Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΕΤΣΙ ΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ!

ΤΟΥ   ΝΙΚΟΛ.   ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
 
Άκουσα πριν λίγο καιρό χριστιανούς γονείς να συζητούν για τον τρόπο που ζουν οι νέοι σήμερα προ του γάμου και με κάποια συγκατάβαση κατέληξαν: «Τι να κάνουμε; έτσι ζουν οι νέοι σήμερα».
Λυπήθηκα πάρα πολύ όταν άκουσα αυτά τα λόγια, που φανερώνουν την εκκοσμίκευση των σημερινών χριστιανών και σκέφτηκα: αν κάποιο παιδί αρρωστήσει βαριά, πόσο θα πικραθούν και θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ οι γονείς του;
Αν λοιπόν οι γονείς οδύρονται για τη σωματική αρρώστια του παιδιού τους, πόσο περισσότερο πρέπει να οδύρονται και να κλαίνε, όταν το παιδί τους κυλιέται στο βούρκο της ανηθικότητος;
Μα, θα πουν πολλοί:  «Έτσι ζει σήμερα ο κόσμος». Αγαπητοί μου, απευθύνομαι σε χριστιανούς και οι χριστιανοί δεν ενδιαφέρονται για το τι λέει ο κόσμος. Οι χριστιανοί ενδιαφέρονται για το τι λέει ο Χριστός. Ο Χριστός δεν καταδικάζει μόνο την ανηθικότητα αλλά και ένα αμαρτωλό βλέμμα.
Θυμάμαι με πολύ θαυμασμό τον μακαριστό πατέρα Αθανάσιο Μυτιληναίο, ηγούμενο της Μονής Κομνηνείου στο Στόμιο Λάρισας, ο οποίος σε μια θαυμάσια ομιλία του για το γενετήσιο ένστικτο, φανέρωσε τα παρακάτω για τον εαυτό του: «Όταν πήγαινα στο Γυμνάσιο, έβλεπα κάποιους συμμαθητές μου να έχουν φιλενάδα. Προβληματίστηκα και συλλογίστηκα τι να κάνω. Τότε είπα στον εαυτό μου θα διαβάσω την Καινή Διαθήκη και θα κάνω ότι λέει ο Χριστός. Άρχισα να διαβάζω και όταν έφτασα στο 13ο κεφάλαιο της προς Εβραίους επιστολής και διάβασα: «Τίμιος ο γάμος εν πάσι και η κοίτη αμίαντος, πόρνους δε και μοιχούς κρινεί (δηλαδή θα καταδικάσει) ο Θεός» (Εβρ.ιγ΄ 4), πίστευσα αυτά τα λόγια και σώθηκα. Και δεν μετάνιωσα ποτέ στη ζωή μου που έζησα με αγνότητα. Μάλιστα, ένας λόγος που έγινα κληρικός είναι για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Χριστό γι’ αυτό το θέμα».
Αγαπητοί μου, μη σας νοιάζει καθόλου η γνώμη του κόσμου. Σημασία έχει τι λέει ο Χριστός. Και ο Χριστός καταδικάζει την πορνεία και τις προγαμιαίες σχέσεις. Όποιος θέλει να είναι αληθινός χριστιανός πρέπει να έχει το φρόνημα του Χριστού και όχι το φρόνημα του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου