Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η νεογέννητη Faith διαψεύδει κάθε ιατρικό προγνωστικό: Και όμως έζησε!!!

Μωράκι  που γεννήθηκε με  μέρος του εγκεφάλου του έξω από το κρανίο διαψεύδει τις προβλέψεις των γιατρών περί πρόωρου θανάτου.
Η μικρή Faith Martin
Η μικρή Faith Martin
Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Η Faith (Πίστη) Martin που αισίως έκλεισε τους  τρείς μήνες και πάει για τον τέταρτο, ανέτρεψε όλα τα επιστημονικά δεδομένα που ήταν σαφή ως προς την πλήρη ανικανότητα  της να αναπνέει. Μετά την διάγνωση εγκεφαλοκοίλης όσο ήταν σε  εμβρυακή ακόμα κατάσταση, οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι επηρεάζονταν άμεσα το κέντρο της αναπνευστικής λειτουργίας του εγκεφάλου.
Η δυσπλασία της Faith:μέρος του εγκεφάλου εκτός του κρανίου
Η δυσπλασία της Faith:μέρος του εγκεφάλου εκτός του κρανίου
Οι γιατροί του James Cook University Hospital ,  συμβούλευσαν εγκαίρως  τους νεαρούς γονείς της (Jessica 20 ετών και Aaron Martin 21) να προβούν σε προώρη διακοπή της κύησης καθώς το έμβρυο παρουσίαζε στον τομογράφο την εικόνα της εγκεφαλοκοίλης. Η σπάνια αυτή δυσπλασία αφορά στην προεξοχή τμήματος του εγκεφάλου από το κρανίο. Αυτό δημιουργείται όταν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο νευρικός     σωλήνας που είναι πρόδρομος του εμβρύου στο κεντρικό νευρικό σύστημα που αποτελείται από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, δεν κλείνει εντελώς.
Η Jessica Williams που είναι μητέρα και ενός ακόμη παιδιού διηγείται  :
« Πήγα για τον πρώτο υπέρηχο  και αμέσως μου είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα .Δεν ήξερα τι να σκεφτώ και ο σύμβουλος ήρθε να μας δει . Ήμουν σε κατάσταση σοκ . Ήξεραν ότι το κρανίο δεν είχε συγχωνευτεί σωστά και ότι υπήρχε μιά οπή στο πίσω μέρος του .Επειδή δεν υπάρχει  προοπτική για μωρά με αυτή την πάθηση, πολλά δεν επιβιώνουν  και άλλα πάσχουν εφ’όρου ζωής από σοβαρές εγκεφαλικές και νευρολογικές βλάβες , πολλοί γονείς επιλέγουν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη .Ο σύμβουλος μας είπε πως ακόμα και αν ζούσε θα είχε σοβαρή αναπηρία .Όλοι οι γιατροί μας προειδοποίησαν ότι είχε επηρεασθεί το αναπνευστικό κέντρο ελέγχου του εγκεφάλου και ότι τα περισσότερα μωρά  με αυτήν την πάθηση είχαν πεθάνει. Δεν μας υποχρέωσαν να διακόψουμε την εγκυμοσύνη, μας είπαν να το σκεφτούμε και μας διαβεβαίωσαν ότι αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα θα μας το έλεγαν » .
« Εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε τη διακοπή της κύησης . Συναντηθήκαμε με ένα σύμβουλο στο Newcastle Royal Victoria Infirmary , ο οποίος μας έδωσε κάποια  ελπίδα. Μας είπε ότι είχε δει  μεγαλύτερη εγκεφαλοκοίλη και ότι το μωρό ήταν εντάξει . ”
Στις 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε  καισαρική τομή για να αποφευχθεί τραυματισμός της κρανιαίας προεξοχής από μεμβράνη. Το νεογέννητο έκλαψε αμέσως και μάλιστα δε σταματούσε. Τώρα μπορούσαν να είναι σίγουροι ότι ανέπνεε. Μετά από δυο μέρες το ζευγάρι γύρισε στο σπίτι του με το νεογέννητο κοριτσάκι. Από την επομένη όμως όφειλαν να επισκέπτονται το νοσοκομείο για εξετάσεις.
Στις τέσσερις ημέρες από τη γέννησή της, η Faith (Πίστη) έπρεπε να κάνει μαγνητική τομογραφία. Διέγνωσαν ότι δεν είχε προκληθεί βλάβη στο αναπνευστικό κέντρο του εγκεφάλου.
Ωστόσο, η προεξοχή μεγάλωνε και τον Δεκέμβριο είχε διάμετρο 21 εκατοστά από 6 που ήταν όταν γεννήθηκε.
« Ήταν πολύ δύσκολο να την φροντίσω και να την περιποιηθώ. Στο παραμικρό άγγιγμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, πονούσε πολύ. Έπρεπε συνέχεια να την βάζουμε στο πλάι. Δεν μπορούσα ούτε αγκαλιά να την πάρω»
Η Faith μετά την επέμβαση αφαίρεσης
Η Faith μετά την επέμβαση αφαίρεσης
Στις 10 Ιανουαρίου που έκλεισε τρείς μήνες, η μικρή υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης της εγκεφαλιαίας προεξοχής που περιείχε πλεονάζον υγρό του εγκεφάλου και νεκρά εγκεφαλικά κύτταρα. Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Newcastle Royal Victoria Infirmary . Οι χειρουργοί μετά την αφαίρεση τοποθέτησαν ένα σωληνάκι  για να κατευθύνουν μια  περαιτέρω συσσώρευση του υγρού στο στομάχι της μικρής.
Η Πίστη υποβάλλεται τώρα σε μαγνητικές τομογραφίες κάθε έξι μήνες ενώ κάνει και μια σειρά εξετάσεων για να ελέγχεται η ομαλή ανάπτυξή της.
Η μητέρα της δηλώνει :
«Ήρθαμε στο σπίτι και αυτό ήταν μια μεγάλη χαρά. Η Faith κάνει ό,τι και κάθε μωρό  της ηλικίας της. Έχει μια εντελώς φυσιολογική ζωή. Αυτό το μικρό πλασματάκι είναι αρκετά αποφασιστικό. Είναι το μικρό μας θαύμα ».
Ενώ πρόσθεσε: «Αυτό αποδεικνύει ότι και οι γιατροί μπορεί να κάνουν λάθη ».
Να τα εκατοστήσεις Faith και πάντα να διαψεύδεις τις κακές προγνώσεις!(πηγή: Dailymail 05/02/14)
Οι νεαροί γονείς ποζάρουν ευτυχισμένοι με τα δυο παιδιά τους Faith και Logan
Οι νεαροί γονείς ποζάρουν ευτυχισμένοι με τα δυο παιδιά τους Faith και Logan

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/02/%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B7-faith-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%88%CE%B5%CF%8D%CE%B4%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου