Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

“TIME”:ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ :ΕΘΑΨΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟ

“TIME”:ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ :ΕΘΑΨΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΡΜΑΡΙΤΑ
ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΕ ΚΟΥΤΙ ΑΠΟ ΚΕΙΚ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

 ο ελληνορθόδοξος μάρτυρας Γαβριήλ (Gaby) Βahzina
ο ελληνορθόδοξος μάρτυρας Γαβριήλ (Gaby) Βahzina που αποκεφαλίστηκε στη Ζάρα
Bρυξέλλες Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π
Αυτές οι τρομερές αποκαλύψεις έγιναν από σύριους επισκόπους επί αμερικανικού εδάφους και περιέχονται στο  περιοδικό TIME (30/01/14).Το άρθρο τιτλοφορείται“Σύριοι χριστιανοί ηγέτες καλούν τις ΗΠΑ να σταματήσει να υποστηρίζει τους αντάρτες αντι- Assad».

Οι ιστορίες που διηγούνται 5 σύριοι χριστιανοί ηγέτες για τη φρίκη που βιώνουν οι εκκλησίες τους από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές είναι «βιβλικές στην αγριότητά τους» αναφέρει το περιοδικό.
Ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής
 Elias Toumeh καταγγέλει ότι παραβρέθηκε σε κηδεία ενός εκ των ενοριτών του  στη  Marmarita στη Κοιλάδα των χριστιανών και το σώμα του μάρτυρα ήταν αποκεφαλισμένο. Ο  Adeeb Awad , υποδιευθυντής της εθνικής ευαγγελικής Συνόδου  Συρίας -Λιβάνου περιγράφει πως οι αντάρτες  ανατίναξαν την εκκλησία του και  κατηγόρησαν την συριακή κυβέρνηση.Ο επίσκοπος Armash Nalbandian , που προίσταται της Αρμενικής Εκκλησίας στη Δαμασκό καταγγέλει ότι δέχθηκε στη σελίδα του στο fb επιστολή του συναδέλφου του επισκόπου στο Χαλέπι που τον ενημέρωνε ότι δύο πιστοί που ήταν ήταν επιβάτες σε λεωφορείο συνελλήφθησαν από  μαχητές της αντιπολίτευσης που σταμάτησαν το λεωφορείο για έλεγχο.Έκαναν εξακρίβωση στοιχείων και όταν πιστοποίησαν με βάση τις ταυτότητες ότι τα δύο άτομα ήταν αρμένιοι και επομένως χριστιανοί τους απήγαγαν.”Οι μαχητές“, διηγείται ο Nalbandian ,”επέστρεψαν κάποιες ώρες αργότερα στους άλλους επιβάτες που η ομάδα τους είχε ακινητοποίησει.Τους παρέδωσαν ένα κουτί από κέικ που  περιείχε το φρικιώδες θέαμα.Τα δύο κομμένα κεφάλια των συνεπιβατών τους αρμενίων”. Ως και η νοσηρή φαντασία έχει όρια. Από το κουτί με μπισκότα στο κουτί με το κέικ.
Η αμείλικτη σύγκρουση σχολιάζει το περιοδικό έχει επιφέρει ως τώρα τον θάνατο 130.000 ανθρώπων ενώ προκάλεσε 2.000.000 πρόσφυγες.
Οι σύριοι επίσκοποι επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να σταματήσουν οι ΗΠΑ να υποστηρίζουν τους αντικυβερνητικούς μαχητές.”Οι ΗΠΑ οφείλουν ν΄αλλάξουν την  πολιτική τους και οφείλουν να επιλέξουν το δρόμο της διπλωματίας και του διαλόγου.Να πάψουν να υποστηρίζουν τους αντάρτες και να τους αποκαλούν μαχητές της ελευθερίας »επιμένει ο Nalbandian.
Η ομάδα των επισκόπων είναι η πρώτη αντίστοιχη αποστολή που επισκέπτεται την Washington από την αρχή της συριακής κρίσης εδώ και 3 χρόνια.Τα 5 αυτά ηγετικά στελέχη εκπροσωπούν διαφορετικές χριστιανικές κοινότητες στη χώρα.
Οι Awad , Toumeh , και Nalbandian συνοδεύονταν από τον Riad Jarjour , πάστορα της Χομς και τον συρορθόδοξο μητροπολίτη Διονύσιο  Jean Kawak .Το ταξίδι τους χρηματοδότησαν τα Westminster Institute και  Barnabas Aid, δύο ενώσεις που δραστηριοποιούνται υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας και συμβάλουν στην ανακούφιση θρησκευτικών κοινοτήτων που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αύξησαν την υποστήριξή τους στους αντάρτες της αντιπολίτευσης μετά την προπαγανδιζόμενη  ρίψη χημικών στην Ανατολική Γκούτα της Δαμασκού η αποστολή των επισκόπων είναι καθοριστική αλλά και επίπονη.Ζητούν από τις ΗΠΑ ν΄ασκήσουν πιέσεις σε χώρες όπως τη Σαουδική Αραβία,το Κατάρ και την Τουρκία για να σταματήσουν να υποστηρίζουν και να στέλνουν τρομοκράτες στη Συρία.
“Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η σκληρή ένοπλη αντιπολίτευση στο πεδίο της μάχης αποτελείται από ξένους » εξηγεί ο  Awad.”Υποστηρίζοντας οι αμερικανοί την αντιπολίτευση ουσιαστικά στηρίζουν τους ξένους τρομοκράτες. Αυτοί σκοτώνουν και επιτίθενται σε εκκλησίες στον κλήρο και τις μοναχές.Καίνε σπίτια και τρώνε ανθρώπινα συκώτια και καρδιές (ως  κανίβαλοι) κόβουν κεφάλια  » καταγγέλει ο  Awad.
Οι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι θα έχουν ιδιωτικές συναντήσεις με νομικούς διπλωμάτες και θα συμμετέχουν σε think tanks.Ενώ έχουν σειρά επαφών για να επικοινωνήσουν το επείγον της όλης κατάστασης.
Την Κυριακή το βράδυ μίλησαν με τον  γερουσιαστή  Frank Wolf ( R -VA ) στον St. John the Beloved Catholic church κοντά στοMcLean . Την Δευτέρα πήγαν στοHeritage Foundation and Catholic University of America.Την Τρίτη συνάντησαν την γερουσιαστή  Anna Eshoo ( D -CA ) , καθώς και τους συναδέλφους της  Robert Aderholt ( R -AL ) ,  Louie Gohmert ( R -TX ).Συναντήθηκαν με τους διευθύνοντες της Αμερκανικής Επιτροπής για την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία.Την Τετάρτη έγιναν δεκτοί από τους γερουσιαστές  Lindsay Graham ( R -SC ) , John McCain ( R – AZ) , Joe Manchin ( D -WV ) , αλλά και από κυβερνητικά στελέχη όπως τον Laurent Silverman ,  υπεύθυνος  για την Μ. Ανατολή και την Uzra Zeya , βοηθό Γραμματέα για το Γραφείο της Δημοκρατίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Εργασίας. Επαφές είχαν και με το “Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Ειρήνη”!
Σύριοι επίσκοποι από φωτογραφία κατά την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον
Σύριοι επίσκοποι από φωτογραφία κατά την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον
Ο Ομπάμα την Τρίτη είχε δηλώσει: ” Στη Συρία εμείς υποστηρίζουμε την αντιπολίτευση που απορρίπτει τα τρομοκρατικά δίκτυα”.   Οι επίσκοποι  καταγγέλουν ότι αυτή η βοήθεια καταλήγει στους ισλαμιστές που είναι η κύρια δύναμη και ο σιδηρούς βραχίονας της ένοπλης αντιπολίτευσης που στη συντριπτική της πλειοψηφία αποτελείται από ξένους μουτζαχεντίν.
“Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε το Σεπτέμβριο ένα νόμο που εκδόθηκε από  τους Wolf και Eshoo και που προβλέπει τον ορισμό ειδικού απεσταλμένου του Κράτους για την προστασία των Θρησκευτικών Κοινοτήτων αλλά το σχέδιο Νόμου οφείλει να περάσει και από τη Γερουσία. Η συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Υπευθύνων των Εκκλησιών της Συρίας είναι μια ευκαιρία προς ευαισθητοποίηση και για να συζητηθούν συγκεκριμένα μέτρα που αν ληφθούν θα βοηθήσουν στην προστασία των χριστιανών και των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία “, δήλωσε ο Eshoo . “Οι χριστιανοί της Αμερικής οφείλουν να πληροφορηθούν από τους υπευθύνους τους για τις ακρότητες που διαπράτονται στη Συρία.Η ιστορία της βίας εναντίον των θρησκευτικών μειονοτήτων δεν μπορεί ν΄αναπαράγεται ” , τόνισε.
Ο γερουσιαστής Aderholt και άλλοι συνάδελφοί του θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για ριζοσπαστικές αποφάσεις. Παραδέχεται ότι  ” η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν αντιλαμβάνεται ότι οι χριστιανοί της Μ.Ανατολής βρίσκονται σε κίνδυνο και ότι συχνά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους εξ αιτίας των διωγμών και των απειλών που υφίστανται απο τους ριζοσπάστες μουσουλμάνους ” . Προειδοποιεί ότι «αν πραγματικά θέλουμε μια αληθινή δημοκρατία στην περιοχή οι χριστιανοί και οι άλλες φωνές των θρησκευτικών μειονοτήτων οφείλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης απόφασης και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να διώκονται και να φοβούνται για τη ζωή τους εξ’ αιτίας των εξτρεμιστικών στοιχείων που εισβάλουν στη Συρία . ”
Τέλος το ΤΙΜΕ απαριθμεί μερικές από τις πιο τραγικές στιγμές της χριστιανικής μειονότητας.Υπενθυμίζει τα σχολεία της Δαμασκού που επλήγησαν το Νοέμβριο από ρουκέτες και σκόρπισαν το θάνατο σε μαθητές. Ήταν το ελληνορθόδοξο σχολείο του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού και σχολικό με αρμένιους μαθητές.Αναφέρει ότι τον Δεκέμβριο αμέσως μετά απήχθησαν από την ελληνορθόδοξη μονή Αγίας Θέκλας 12 μοναχές.Επαναφέρει ότι οι αντάρτες απήγαγαν τους 2 επισκόπους Χαλεπίου.Ενώ δεν παραλείπει ν΄αναφερθεί και στην απαγωγή  του αμφιλεγόμενου  π. Paolo Dall’Oglio.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία ως η σημαντικότερη χριστιανική μειονότητα της Συρίας με 700.000 πιστούς είναι και η πιο πληγείσα από τους διωγμούς. Την Πέμπτη 30/01/14, ταυτοποιήθηκε ο ένας εκ των 2 αποκεφαλισθέτων στη Ζάρα από τους ισλαμιστές παραστρατιωτικούς. Πρόκειται για τον ελληνορθόδοξη μάρτυρα που συμμετείχε στις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (σώμα εθελοντών/λαικές πολιτοφυλακές), Γαβριήλ (Gaby) Bahzina (βλ. φωτο )

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου