Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Συγκρίσεις... που μας στενοχωρούν!

malta-auth


Τα πανεπιστήμια που πληρώνονται από τους φόρους μας και τα οποία υποτίθεται ότι είναι οι χώροι όπου η συντεταγμένη Πολιτεία έχει ορίσει ώστε οι πολίτες της να έχουν πρόσβαση σε γνώσεις υψηλού επιπέδου.

Σου λέει να σπουδάσεις, να γίνεις επιστήμων, να γίνεις πχ  γιατρός...
Όπως ξέρουμε το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα είναι άσυλο... Άσυλο γενικώς, κάτι σαν χώρος ο οποίος μπορεί να χρηματοδοτείται μεν από το ελληνικό κράτος αλλά δεν του ανήκει και δεν ισχύουν οι νόμοι του.
Δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει, οι επίσημοι της κυβέρνησης ποτέ δεν μας λένε αλλά σίγουρα συναινούν στο να μην ανήκει στο ελληνικό κράτος το οποίο από το οποίο όμως χρηματοδοτείται.

Επίσης ομάδες "δημοκρατών" ή όπως αλλιώς θέλουν να αυτοαποκαλούνται, οι οποίες θεωρούν αυτονόητο δικαίωμά τους να επιβάλλουν στο σύνολο τις αντιλήψεις τους με δημοκρατική επιβολή δια της βίας,  έχουν καταλάβει  τους χώρους του "ασύλου" και τους διευθετούν  κατά το δοκούν.
Τώρα τι επιστήμη μπορεί να υπάρξει ή να παραχθεί σε τέτοιους χώρους είναι ένα καλό ερώτημα... Αφού οι θιασώτες της "δημοκρατίας" επιτρέπουν σιωπηλά την παραχώρηση της κυριότητας των χώρων σ' αυτές τις ομάδες.  (δεν είναι τυχαίο ότι αφού εμπεδώθηκε αυτή η παραχώρηση, με την ανοχή ημών των ηλιθίων, οι θιασώτες της "δημοκρατίας" προχώρησαν σε ένα βήμα παρά πέρα: Και παραχώρησαν και την εθνική κυριαρχία σε ομάδες που αυτοαποκαλούνται δανειστές! Γιατί όχι;)

Ας κάνουμε μια σύγκριση ανάμεσα στο πανεπιστήμιο της Μάλτας και στην ιατρική του Αριστοτελείου,  από την οποία βγαίνουν γιατροί... Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι, διακομματική συναινέσει, 'κύριοι' του συγκεκριμένου χώρου....

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κομματοκρατίας που λυμαίνεται την εκπαίδευση και τα ανώτατα ιδρύματα, τα οποία με τα δικά μας λεφτά αλλά και ανοχή,  τα έχει μετατρέψει σε εκκολαπτήρια παραγωγής χρησίμων φανατισμένων κομματικών πελατών!
Συγκρίνετε την εικόνα από Πανεπιστημιακό Ίδρυμα  κράτους που σέβεται τους πολίτες του και  τον σκοπό για τον οποίο έχει φτιάξει το ίδρυμα, ΜΑΛΤΑ!  Και κράτος που η ηγεσία του και το όλο το πολιτικό του σύστημα για το  μόνο που ενδιαφέρονται, τουλάχιστον την τελευταία 40ετία, είναι η παραγωγή ηλιθίων χωρίς αξίες, χωρίς σεβασμό, άξεστων κάφρων, με επίπεδο τόσο πάτο, όσο να παραμένουν πελάτες των κάφρων που είδαμε να ψευτοξεμαλλιάζονται κατόπιν σκηνοθεσίας χθες 10/11/13 στο θεατράκι "η βουλή".

Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα 'Μακελειό'.  Την απέστειλε αναγνώστης της ιστοσελίδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου