Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

«Τα μωρά γελούν, κλαίνε και ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους μέσα στη μήτρα»

Τα-μωρά-γελούν-κλαίνε-και-ανοιγοκλείνουν-τα-μάτια-τους-μέσα-στη-μήτρα 

Τα μωρά γελούν, κλαίνε και ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους πριν από τη γέννησή τους, αναφέρει o Καθηγητής και μαιευτήρας Stuart Campbell.
Οι εξελίξεις στην υπερηχοτομογραφία (σ.σ. pentapostagma.gr – ultrasound scanning) έχουν επιτρέψει στους γιατρούς να δουν τα μωρά να επιδεικνύουν εκφράσεις του προσώπου όπως
αντανακλαστικά εντός της μήτρας, καθώς προετοιμάζονται για να γεννηθούν, δήλωσε ο μαιευτήρας Stuart Campbell.
Προγενέστερα, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι τα μωρά μάθαιναν να χαμογελούν μετά τη γέννα μέσω της μίμησης των μητέρων τους.
Από το 2001, ο Καθηγητής Campbell κατάφερε να καταγράψει εικόνες μωρών που γελούν, χρησιμοποιώντας ένα επαναστατικό τετραδιάστατο τομογράφο (4D Scanner).
“Κάνουν κινήσεις που προσομοιάζουν αυτές της αναπνοής εντός της μήτρας, αλλά δεν υπάρχει αέρας, και ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους, αν και δεν υπάρχει φως, και έτσι φαίνεται ότι προετοιμάζονται για την γέννηση τους”, δήλωσε ο Καθηγητής.
Τα μωρά υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν χαμογελούν μετά τη γέννα εκτός αν φθάσουν στην ηλικία των έξι εβδομάδων.
“Αυτό μπορεί να υποδεικνύει την ήρεμη ύπαρξη των μωρών εντός της μήτρας δίχως «αγωνίες», και τις πρώτες σχετικά τραυματικές εβδομάδες μετά τη γέννησή τους, όταν το μωρό αντιδρά σε ένα παράξενο, νέο περιβάλλον”, δήλωσε ο Καθηγητής Stuart Campbell.
«Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνειδητοποιήσουν την έκταση των εκφράσεων του προσώπου που επιδεικνύουν τα μωρά εντός της μήτρας, ή ότι τα μωρά πράγματι ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους».
«Με την δισδιάστατη τομογραφία μπορούμε να δούμε την κίνηση των οφθαλμών, αλλά πλέον με την τετραδιάστατη τομογραφία μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι τα μωρά χρησιμοποιούν τα βλέφαρά τους, και αυτό σε ένα πολύ σκοτεινό περιβάλλον, γεγονός που την καθιστά μία μάλλον αντανακλαστική κίνηση».

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου