Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ο Θεός δεν βλέπει την επιτυχία με τα δικά μας μάτια.

Ο Θεός δεν βλέπει την επιτυχία με τα δικά μας μάτια
Αν δεν αντέχεις ν’ ακούς την αλήθεια σου να την παραμορφώνουν οι παλιάνθρωποι και να την κάνουν ψέματα για χαζούς, και να βλέπεις να τσακίζουν εκείνα για τα οποία έδωσες τη ζωή σου, σκύψε τη μέση σου, και χτίσε τα ξανά με τα χιλιοδουλεμένα, τα φθαρμένα σου σύνεργα. (Κίπλινγκ)
Είμαι απλώς ένα κερί αναμμένο μπροστά σε μια εικόνα. Φωτίζω, για να μπορεί ο κόσμος να βλέπει την εικόνα. Μια μέρα το κερί μου θα σβήσει. Όταν συμβεί αυτό, κάποιος άλλος πρέπει να έρθει και να ανάψει το δικό του κερί μπροστά στην εικόνα. Αυτό που έχει σημασία είναι η εικόνα, όχι το κερί που την φωτίζει. (Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος)
Η ζωή δεν είναι πρόβλημα για να το λύσουμε, είναι μυστήριο που πρέπει να βιωθεί. (Επίσκοπος Αβύδου Γεράσιμος)
Στις χαρούμενες στιγμές μας ο Θεός απλά μας ψιθυρίζει, στη συνείδηση μας μιλάει καθαρά, αλλά στις θλίψεις μας φωνάζει. Είναι τα μεγάφωνα του οι θλίψεις, για να ξυπνήσει ένας κουφός κόσμος. (C. S. Lewis στο βιβλίο του «Το πρόβλημα του πόνου)
Ο Θεός δεν βλέπει την επιτυχία με τα δικά μας μάτια. Ο δικός Του τρόπος είναι να πάρεις το πιο φτωχό, το πιο ασήμαντο, το πιο αδύναμο πρόσωπο και να το κάνεις θαυμάσιο και ξεχωριστό. Ο Ιησούς γεννήθηκε σε συνθήκες πρόσφυγας, με μια φάτνη για λιώνο Του, στην ταπεινή Βηθλεέμ κι όχι στο Πανεπιστημιακό Μαιευτήριο της Ιερουσαλήμ. Πέθανε το θάνατο ενός κακούργου. Κι όμως μέσα απ’ αυτόν διάλεξε ο Θεός να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος, απομακρύνοντας τα εμπόδια της αμαρτίας και παρακοής, για να μας ξαναενώσει με τον Εαυτό Του. (Καρολάϊν Φίλιπς)
πηγη

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου