Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΠΟ 'ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ "ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ;;;

« OI IΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟΥΣ..ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ »

KATAΓΓΕΛΙΑ ΓΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
 pic_giant_122413_SM_Persecution-at-Christmastime
                                                        Βρυξέλλες Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π.
H γαλλική εφημερίδα Direct Matin φιλοξενεί σήμερα 21/01/2014 συνέντευξη του γιατρού Jean- Pierre Willem που έζησε από κοντά τη φρίκη του συριακού μετώπου συμμετέχοντας σε ανθρωπιστική αποστολή.Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι ενδεικτικός όσο και αγωνιώδης «Βοηθήστε τους χριστιανούς της Συρίας».

O γιατρός χειρούργος γνώρισε πολυάριθμες εμπόλεμες ζώνες.Είναι ιδρυτής της ένωσης « Les médecins aux pieds nus » (Γιατροί Ξυπόλυτοι) και συγγραφέας του βιβλίου «Αναμνήσεις ενός γιατρού ξυπόλυτου» (Mémoires d’un médecin aux pieds nus εκδ.Albin Michel).Έζησε τον μαύρο Σεπτέμβρη στην Ιορδανία τον πόλεμο του Ιράκ ή ακόμη και τους πολέμους και τον εμφύλιο σπαραγμό στο Λίβανο.Ήταν ο τελυταίος βοηθός γιατρός του Αλβέρτου Σβάιτσερ.
Από τις 20 Δεκέμβρη ως τις 6 Ιανουαρίου συνόδευσε την ένωση SOS chrétiens d’Orient στη Συρία,όπου ιδίοις όμμασι πιστοποίησε τους διωγμούς που υφίστανται τα  μέλη της χριστιανικής κοινότητας.
Επ΄ευκαιρία της επιστροφής του από την πρώτη γραμμή της φλεγόμενης Συρίας ανοίγει τα χαρτιά του στην γαλλική εφημερίδα Direct Matin και παραχωρεί μια αποκαλυπτική συνέντευξη.
- Ποιό ήταν το αντικείμενο του ταξιδιού σας ;
-Πήγα με την οργάνωση SOS chrétiens d’Orient, με σκοπό να παράσχω υποστήριξη στους χριστιανούς.Ήμασταν 20 άτομα υπό υψηλή προστασία που πραγματοποιήσαμε το ταξίδι μέχρι την Δαμασκό.Μεταφέραμε 4 τόννους παιχνίδια και ρούχα για τα ορφανά αλλά και τα νοσηλευόμενα παιδιά.
-Σε ποιά κατάσταση βρίσκονται οι χριστιανοί  σ΄αυτήν τη χώρα;
-Oι ιστορίες που μου μετέφεραν για τις σφαγές των χριστιανών με λύπησαν π.χ οι ισλαμιστές αντάρτες έβαλαν τις αδερφές μας σε φούρνους για ψωμί και τις έκαψαν.Αποκεφάλισαν χριστιανούς γιατρούς σε κάποια χωριά…… Δεν μιλάμε πολύ για την κατάσταση των χριστιανών στην Ανατολή αν και στη Δαμασκό αυτοί ανήγειραν καθεδρικό το 100μ.Χ! Αυτοί άφησαν μια σφραγίδα σ΄αυτήν την χώρα.
-Ποιά είναι η αναλογία κατά τη γνώμη σας των τζιχαντιστών στις τάξεις της αντίστασης;
-Σύμφωνα με μαρτυρίες που κατάφερα να συλλέξω επί τόπου αυτή αποτελείται κατά 80% από τζιχαντιστές.Πραγματικά έχω μείνει εμβρόντητος που βλέπω ότι πολλοί νέοι φεύγουν για Συρία: υπολογίζω ότι στην πραγματικότητα είναι 5 000 νέοι ευρωπαίοι που πολεμούν στη Συρία.
Από τα στατιστικά της εφημερίδας όπως τα μεταφέρει από το AINA :1,3 εκατομύρια υπολογίζονται οι χριστιανοί  της Συρίας σε σύνολο πληθυσμού 21 εκατομυρίων.Οι 450 000 εκπατρίστηκαν και ζουν ως πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες στις γειτονικές χώρες Τουρκία ή Λίβανο.Περίπου 1000 με 1700 χριστιανοί στρατιώτες ή πολίτες έχασαν τη ζωή τους ως τώρα στον πόλεμο.Οι τόποι χριστιανικής λατρείας ναοί και μοναστήρια που καταστράφηκαν ανέρχονται σε 57.
Την ίδια στιγμή το WNnews απευθύνει έκκληση για κάθε λογής βοήθεια για τους 2000 χριστιανούς που έχουν κατακλύσει την Κοιλάδα των χριστιανών από άλλες περιοχές όπως την πόλη της Χομς αναζητώντας εκεί καταφύγιο.Ενδεείς και ανέστιοι…
η δημοσίευση καταγγελία
η δημοσίευση καταγγελία

images (7)
σε προηγούμενη αποστολή
σε προηγούμενη αποστολή
Πηγή:Direct Matin (N°1421) 21/01/2014

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2014/01/oi-i%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CE%BF%CF%85.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά, τα βοθροκάναλα της μνημονιακής συγκυβέρνησης δεν αναφέρονται στη σφαγή των χριστιανών της Συρίας ακολουθώντας εντολές. Αν όμως σπάσει το νύχι της καμμιά εβραιοπούλα, τότε το κάνουν κεντρικό θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή