Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Πατρών για την αυριανή επέτειο επανακομιδής του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου

Μητροπολίτης Πατρών


Αγαπητοί μου,

Η Πάτρα έχει την μεγάλη ευλογία από τον Θεό, να κατέχη ως θησαυρό πνευματικό, πολύτιμο και αδαπάνητο, μαζί με την Αγία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του.


Την ερχομένη Κυριακή 19 Ιανουαρίου ε.ε., η τοπική μας Εκκλησία θα εορτάση την επέτειο της επανακομιδής του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέου, από την Μασσαλία της Γαλλίας όπου ευρίσκετο (μεταφερθείς εκεί από τους Φράγκους), στην πόλη μας.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής.

Την παραμονή της Εορτής, Σάββατο 18 Ιανουαρίου, ο Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέου θα τεθή εις προσκύνηση στο μέσο του Νέου Ιερού Ναού του Αγίου, όπου το απόγευμα και ώρα 6:00 θα τελεσθή Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, θα τελεσθή στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου μας ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία, έχουν κληθή και άλλοι Αρχιερείς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον εορτασμό.

Μετά την προσκυνηματική πρόοδο του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου στις Ρωσικές Χώρες κατά το καλοκαίρι του 2013, πλήθη πιστών προσέρχονται, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου, για να προσκυνήσουν το σεβάσμιο Ξύλο, επί του οποίου μαρτυρικώς ετελειώθη ο Απόστολος Ανδρέας.

Πιστεύω ότι όλος ο ευσεβής και φιλάγιος Πατραικός Λαός, με την παρουσία του κατά το εορταστικό διήμερο 18 και 19 Ιανουαρίου, θα δοξάση τον Θεό, θα τιμήση τον Πολιούχο και προστάτη μας Άγιο Απόστολο Ανδρέα και θα προσκυνήση τον Σταυρό του Μαρτυρίου του.  

Με την γλυκεία προσμονή της συναντήσεως μας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρεου κατά την ως άνω πανήγυρη,

Σας ασπάζομαι εν Κυρίω και σας ευλογώ πατρικώς.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Πατρών Χρυσόστομος


ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AE.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου