Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΡΕ, ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ ... ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ !!!

ΒΟΣΤΟΝΗ:ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ (ΦΩΤΟ)

   Συνεχίζονται σε όλον τον κόσμο οι οικουμενιστικές προσευχές με συμμετοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας!
                                   124
Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π
 O Καρδινάλιος  Sean χοροστάτησε σε μια οικουμενική συμπροσευχή για τους “Μάρτυρες” που συνδιοργάνωσε η Κοινότητα του Sant’Egidio και το Γραφείο των Οικουμενικών  και Διαθρησκευτικών Υποθέσεων. Πρόκειται για μια “προσευχή άνευ προηγουμένου” σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Roman Catholic of Boston. Η συμπροσευχή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας-θεσμού
“Προσευχή για την ενότητα των Χριστιανών”.Συμμετείχαν οι επικεφαλείς των χριστιανικών εκκλησιών της περιοχής της Βοστόνης για να τιμήσουν τη μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για το Ευαγγέλιο.  Η συμπροσευχή τελέστηκε το Σάββατο 25/01/14 στις 2.00 το μεσημέρι τοπική ώρα στη Basilica Our Lady of Perpetual Help της ( Mission Church ) , στην Bοστόνη.
Οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των χριστιανικών Εκκλησιών που συμμετείχαν ήταν ο  Rev Jeffrey Brown της 12ης Βαπτιστικής Εκκλησίας , Roxbury,η πάστορας   Laura Everett Εκτελεστική Διευθύντρια του  Συμβουλίου των Εκκλησιών της Μασσαχουσέτης,ο ηγούμενος  Mωυσής  της Κοπτικής εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, ο μητροπολίτης Μεθόδιος της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας της Βοστόνης και της Νέας Αγγλίας. Κάποια από τα γκρουπ τα οποία εκπροσωπήθηκαν :
Εθνικές Αποστολές που παραβρέθηκαν:Κορέα ,Ουγκάντα ,Κένυα,Κίνα Φιλιππίνες,Βιετνάμ,Νιγηρία,Χαλδαίοι,Ιταλία,Βραζιλία,
Αργεντινή,Γαλλία,Αιτή,Κολομβία,
Αίγυπτος,Συρία,Ιράκ,Ινδία και πολλές άλλες.
Καθολικές Εκκλησίες Sui iuris ( από μόνες τους)  και ομάδες: μαρονίτες , μελκίτες, syro-malabar, Αιθιοπική Εκκλησία,Ερυθραίας,Αιγύπτου,Boston College , Focolare , Nέος Δρόμος , catholique Alpha ,Αδερφές του  Saint-Joseph , Rédemptoristes , Assomptionnistes ,Γραφείο Θρησκευτικής Εκπαίδευσης , πολυάριθμες ενορίες.
Ορθόδοξες Εκκλησίες που συμμετείχαν: Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη της Βοστόνης,Ρουμανική Ορθόδοξη,Ουκρανική, Αντιοχείας; και πολλές ακόμη.
Εκκλησίες της Ανατολής: Κόπτικη Εκκλησία υπό τον  Ηγούμενο Μωυσή με μια συμμετοχή έως και 100 πιστών, Αρμενική Αποστολική Εκκλησία, Malankara Orthodox Syrians  .
Οι κύριες Προτεσταντικές Εκκλησίες : Μαζικό Συμβούλιο των Εκκλησιών περισσότερο Πρεσβυτεριανή,UCC , Επισκοπική,Κοινότητα του Χριστού,οι Ενωμένοι Μεθοδιστές – De Sudbury ,ο Στρατός της Σωτηρίας κ.α
Ευαγγελικές Εκκλησίες και ομάδες:Ιστορική Εκκλησία των Μαύρων,Πεντηκοστιανοί,Ευαγγελική:Ανήκουσα Εκκλησία, InterVarsity Χριστιανών Οπαδών,Εκκλησία των 10 Ημερών , Κέντρο του Θεού Εμμανουήλ, Άλφα Νέα Αγγλία, Gordon College.
nnnn
oil
2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου