Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΣΦΑΓΙΑΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Η μάνα μαχαιρώθηκε στο λαιμό ενώ κοιμόταν δίπλα στον 6χρονο γιό της που μαχαιρώθηκε στο σβέρκο.
S2201417185057
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά , Βρυξέλλες για pentapostagma.gr
Eπιβεβαιώθηκε από τις αιγυπτιακές αρχές ότι το ομαδικό έγκλημα που διαπράχθηκε κατά μιάς οικογένειας την Κυριακή 17/02/14 στην Αλεξάνδρεια είχε ως κίνητρο τα πολιτικά αντιποίνα.
Οι εισαγγελικές αρχές της ανατολικής Αλεξάνδρειας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι τα μέλη της οικογένειας που σφαγιάσθηκε έφεραν όλα συριακή υπηκοότητα.Ξεκλήρισαν όλην την οικογένεια ως εκδίκηση για την υποστήριξή της  στην συριακή κυβέρνηση του Bashar al-Assad (arabiya).
dd9bcebf-32a3-45b7-be65-f1e8255b2462_16x9_788x442
Το κίνητρο της ληστείας απορρίφθηκε εξ αρχής διότι δεν υπεξαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή που υπήρχαν στο σπίτι. Ο δράστης ή οι δράστες κατά τη φυγή τουςέβαλαν φωτιά  στο διαμέρισμα , ίσως για να καλύψουν  ενδεχόμενα στοιχεία.
Στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου βρέθηκαν σφαγιασμένοι ,  ο 44χρονος Joseph Nakhla , η 35χρονη γυναίκα του Abeer Hanna , ο 6χρονος γιός της Michael -Joseph και η κουνιάδα της Muna  Nakhla η οποία ζούσε μαζί τους.

Ο Διοικητής  της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, Nasser el-Abd, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης της πόρτας του διαμερίσματος. “Οι έρευνες έχουν καταλήξει στο ότι ο δράστης ή οι δράστες παρακολούθησαν τον Youssef Nakhla καθώς επέστρεφε από την εργασία του σε ξενοδοχείο  του Sharm el-Sheikh και εισέβαλαν δια της βίας μαζί του στο σπίτι”.
Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας., η σύζυγός του Hanna η οποία υπέστη και τα μεγαλύτερα αντίποινα, ήταν άνθρωπος που μιλούσε  για την πολιτική κατάσταση στη Συρία και εκφραζόταν υπέρ του Άσσαντ (the Cairo post). 
Ένας γείτονας της οικογένειας δήλωσε:” Ο Joseph ήταν ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος, ποτέ δεν δημιουργούσε φασαρίες, το ίδιο και όλη του η οικογένεια” .Πρόσθεσε:” Είδα έναν άντρα που φορούσε μαύρη μάσκα και δερμάτινο μαύρο μπουφάν να βγαίνει τρέχοντας από το σπίτι, λίγα λεπτά πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά.”
O Προιστάμενος  Ασφαλείας της Αλεξάνδρειας ,Amin Ezzedine, μίλησε στο αιγυπτιακό κανάλι “Alhayat” για τη στυγνή δολοφονία της οικογένειας που αν και χριστιανική δε θέλησε να δώσει θρησκευτική χροιά στο έγκλημα. Άλλωστε η ανάληψη ευθύνης της δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεσης κατά των προσκυνητών της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, έχει αναζωπυρώσει το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ χριστιανών της Αιγύπτου και Ισλαμιστών.
“Το έγκλημα δεν είναι σεκταριστικό.Πρόκειται για εγκληματική πράξη της οποίας όλη η αλήθεια σύντομα θα αποκαλυφθεί. Υπάρχει ήδη κάποιος ύποπτος” ,δήλωσε ο Amin Ezzedine.
Η μητέρα μαχαιρώθηκε στο λαιμό ενώ κοιμόταν
Η μητέρα μαχαιρώθηκε στο λαιμό ενώ κοιμόταν
ko
Ο σφαγιασμένος πατέρας
H Eισαγγελία πρόσταξε τη διεξαγωγή νεκροψίας (al-Masry al-Youm):

Ο πατέρας βρέθηκε νεκρός από τις φονικές  μαχαιριές σε στομάχι, πλάτη , δεξί ώμο,  στο καθιστικό του σπιτιού .
Η σύζυγός του Abeer βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της , έφερε βαθειά μαχαιριά στο λαιμό. Δίπλα της σε στάση πλάγια ήταν  νεκρός ο 6χρονος γιός της Μichael-Joseph ο οποίος έφερε μαχαιριά στο σβέρκο.
Η αδελφή του νεκρού πατέρα και θεία του παιδιού  Muna, βρέθηκε και αυτή νεκρή στο δικό της  υπνοδωμάτιο.
Είναι το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα δολοφονικής επίθεσης σε σύριους της διασποράς,μετά από το πρόσφατο μαχαίρωμα Σύριου στη Βουλγαρία.
Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του Youmchannel από το διαμέρισμα όπου κοίτονται οι νεκροί:

Δείτε επίσης για Συρία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου