Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΛΟ ... ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ... ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ !!!

«Θεμελιώδες δικαίωμα» η ομοφυλοφιλία σύμφωνα με τον Obama

Θεμελιώδες-δικαίωμα-η-ομοφυλοφιλία-σύμφωνα-με-τον-Obama 

O Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama, σε μία νέα τουλάχιστον αμφιλεγόμενη δήλωση του, προσδιόρισε το δικαίωμα της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς ως ένα από τα «καθολικά θεμελιώδη δικαιώματα», κριτικάροντας ανοικτά τη στάση της Uganda.
Πολλοί κύκλοι έχουν ήδη ασκήσει κριτική στη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου τονίζοντας ότι η προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε μία ήπειρο που αντιτίθεται κατά συντριπτική πλειονότητα σε τέτοια συμπεριφορά, παραπέμπει άμεσα σε μία μορφή φιλελεύθερου «πολιτισμικού ιμπεριαλισμού».
Ο Obama έγραψε  την Κυριακή ότι αντιτίθεται στο προτεινόμενο νομοσχέδιο που καταρτίσθηκε στην Uganda που αναμένεται να ποινικοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων και να επιβάλλει ισόβια κάθειρξη για επαναλαμβανόμενες ομοφυλοφιλικές πράξεις, καθώς «ως χώρα και ως λαός, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν επανειλημμένως αγωνισθεί για την προστασία των θεμελιωδών ελευθεριών και των καθολικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
obama-θεμελιώδες-καθολικό-δικαίωμα-η-ομοφυλοφιλία

Ο Obama δήλωσε ότι το νομοσχέδιο εκφράζει “μία σοβαρότατη  οπισθοδρόμηση για όσους μοιράζονται τη δέσμευση για ελευθερία, δικαιοσύνη και ίσα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο.”
Προσέθεσε επίσης ότι «περνάει άμεσα ένα σαφές μήνυμα»: η ενεργοποίηση της νομοθεσίας αναμένεται να περιπλέξει τις πολύτιμες σχέσεις των Η.Π.Α με την Uganda.
Η αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου ήρθε λίγο μόλις μετά την δήλωση του Προέδρου της Uganda Yoweri Μuseveni για το προτεινόμενο νομοθετικό σχέδιο: ένας ομοφυλοφιλικός «γάμος» θα τιμωρείται με επτά χρόνια φυλάκισης, η μόλυνση έτερων ατόμων με τον ιό του AIDS, οι σεξουαλικές πράξεις με ανηλίκους και οι επαναλαμβανόμενες ομοφυλοφιλικές πράξεις ενδέχεται να επισύρουν ισόβια κάθειρξη. Μία προγενέστερη εκδοχή του νομοσχεδίου καλούσε σε θανατική ποινή για αυτές τις τρείς περιπτώσεις, αλλά η μορφή αυτή του νομοσχεδίου ανακλήθηκε.
Ο Museveni αποφάσισε να υπογράψει το νομοσχέδιο έπειτα από τοποθετήσεις επιστημόνων που τον διαβεβαίωσαν ότι “δεν υπάρχει κυρίαρχο γονίδιο που να ευθύνεται για την ομοφυλοφιλία  .” Επιπρόσθετα, ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Προέδρου της Uganda, ο Δρ. Richard Tushemereirwe (σ.σ. pentapostagma.gr – Presidential Adviser on Science Dr. Richard Tushemereirwe) δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία οδηγεί σε «σοβαρότατες συνέπειες για τη δημόσια υγεία».
Αμερικανοί αναλυτές δήλωσαν, παρότι έχουν διαφορετική προσέγγιση επί του ζητήματος από τον Πρόεδρο Museveni, ότι ο σχολιασμός του Obama αποτελεί μία πράξη πολιτισμικής ύβρεως. Η Δρ. Janice Shaw Crouse του Ινστιτούτου Beverly LaHaye αναφέρει ότι ή άγνοια του αμερικανού Προέδρου είναι σοκαριστική – Ο Πρόεδρος επιμένει ότι οι προσωπικές του αξίες και πεποιθήσεις εξισώνονται με τις αξίες και πεποιθήσεις του έθνους. Όταν επιμένει ότι αυτές οι αμφιλεγόμενες ιδέες και τοποθετήσεις καθιστούν ένα ανθρώπινο δικαίωμα, ο Πρόεδρος αυτομάτως ακυρώνει την βαθιά θρησκευτική Πίστη πολλών Αμερικανών πολιτών».

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου