Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης φέρνουν το Βατικανό προ των ευθυνών του

βατικανό-παιδική-κακοποίηση


Το Βατικανό αναγκάστηκε για πρώτη φορά να παραστεί σε δημόσια ακρόαση σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, στην Γενεύη, για την υπόθεση των παιδικών κακοποιήσεων από τα μέλη του κλήρου.

Οι αξιωματούχοι του Βατικανού υπεβλήθησαν σε μία σειρά «δύσκολων» και πιεστικών ερωτημάτων σε ειδική επιτροπή του Ο.Η.Ε  που αφορούσαν κυρίως στην μη αποκάλυψη διαθέσιμων στοιχείων για την υπόθεση, καθώς σε ότι αφορά τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν για να προληφθούν πιθανά μελλοντικά περιστατικά παιδικής κακοποίησης.
Το Βατικανό επέμεινε ότι η καθολική εκκλησία έλαβε ένα ισχυρό μάθημα από την κρίση και ότι έχει ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προληφθούν παρόμοια περιστατικά.
Όμως, οι συνήγοροι των θυμάτων ισχυρίζονται ότι η υπόθεση διακατέχεται από πλήρη αδιαφάνεια.
Πράγματι, τον προηγούμενο μήνα το Βατικανό αρνήθηκε αίτημα που παραδόθηκε από την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Παιδιών (σ.σ. pentapostagma.gr – UN’s Committee on the Rights of the Child (CRC) για την αποκάλυψη πληροφοριών για τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης. Η πρόφαση του Βατικανού ήταν ότι μπορεί να αποκαλύψει ανάλογες πληροφορίες μόνο εάν δεχθεί αίτημα από άλλη χώρα στο πλαίσιο επίσημων νομικών διαδικασιών.
Τα θύματα ευελπιστούν ότι μέσω της δημόσιας ακρόασης η καθολική εκκλησία θα πιεστεί να τερματίσει την «μυστικότητά» της, και να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια.
Ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα ιδρυθεί επιτροπή εντός του Βατικανού για την καταπολέμηση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης.
Αυτή η κίνηση βέβαια δεν πείθει κανέναν, καθώς παραμένει ακλόνητη η πρόθεση συγκάλυψης των φριχτών περιστατικών παιδοφιλίας από την καθολική εκκλησία.

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου