Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ;;; ΤΗΡΗΣΕ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ... ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΙΜΠΑΝΟΝΤΑΙ ;;;

Μεσογαίας για ρασοφόρους Μυρελαίου: “…δεν ανήκουν σε καμμία κανονική Εκκλησία”

322fd1h45d4g2s1f2s4gd2sd4g
Ο «Γέροντας Ποιμένας» με κόκκινο ράσο και την Έφη Θώδη αγκαλιά, κατά τα γυρίσματα της εκπομπής «Κάτι Ψήνεται»
Διαβάζουμε στο ιστολόγιο ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ:
Αναγνώστες μας ενημέρωσαν για το θέμα, εκφράζοντας παράλληλα την απορία και θλίψη τους για την παρουσία μοναχού (;;;) σε τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής που προβάλεται καθημερινά στον Άλφα: Μάλιστα, κάνοντας μια μικρή αναζήτηση διαπιστώσαμε πως έχει ήδη γίνει τεράστιος ντόρος με τον εν λόγω «Γέροντα», ο οποίος έχει προκαλέσει τα περιπαικτικά σχόλια των διάφορων αθέων και αντιχρίστων, ενώ ο απλός κόσμος θεωρεί ότι οι μοναχοί μπορούν να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως κάνουν οι κοσμικοί!!! Πρόκειται δηλαδή για ΕΝΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ των εχθρών του Χριστού (ενόψει μάλιστα Χριστουγέννων), που αφενός γελοιοποιεί και αφετέρου εκκοσμικεύει την Ορθοδοξία, προς τέρψην των υλιστικών «κοσμοθεωριών» που προβάλονται κατά κόρον στα «ελληνικά» ΜΜΕ!
Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε, ποιος είναι ο εικονιζόμενος ψευτο-μοναχός: Πρόκειται για τον «Ηγούμενο» της παλαιοημερολογίτικης «Μονής Παναγίας Μυρελαίου», που δεν έχει με καμία Ορθόδοξη Εκκλησία κοινωνία και δρα…αυτοβούλως!!! Μάλιστα, πρόσφατα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος αποκάλυψε τι εστί η συγκεκριμένη «αδελφότητα».
Αναλυτικά το κείμενό του: 
Την εξαιρετική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μεσογαίας μπορείτε να την διαβάσετε εδώ στη σελίδα μας. Ενώ σε προηγούμενη εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα:
“δύο ψευτοϊερομονάχους που, χωρίς την ευλογία μας, δραστηριοποιούνται παραπλανητικά στην περιοχή μας, με τα ονόματα Ποιμένας και Γελάσιος. Οι δύο αυτοί κληρικοί, που μάλιστα συχνά φορούν και χρωματιστά Ρώσικα σκουφιά, είναι έλληνες, δεν έχουν καμμία σχέση με τις κανονικές εκκλησίες και ισχυρίζονται ότι ανήκουν σε κάποια εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία καθώς γνωρίζουμε είναι σχισματική”. [βλ. εδώ]
Επισημαίνουμε όμως το γεγονός ότι κανεις δεν γνωρίζει που ανήκουν αυτοί οι ρασοφόροι και όπως καταγγέλει ο Σεβασμιώτατος:
Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η Εκκλησιαστική τους αρχή. Λέγεται ότι έχουν σχέση με τον αυτοανακηρυχθέντα Πατριάρχη, σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο. Εμάς μας το διέψευσαν. [Σημ.Αντ.Εγκόλπιου: Εμάς μας το επιβεβαίωσαν!!! Αναφέρομαι στην επιστολή που μας έστειλαν σαν απάντηση στην ανάρτησή μας περί του αγιασμού στο άσραμ παιανίας. Στην επιστολή, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος της σελίδας, δηλώνουν μεταξύ άλλων: «ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 10 ΜΕΤΟΧΙΑ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ».] 
Εμφανίζονται εγγεγραμμένοι σε κάποια Μητρόπολη, αλλά ούτε ο Μητροπολίτης τους γνωρίζει ούτε με την άδειά του έχουν φύγει.
Ακούμε ότι συχνά μνημονεύουν το δικό μου όνομα ως Αρχιεπίσκοπό τους. Αυτό όμως λειτουργεί μόνον παραπλανητικά, δεδομένου ότι δεν διακονούν κάτω από την ευλογία μου. Κυκλοφορούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που τους εμφανίζουν με πετραχήλια να τελούν αγιαστικές πράξεις στο γκουρουϊστικό κέντρο Σατυανάντασραμ, το οποίο επίσης δραστηριοποιείται στην περιοχή μας παραπλανητικά”.
Αυτά μεταξύ άλλων επισημαίνει ο Σεβ.Μητροπολίτης Μεσογαίας, Στην ιστοσελίδα της Μονής Μυρελαίου έχει προστεθεί και το κείμενο:
ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩ ΒΑΘΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣOΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΩΜΟΦΟΡΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΗΜΩΝ κ.κ.ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ
Για ποιούς ρώσους της διασποράς μιλάνε; Για αυτούς που ενώθηκαν με το πατριαρχείο Μόσχας; Μάλλον όχι γιατί τότε θα είχαν Κοινωνία και με την Ελλαδική Εκκλησία η οποία τους αγνοεί…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ:
 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΝΔΟΥΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ
ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ
«…να αποφύγετε κάθε σχέση με τους επικίνδυνους δήθεν κληρικούς της λεγόμενης Μονής του Μυρελαίου» 
+++
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:
Η ΜΟΝΗ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ 
 «ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΕΝΔΥΜΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ»
+++
ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΙΑΣΜΟ
ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ!
+++
ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ:
ΕΥΧΗ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ…ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ!
«ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥΙΣΤΕΣ» !!!
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ
+++
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΕΞΑΡΧΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧEΙΟΥ ΚΙΕΒΟΥ & ΠΑΣΗΣ ΡΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ σχετική με την αναφορά του ονόματος του αυτοανακηρυχθέντα Πατριάρχη, Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο  λέει τα εξής:
Αγαπητοί χαίρεται,
Με αφορμή το δημοσίευμα σας http://egolpio.wordpress.com/2013/11/13/%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85/…. 
Προς λύση κάθε παρεξηγήσεως θα θέλαμε να ενημερώσουμε, ότι η Ιερά Μονή Παναγίας Μυρελαίου, υπό του Καθηγουμένου της π. Ποιμένος και οι μετ αυτού κληρικοί, ΟΥΔΕΜΙΑ σχέσιν έχουσιν με το Πατριαρχείο Κιέβου Ρούς και πάσης Ουκρανίας υπό του Αγιοτάτου Πατριάρχου κ.κ. ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ και κατ΄επέκτασιν με την Πατριαρχική Εξαρχία εν Ελλάδι και τον Έξαρχο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χερσονήσου κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ.
Επί του Θέματος τούτου εξεδόθη ανακοίνωση στις 23/10/2006 υπό της Πατριαρχικής Εξαρχίας εν Ελλάδι, την οποίαν και  δημοσιεύουμε, προς ενημέρωση του Ορθοδόξου πληρώματος.http://exarxiagreece-uk.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html
Πλέον τούτου, ότι αναφέρεται γραπτώς ή προφορικός, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια, αντιθέτως είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό.Παρακαλούμε δε όπως διορθώσετε οποιαδήποτε αναφορά σας προς το Ημέτερο Πατριαρχείον Κιέβου και πάσης Ρούς Ουκρανίας.
Με εκτίμηση
π.Σωτήριος

ΠΗΓΗ: http://egolpio.wordpress.com/2013/11/13/%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου