Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η Σκύλλα του άθεου Τσίπρα και η Χάρυβδη των «Χριστιανών» υποκριτών!

τσιπρας-βαρθολομαίος
Μεγάλη αναστάτωση επήλθε στην «θεοσεβούμενη» κοινοβουλευτική ομάδα, της ΝΔ επειδή ο κ. Τσίπρας, κατά πάσα πιθανότητα, μελλοντικός πρωταγωνιστής, της σύγχρονης νεοελληνικής τραγωδίας, «ποιος θα σώσει την Ελλάδα», «δήλωσε άθεος»! Σύσσωμη, η κατεχόμενη από βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα, κοινοβουλευτική ομάδα της «Νέας Δημοκρατίας», επιτακτικά απαίτησε απ’ αυτόν, να ξεκαθαρίσει άμεσα την θέση του.
Αν δηλαδή πιστεύει στον Θεό ή όχι. Ισχυρίζονται πως ο Ελληνικός λαός δικαιούται, να γνωρίζει αν ο μελλοντικός, Έλληνας πρωθυπουργός, είναι πράγματι άθεος. Ή όπως είπε, μια νεόκοπη βουλευτής της ΝΔ, «δεν με ενδιαφέρει αν είναι άθεος αλλά αν θα φορολογήσει, όσους δηλώνουν Χριστιανοί»!
Προσωπικά πρεσβεύω πως κάθε άνθρωπος δικαιούται, να πιστεύει όπου και ότι θέλει. Αρκεί να μην επιδιώκει, να επιβάλει στους υπολοίπους τις θεωρίες του όταν αποκτήσει εξουσία. Και να σέβεται τις πεποιθήσεις όπως και την πίστη τους. Δυστυχώς, για την παράταξη της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως σ’ αυτό το ζήτημα, δήλωσε μεν άθεος, είχε όμως τουλάχιστον την εντιμότητα, να το δηλώσει ευθέως και κατηγορηματικά. Και να αναλάβει το όποιο πολιτικό κόστος. Αν και όπως ανέφερα σε προηγούμενη παρέμβασή μου στο Πενταπόσταγμα, ο συγκεκριμένος πολιτικός ηγέτης εντυπωσιάζει καθώς ενώ δηλώνει πως «θα συνεργαστεί και με τον εξαποδώ ακόμη» προκειμένου να «σωθεί η χώρα», απορρίπτει με ευκολία την ύπαρξη του Θεού! Κάποιος ίσως ισχυριστεί πως το είπε χαριτολογώντας. Δεν αντιλέγω. Είναι πάντως εντυπωσιακό πως ούτε ένας «προοδευτικός» πολιτικός άνδρας σήμερα ούτε καν χαριτολογώντας, δεν επικαλείται τη βοήθεια του Θεού. Όλοι αυτοί ενώ, ελαφρά τη καρδία, ειρωνεύονται τους Χριστιανούς, ως γραφικούς, αντιδραστικούς, υποκριτές και οπισθοδρομικούς, οι ίδιοι με ευκολία ασπάζονται ανατολικές, θρησκευτικές δοξασίες. Αυθυποβλήθηκαν γαρ πως η ανατολική, φιλοσοφική και θρησκευτική σκέψη, τους καθιστά μοναδικούς, προοδευτικούς και ιδιαίτερους. Γνωρίζω αρκετούς εξ αυτών που ενώ κατηγορούν την Ορθοδοξία ότι θα μας επιστρέψει στο Μεσαίωνα, οι ίδιοι κακοποιούν τις γυναίκες και τα παιδιά τους! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρώην αρχηγός «προοδευτικού» κόμματος που κατηγορήθηκε πως κακοποιούσε τη σύζυγό του επί πολλά έτη! Ενώ προαλειφόταν για Πρόεδρος Δημοκρατίας, το 2005, έχασε την ευκαιρία να την … καταλύσει, υπογράφοντας αυτός, όλα εκείνα τα προεδρικά διατάγματα που θα εξαθλίωναν τους Έλληνες πολίτες και θα ξεπουλούσαν, τη χώρα τους στους ξένους.
Η αλήθεια δυστυχώς είναι πως όποιος επιθυμεί προβολή από τα καταχρεωμένα τηλεοπτικά κανάλια, αρκεί να υβρίζει, συλλήβδην, τους Ορθοδόξους ιερείς, να χλευάζει τους πιστούς, να λοιδωρεί μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας όπως ο Γέρων Παϊσιος και να καταλογίζει στον Χριστιανισμό, αναχρονισμό και οπισθοδρόμηση. Τότε ως εκ θαύματος, όλες οι πόρτες και τα (τηλεοπτικά) παράθυρα ανοίγουν. Του παρέχεται άπλετα, «πολύτιμος τηλεοπτικός χρόνος» (όπως και χάριν όποιας αηδίας, υποβαθμίζει το πολιτιστικό επίπεδο των Ελλήνων, ερεθίζοντας τα πιο χαμηλά τους ένστικτα) ενώ η καριέρα του (πολιτική, δημοσιογραφική, καλλιτεχνική) εκτοξεύεται αμέσως. Δεν ευθύνονται όμως μόνο τα κανάλια και οι εχθροί του έθνους μας που επέβαλαν αυτή την κουλτούρα, στη δημόσια ζωή αυτού του τόπου. Συνυπεύθυνη είναι και η στάση, των απλών Ελλήνων πολιτών που το ανέχθηκαν και συνεχίζουν, να το υπομένουν καρτερικά. Είτε από μεγαλομανία, να φανούν κι αυτοί «προοδευτικοί» είτε (κυρίως) από φοβία, μην τυχόν χαρακτηριστούν, απλοϊκοί και γραφικοί. Γιατί αν έκλειναν την τηλεόραση, σε κάθε προσβολή της πίστης τους, θα επέβαλαν μιαν άλλη ποιότητα, στα τηλεοπτικά, κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Αν έστελναν επιστολές κατά χιλιάδες, διαμαρτυρόμενοι κάθε φορά που οποιοσδήποτε χλεύαζε την πίστη τους, θα ήταν περισσότερο προσεκτικοί, όσοι υπονομεύουν την πατρίδα μας.
Αυτή όμως που περιέγραψα, είναι η μία μόνο πλευρά. Η φανερή και επιτρέψτε μου, η λιγότερο επικίνδυνη. Η άλλη πλευρά, η κρυφή, με ανησυχεί πολύ περισσότερο. Των υποκριτών, βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ενώ μέμφονται τον άθεο κ. Τσίπρα, με ευκολία ψήφισαν την κατάργηση, της Κυριακάτικης αργίας επειδή έτσι (προφανώς) διετάχθησαν. Αφού είναι προφανές και ηλίου φαεινότερο πως δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε των καταναλωτών ούτε των καταστηματαρχών όπως ανέφερα σε προηγούμενη παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα. Ή της ανεκδιήγητης εκείνης κυρίας, βουλευτού της ΝΔ που ενώ γλέντησε με την ψυχή της, την διακωμώδηση της Θείας Κοινωνίας από τον βουλευτή – «καρναβάλι» – του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το θέμα πήρε έκταση, άρχισε να τον καταγγέλει με σφοδρότητα! Χωρίς να ντρέπεται καθόλου. Καθόλου όμως!

Έ λοιπόν ειλικρινά, πιο πολύ με ενοχλεί η υποκρισία, των «Χριστιανών» βουλευτών από την ξεκάθαρη θέση, του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ως απλός πολίτης όμως, της δύστυχης αυτής χώρας, απευθύνω έκκληση στα δέσμια, στην υπεροψία τους, βαυκαλιζόμενα ως «προοδευτικά», παλληκάρια του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων», να … αφιππεύσουν επιτέλους, την κάλαμο της «προοδευτικότητας» αν ανησυχούν ειλικρινά για την ανατροπή, της σημερινής, τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα. Δογματικά άθεοι οι περισσότεροι (δικαίωμά τους) ενώ υποστηρίζουν τα δικαιώματα ακόμα και της …πεταλούδας της Νικαράγουας (και πολύ καλά κάνουν), είναι πρόθυμοι, να «κατεδαφίσουν» τα θεμέλια της Ορθοδοξίας, μόνο και μόνο επειδή δεν ταιριάζει με την δική τους αισθητική! Γιατί ρε παλληκάρια που θέλετε το λαό κυρίαρχο, δεν σέβεστε τη γνώμη του; Ενός μεγάλου μέρους του τουλάχιστον; Προσωπικά, θέλω να σας ψηφίσω αλλά προφανώς δεν με θέλετε απλά και μόνο επειδή είμαι Χριστιανός. Προτιμάτε, να συμπλέετε στα θέματα της πίστης, με τους εχθρούς του τόπου μας, παρά με μένα και τον κάθε ένα σαν εμένα. Χλευάζετε τους Χριστιανούς και την πίστη τους, με τόση ευκολία απλώς και μόνο επειδή πιστεύουν κάτι διαφορετικό από σας. Με απόλυτο … σεβασμό φυσικά, στην ελευθερία σκέψης, όλων των ανθρώπων. Εκτός βεβαίως των … Χριστιανών. Αυθυποβληθήκατε πως είστε δημοκράτες και προοδευτικοί. Γιατί πρέπει όμως, να συρθούμε στις δικές σας δοξασίες, για να μας … καταδεχτείτε για ψηφοφόρους σας; Αναλογιστήκατε ποτέ γιατί ενώ τα λέτε τόσο όμορφα στις αναλύσεις σας, δεν δημιουργείτε ισχυρό ρεύμα διακυβέρνησης; Με πολλή αγάπη σας προτρέπω, να αλλάξετε στάση αν πραγματικά επιθυμείτε το καλό της πατρίδας μας. Η Ελλάδα και οι Έλληνες σας χρειάζονται όσο ποτέ όπως και τους Ανεξάρτητους Έλληνες όπως και τους ψηφοφόρους, όλων των άλλων κομμάτων. Όχι όμως για να τους αλλάξετε την πίστη αλλά τη ζωή προς το καλύτερο.
Όσο για τους …γνήσιους Χριστιανούς, βουλευτές της ΝΔ, ήδη συγκυβερνούν με τον … εξαποδώ, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κυβερνήσουν! Ωφέλιμο δε είναι, να θυμηθούν την παραβολή, «Τελώνου και φαρισαίου». Αν αναγνωρίσουν πουθενά τον εαυτό τους, ας θυμηθούν τον τρόπο, με τον οποίο ο μειλίχιος και ταπεινός Κύριός μας τους αντιμετώπιζε! Η μόνη ωφέλεια πια που μπορούν να προφέρουν τόσο στη χώρα όσο και στον εαυτό τους, είναι να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Να κλειστούν σε κάποιο μοναστήρι μήπως τουλάχιστον και σώσουν την ψυχή τους. Αφού τη χώρα όπως και τους δύστυχους Έλληνες, αρκετά τους έσωσαν! Τους τελείωσαν δηλαδή!


Δημήτρης


ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%85%CE%B2%CE%B4%CE%B7.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου