Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

28η Οκτωβρίου με υψηλό φρόνημα ή όλη η Ελλάδα φρόνιμα;

28η Οκτωβρίου με υψηλό φρόνημα ή όλη η Ελλάδα φρόνιμα;

Γράφει η Φούλη Κούρταλη

     Τα στρατευμένα νιάτα και η μαθητιώσα νεολαία για άλλη μια χρονιά έδωσε το παρόν στους εορτασμούς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Και όμως ο απόηχος που άφησε αυτή τη φορά ήταν χλιαρός.


     Πέραν των συζητήσεων για το αν έπρεπε να προσκαλέσει ο περιφερειάρχης Μακεδονίας την Χρυσή Αυγή στην παρέλαση και αν τελικά θα καταργηθούν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση ,θα έλεγε κανείς ότι η σημερινή μέρα ήταν σαν οποιαδήποτε άλλη.

     Μπορεί να αναρίγησαν κάποιες πατριωτικές ψυχές με την θέα των στρατιωτικών δυνάμεων δε θα λέγαμε όμως και το ίδιο για τις μαθητικές παρελάσεις. Ίσως να ήταν  ιδιαιτέρως τετριμμένο να ασχοληθούμε με το μήκος της φούστας ή με τα αθλητικά παπούτσια που επέλεξαν οι μαθητές για να «τιμήσουν» την ημέρα και τους προγόνους. Άλλωστε είναι φαινόμενο που το βλέπουμε έντονα τα τελευταία χρόνια και φέτος είχαμε την ιδιαίτερη πρωτοτυπία να δούμε ανάλογη εμφάνιση και σε καθηγήτρια .Η διαπόμπευση των μαθητών αυτών στα μέσα είναι κάτι που μας βρίσκει αντίθετους μιας και το κακό έχει ξεκινήσει από αλλού χρόνια τώρα.

    Που είναι η ένταση, το καμάρι, τα χαμόγελα και οι ευχές για χρόνια πολλά; Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, αυτή η επέτειος θα έπρεπε να γεμίζει πίστη τον κάθε Έλληνα έστω και για μια ημέρα. Ο άθλος των προγόνων μας θα έπρεπε να τον δυναμώνει και να πιστέψει πως με πραγματική πίστη και αγάπη στην Πατρίδα όλα μπορούν να γίνουν. Ανάλογα δύσκολους καιρούς η Ελλάδα έχει ξαναπεράσει αλλά η Εθνική  υπερηφάνεια πάντα ήταν σε υψηλό επίπεδο.
      Από ότι φαίνεται στον καιρό του μνημονίου και της κρίσης έπεσε το εθνικό φρόνημα και οι Έλληνες επέλεξαν απλά να καθίσουν φρόνιμα.



ΠΗΓΗ:   http://www.pentapostagma.gr/2013/10/28-oktobriou-ypshlo-fronima.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29&utm_content=Yahoo!+Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου