Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Φιστίκια και άλλοι ξηροί καρποί, κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων

 
Όσο περισσότερους ξηρούς καρπούς καταναλώνουμε, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος που έχουμε στην υγεία μας, αναφέρει νέα αμερικανική έρευνα.
Tα άτομα που ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε ξηρούς καρπούς, όπως τα φιστίκια, είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακή νόσο ή καρκίνο, δείχνει μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, όπως αναφέρεται σε άρθρο του Reuters.
Όσο περισσότερους ξηρούς καρπούς καταναλώνουμε, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος που έχουμε, σύμφωνα με την έκθεση, που περιλαμβάνει στοιχεία από νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας, από τη δεκαετία 1980.

Οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος, ευθύνονται για περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους ετησίως στις ΗΠΑ.

Τα ευρήματα συμβαδίζουν και με άλλες έρευνες που υποστηρίζουν ότι η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κοινών προβλημάτων υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο διαβήτης τύπου 2.
Οι ξηροί καρποί έχουν δαιμονοποιηθεί επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Σήμερα όμως, αναγνωρίζονται ως μια υγιεινή τροφή, λένε οι ειδικοί.
Σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν ξηρούς καρπούς, εκείνοι που έτρωγαν μία φορά την εβδομάδα, είχαν 11% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν, κατά τη διάρκεια της έρευνας και εκείνοι που έτρωγαν ξηρούς καρπούς κάθε μέρα, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν.
Όσοι έτρωγαν ξηρούς καρπούς τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα, είχαν 29% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο, ειδικά από εκείνους οι οποίοι απέφευγαν τους ξηρούς καρπούς. Είχαν επίσης 24% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και 11% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο.
Η μελέτη έδειξε επίσης ότι όσοι τρώνε πολλούς ξηρούς καρπούς, είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν βάρος.

clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου