Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ: “ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ….”

Το τελευταίο μήνυμα μιάς μοναχής

o άνθρωπος κλειδί της υπόθεσης η γερόντισα Πελαγία
o άνθρωπος κλειδί της υπόθεσης η γερόντισα Πελαγία
Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ./ Σταφυλά Π.

“Ευτυχισμένες θα είμαστε αν πεθάνουμε για το Χριστό.” Αυτά ήταν τα λόγια της λιβανέζας μοναχής Mariam al – Haber , στην τελευταία συζήτηση που είχε μ’έναν από τους γονείς της πριν αυτή και οι υπόλοιπες αδελφές απαχθούν στις 6 Δεκεμβρίου από τη μονή της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα.

Η εφημερίδα  Al- Akhbar μεταδίδει ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους είναι σ’εξέλιξη σε Λίβανο αλλά και στη Συρία.Οι πληροφορίες του  μιλούν για 12 μοναχές και 4 κοπέλες του ορφανοτροφείου που βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών.
Η οικογένεια της αδερφής Marian al  -Haber  που κατάγεται από την πόλη Halazoun στην περιοχή του Aley του όρους Λιβάνου επισκέφθηκε χθες το στρατηγό  Abbas Ibrahim ,  Διευθυντή της Γενικής Ασφάλειας της χώρας συνοδευόμενη από τον  Robert Abiad , επικεφαλή του Ορθόδοξου Συμβουλίου του Λιβάνου που παρακολουθεί την υπόθεση.
Ο Abiad δήλωσε: « οι καλόγριες είναι στο σπίτι ενός χριστιανού ο οποίος τις φροντίζει.Διαμένουν σε μια βίλα.Ο άνθρωπος αυτός επιχείρησε να θέσει σε ισχύ διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία επειδή η γυναίκα του είναι ρωσίδα αλλά το εγχείρημα δεν απέδωσε.”
Ο ίδιος απεκάλυψε ότι η ομάδα του έχει επαφή με τους απαγωγείς και καθημερινή επαφή με τις μοναχές οι οποίες σύμφωνα με αυτόν είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχουν όλα τα απαραίτητα.Εξέφρασε την ελπίδα ότι μια λύση θα βρεθεί σύντομα.
Η Thérèse Haber  συγγενής  της μοναχής ,  κλαίει όταν  θυμάται την  Mariam . Αυτή λέει, ” η Mariam αφιέρωσε τη ζωή της στο μοναχισμό μετά τον εμφύλιο.Zει στην  Maaloula περίπου 30 χρόνια.Μίλησε με τον αδερφό της.Παγιδευτήκαμε του είπε ,τίποτα άλλο. ”
Η Thérèse προσθέτει : «Της ζήτησα πολλές φορές να εγκαταλείψει τη Maaloula και να πάει σ’ ένα μέρος σίγουρο αλλά αυτή αρνήθηκε λέγοντας : Είμαστε προορισμένες να παραμείνουμε εδώ.Ή θα πεθάνουμε όλες μαζί ή θα είμαστε όλες μαζί  … διάβασε τους βίους των αγίων. ”
معلولا
Παρά το πένθος της η οικογένεια της αδελφής Mariam καθώς και άλλα άτομα που ενδιαφέρονται για την τύχη της διατηρούν την ελπίδα.Η αισιοδοξία τους προέρχεται από τις διαβεβαιώσεις των υπηρεσιών ασφαλείας που ισχυρίζονται ότι: « οι μοναχές θ’ απελευθερωθούν σύντομα …υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας “, αλλά δεν δίνουν καμιά πληροφορία.
Οι απαγωγείς εγκατέστησαν τις καλόγριες στην πόλη  Yabroud.Το λιβανέζικο Tayyar μεταδίδει  ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου των ορθοδόξων του Λιβάνου, καταγγέλει ότι ενώ διεξάγονταν διαπραγματεύσεις για τις μοναχές, αντάρτες της αντιπολίτευσης απήγαγαν από το  Yabroud   τον αδερφό του καθολικού επισκόπου της Χομς, Abboud Arbash. Επίσης καταγγέλει ότι υπάρχει κύμα απαγωγών χριστιανών και ότι οι επιβάλλεται στους χριστιανούς να πληρώνουν ως dimi, φόρο υποτέλειας, τα λεγόμενα ζίζια.
To breakingnews επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των μοναχών φαίνεται να αποδίδουν.Προσθέτει ότι στις διαπραγματεύεσεις αυτές εμπλέκεται και το Ιράκ καθώς μια από τις απαχθείσες κοπέλες του ορφανοτροφείου κατέχει ιρακινή υπηκοότητα.
Η μονή μετά την επέλαση των τζιχαντιστών ρήμαξε.Αντάρτες του Μετώπου της Νίκης αφαίρεσαν όλες τις καμπάνες.Σύμφωνα με τo al hadath news “ ένοπλοι άνδρες πήραν τις καμπάνες  όπως και το άγαλμα του ένθρονου Ιησού.Ενώ το καλοκαίρι είχαν ανατινάξει και το άγαλμα της Παναγίας που ήταν κοντά στο ξενοδοχείο στο ύψωμα που καλύπτει την κωμόπολη.  Εικόνες,κειμήλια και πολίτιμα σκεύη λεηλατήθηκαν και ήδη βρίσκονται στο Λίβανο για να διακινηθούν προς πώληση κυρίως σε Τουρκία και Ιταλία ».
H αντιπολίτευση και οι ισλαμιστές σύμμαχοί της θορυβήθηκαν από την διάδοση των ειδήσεων περί του εμπρησμού,και αρχαιοκαπηλείας που υπέστη η μονή και με προπαγανδιστικά μέσα που ελέγχουν προσπαθούν και σ’αυτήν την περίπτωση ν’ανασκευάσουν και να αποδώσουν τη λεηλασία και τις καταστροφές στις κυβερνητικές δυνάμεις.Το μόνο που κατορθώνουν είναι να δίνουν στη δημοσιότητα και νέες εικόνες από το πλιάτσικο και την καταστροφή του ναού που δεν θυμίζει σε τίποτα, ύστερα από την αφαίρεση των συμβόλων,  εκκλησία.(alhadath 10/01/14)
αφαίρεση όλων των ιερών εικόνων από το τέμπλο προς πώληση
αφαίρεση όλων των ιερών εικόνων από το τέμπλο
προς πώληση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου