Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


1Συνήλθε σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Φεβρουάριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει στο νησί της Κεφαλλονιάς εξ αιτίας των ανεπάλληλων σεισμικών δονήσεων και των καταστροφών που έχουν υποστεί οι κάτοικοι του νησιού.
Μετά τις συνεννοήσεις, οι οποίες έγιναν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα τις προηγούμενες ημέρες, μέσω της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εστάλησαν 4,5 τόνοι τρόφιμα για να διανεμηθούν στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών του νησιού.

Μετά από Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Παραμυθίας κ. Τίτο και Ζακύνθου κ. Διονύσιο, καθώς επίσης από τον Θεοφιλέστατο Αρχιγραμματέα Διαυλείας κ. Γαβριήλ και τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, θα επισκεφθούν το νησί της Κεφαλλονιάς μεταφέροντας 850 κουβέρτες και άλλα είδη ρουχισμού, θα συνεργαστούν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα και τους άλλους τοπικούς παράγοντες, ώστε η Εκκλησία να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων διαβιώσεως των πληγέντων αδελφών μας.

Επίσης, θα μελετηθεί η δυνατότητα δημιουργίας συσσιτίων από την Εκκλησία για την επίλυση του θέματος της καθημερινής σιτίσεως των κατοίκων του νησιού, εξ αιτίας του ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα κατεστραμμένα νοικοκυριά τους.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατήρτισε την Ημερησία Διάταξη της έκτακτης Σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, κατά το τριήμερο από 25 έως 27 Φεβρουαρίου 2014.

Στην συνέχεια, παρουσιάστηκε ο νέος επίσημος ιστότοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ο τρόπος ενημερώσεως των Ιερών Μητροπόλεων.

Επίσης έγινε η παρουσίαση, από εξειδικευμένους τεχνικούς συμβούλους, της πορείας καταγραφής της ακινήτου εκκλησιαστικής περιουσίας.

Κατόπιν άκουσε την Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου σχετικά με την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην ελληνική κοινωνία. Ενέκρινε τις προτάσεις του Σεβασμιωτάτου Εισηγητού για τις προτεινόμενες λύσεις, καθώς και τον τρόπο της πνευματικής ενδυνάμωσης του ευσεβούς ελληνικού λαού. Για το θέμα αυτό θα εκδοθεί ξεχωριστό Ανακοινωθέν, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.



ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=38023:i-unodos-apofa&catid=271:ekklisia-tis-ellados&Itemid=765

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου