Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΜΩΡ΄ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ... ΚΙ΄ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !!!

''ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΤ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ''...

...ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ, ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...
Αίσθηση προκάλεσε στην Ολομέλεια η παραδοχή του υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή ότι οι προσλήψεις ...
στη Δημόσια Τηλεόραση «δεν έγιναν αξιοκρατικά, αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και με διαφάνεια».

Από την άλλη πλευρά, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος και ζήτησε εξηγήσεις για μια σειρά απευθείας αναθέσεων αρκετών χιλιάδων ευρώ, στις οποίες έχει προχωρήσει ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης.

Αναλυτικά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Καψή να προχωρήσει σε απολογισμό του υπουργικού του έργου. Χαρακτήρισε τη ΝΕΡΙΤ «μόρφωμα» και «βασίλειο των απευθείας αναθέσεων» και ανέφερε ενδεικτικά: «Ο κ. Μάναλης στον οποίο παρέχετε ασυλία με ειδική διάταξη αποφάσισε στις 4.11.2013 να εγκρίνει δαπάνη 460 χιλ. ευρώ για προμήθεια υλικού τηλεοπτικού σταθμού. Μίσθωσε στούντιο για οκτώ ημέρες με 155 χιλ. ευρώ συν ΦΠΑ. Με απευθείας ανάθεση δίνει τη φύλαξη των κτηρίων της ΕΡΤ3 για τρεις μήνες έναντι 59 χιλ. ευρώ. Γιατί προστατεύετε τον κ. Μάναλη που δίνει με απευθείας ανάθεση τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου;». Επιπροσθέτως, ζήτησε εξηγήσεις από τον υφυπουργό για τη διαδικασία προσλήψεων στο νέο φορέα, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο κ. Καψής είπε: «Το πρώτο βήμα που έκανα είναι διάλογος. Εξαντλητικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και φθάσαμε σε συμφωνία με την πλειοψηφία για πρόσληψη 2.000 εργαζομένων στο μεταβατικό φορέα και τροπολογία για πλήρη αποζημίωση σε όσους δεν προσληφθούν. Δυστυχώς δεν προχώρησε γιατί ορισμένοι συνδικαλιστές δεν τη δέχθηκαν και ορισμένοι από αυτούς είναι σήμερα υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε «το 2ο βήμα ήταν η δημιουργία της ΔΤ. Η στελέχωση δεν έγινε αξιοκρατικά αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και διαφάνεια».

Εκτός αυτού, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι το κόστος λειτουργίας έχει μειωθεί σημαντικά ενώ κατηγόρησε την κυρία Κωνσταντοπούλου πως δημιουργεί «εντυπώσεις με ψέματα». Πάντως παραδέχθηκε ότι έχει δοθεί ασυλία στον κ. Μάναλη, εξήγησε όμως ότι αυτή είναι για υποθέσεις έναντι τρίτων.

Αναφορικά με το θέμα των αποζημιώσεων σημείωσε ότι ήδη περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν λάβει τις τρεις δόσεις, ενώ ανέφερε πως «υπάρχει ζήτημα με τους εργαζόμενους που νομιμοποιήθηκαν με το νόμο Παυλόπουλου. Γι' αυτούς οι νομικοί του υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση».

Τέλος είπε ότι για τη ΝΕΡΙΤ προβλέπονται 650 θέσεις αορίστου που θα γίνουν 800 το επόμενο διάστημα ενώ από το Νοέμβριο θα έχει 14 κανάλια ως πάροχος δικτύου.


Πηγή : protothema.gr

ΠΗΓΗ:http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_6946.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου