Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η κατανάλωση κρέατος βασική αιτία για καρκίνο


Το τσιγάρο και η κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του αποτελούν τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης καρκίνου.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients και αξιοποίησε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε σχέση με την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Οι ερευνητές διερεύνησαν τη συχνότητα εμφάνισης 21 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 157 χώρες και βρήκαν ότι στις 87 από αυτές τις χώρες πάνω από τα μισά είδη καρκίνου οφείλονται στο τσιγάρο και το κρέας.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πόσο σημαντικό είναι το να μειώσουμε στη διατροφή μας τη συχνότητα κατανάλωσης κρέατος και ιδιαιτέρως κόκκινου και να το αντικαταστήσουμε με ψάρι, άπαχα πουλερικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου