Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ: Απήγαγαν δελφίνι …άγγελο και η μητέρα του αυτοκτόνησε.

Απήγαγαν δελφίνι "άγγελο" και η μητέρα του αυτοκτόνησε [εικόνες]
Την περασμένη Παρασκευή, πάνω από 250 δελφίνια αιχμαλωτίστηκαν από ψαράδες στα ανοικτά των ακτών του Taiji, στην Ιαπωνία. Αυτή η μικρή πόλη, κακόφημη από την ταινία «The Cove», είναι πλέον γνωστή σε όλο τον κόσμο ως «ο χειρότερος εφιάλτης ενός δελφινιού».

Μια σχετικά μικρή ομάδα 50-60 ψαράδων είναι υπεύθυνη για τη σφαγή χιλιάδων δελφινιών κάθε χρόνο στην ακτή του Taiji. Ωστόσο, τα λίγα ζώα με ιδανικά φυσικά χαρακτηριστικά, συνήθως νέα θηλυκά με λίγα σημάδια, αιχμαλωτίζονται πρώτα και στέλνονται σε θεματικά πάρκα σε όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι αιχμαλωτίζονται πάρα πολλά δελφίνια τακτικά, κατά τη διάρκεια της ανοικτής περιόδου ​​από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, τα αλιεύματα αυτού του Σαββατοκύριακου ήταν μοναδικά.
Συγκεκριμένα, αυτήν την φορά, δεν ήταν μόνο μια από τις μεγαλύτερες ομάδες που έχει πιαστεί ποτέ, αλλά περιέχει επίσης ένα μοναδικό μέλος – έναν άγγελο. Το ενός έτους θηλυκό αλμπίνο δελφινάκι, εύκολα εντοπίστηκε να κολυμπάει κατά μήκος της πλευράς της μητέρας του. Το δελφίνι με λατρεία ονομάστηκε “Angel” από τους παρατηρητές, λόγω των αγγελικών χαρακτηριστικών του, που λέγεται ότι μοιάζουν με έναν χαριτωμένο “άγγελο με φτερά.” Τα αλμπίνο ζώα είναι πολύ σπάνια στη φύση, και παρόλο που δεν ταιριάζει με τις προδιαγραφές ενός τυπικού “σόου δελφινιού”, η μοναδική εμφάνιση της Angel δίνει ένα διαφορετικό, πολύ πιο προσοδοφόρο στόχο για αυτήν.
Ο Ric O’Barry από το Dolphin Project, και πρώην εκπαιδευτής δελφινιών είπε, “Η Angel ήταν το πρώτο δελφίνι που επιλέχτηκε. Η μητέρα του αυτοκτόνησε ακριβώς όπως και η Kathy. “Η Kathy ήταν ένα από τα δελφίνια που έπαιξαν το ρόλο του “Flipper” στην γνωστή ταινία, και αυτοκτόνησε από το άγχος της αιχμαλωσίας. Αφού τα δελφίνια αναπνέουν συνειδητά, μπορούν να επιλέξουν να μην πάρουν την επόμενη αναπνοή τους. Όταν το άγχος της αιχμαλωσίας είναι πολύ μεγάλο, ή όταν αποχωρίζονται από τις οικογένειές τους, μπορούν να τερματίσουν τη ζωή τους. “Πολλοί δεν με πιστεύουν, αλλά τα δελφίνια το κάνουν όλη την ώρα”, είπε ο O’Barry. “Η αιχμαλωσία είναι εξαιρετικά αγχωτική και δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό για ένα δελφίνι από την απομάκρυνση του παιδιού του.”
Με τραγική ειρωνεία, το μουσεία φαλαινών στο Taiji εξέδωσε μια δήλωση από τον Βοηθό Διευθυντή Tetsuo Kirihata: “Τα αλμπίνο ξεχωρίζουν και έχουν την τάση να είναι ο κύριος στόχος για πολλά αρπακτικά ζώα. Το συγκεκριμένο δελφίνι μάλλον προστατευόταν από τη μητέρα της και τους φίλους της. Θα της παρέχουμε την καλύτερη φροντίδα.”


Τελικά, αυτή η πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων βιομηχανία αιχμαλωσίας θαλάσσιων θηλαστικών  δεν είναι τίποτα παρά αλλη μια επιχείρηση, που τροφοδοτείται από τις ατζέντες της διεθνούς κοινής γνώμης. Ο Paul Watson από το Sea Shepherd Conservation Society μίλησε στην CBS News, λέγοντας ότι ο μόνος λόγος για το κυνήγι οφείλεται στην “ζήτηση από τα θαλάσσια ενυδρεία σε όλο τον κόσμο.” Τα δελφίνια αυτής της σεζόν προοριζόταν για εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία, την Κίνα, τη Ρωσία και σε άλλα μέρη της Ασίας.

Επιμελής αναφορές από εθελοντές σε ομάδες υπεράσπισης θαλάσσιων θηλαστικών έχει οδηγήσει σε μια δημόσια κατακραυγή γύρω από τη αιχμαλώτιση της Angel. Διεθνής ειδησεογραφική κάλυψη χιλιάδες υπογραφές ζήτησαν η Angel να επιστραφεί στον σπίτι της μαζί με τα υπόλοιπα δελφίνια.
Την Κυριακή, η Πρέσβης της Ιαπωνίας, Caroline Kennedy, έγραψε: «Ανησυχώ βαθύτατα για την απάνθρωπη πράξη του κυνηγιού και της δολοφονίας δελφινιών,” ανοίγοντας μια διεθνούς συζήτηση για την αιχμαλωσία των δελφινιών. Ενώ η Angel προορίζεται για μια ζωή σκληρότητας σε αιχμαλωσία, οι συγγενείς της είναι πιθανό να υποστούν μια ακόμα χειρότερη μοίρα. Η μοναδική εμφάνισή της έχει κατακτήσει τις καρδιές του κόσμου με έναν τρόπο που μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα σώσει τις ζωές αμέτρητων δελφινιών στο μέλλον.
Φωτογραφίες της Karla Sanjur, Save Japan Dolphins, Earth Island Institute

gkourou.com

ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου