Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ !!! ΤΥΧΑΙΟ ;;; ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!

Το show Στουρνάρα: Παράσταση για γερά νεύρα !!!


Προκλητικός έως και χλευαστικός ήταν χθές ο Υπουργός Οικονομίας στην εκπομπή enikos του Νίκου Χατζηνικολάου!!!
Παριστάνοντας τον άνετο, προκάλεσε κατ΄αρχάς με την αναφορά στα λάθη τα οποία έφεραν την χώρα στα νύχια των δανειστών παραλείποντας βεβαίως να πεί ότι ήταν ο εκ των πρωτεργατών του μαγειρέματος για την εσπευσμένη είσοδο της χώρας στο Euro.

Δεν μπορεί παρά να χλεύαζε τους παριστάμενους όταν «καμώθηκε» ότι δήθεν ξέρει τι σημαίνει το μοναδικό σου έσοδο να είναι μία σύνταξη 500 ευρώ, «τονίζοντας» ότι και η μητέρα του είναι… χαμηλο-συνταξιούχος. Αυτό που παρέλειψε να πει είναι   τα υπόλοιπα εισοδήματα που εισπράττουν και από τον παχυλά αμειβόμενο υιό τους! Απέφυγε βεβαίως να απαντήσει ποιες ήταν οι επαγγελματικές του ασχολίες στο παρελθόν και ποιες οι αμοιβές του, ενώ στο σημείο αυτό τον στήριξε και ο «αντικειμενικός» Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος απαγόρευσε την ερώτηση.
Η συνέχεια ήταν ένα θέατρο, όπου απαντούσε στο περίπου, ενώ η δήθεν σαφείς απαντήσεις που έδινε, δεν είχαν αντίλογο.
Η προστασία που του έδωσε ο παρουσιαστής ήταν εμφανής αφού δεν σήκωνε αντίλογο!!!
Ενώ ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε υπερασπιζόμενος  την «διόρθωση των μισθών» οι οποίοι επανήλθαν στο επίπεδο του 2009 μειούμενοι κατά 35%. Αυτό που βεβαίως δεν έθιξε είναι η αγοραστική αξία που είχαν οι «μειωμένοι» μισθοί τότε, με το κόστος ζωής να έχει εκτιναχθεί στο 140%!!
Παράλληλα υπερασπίστηκε τις πολυεθνικές για τις οποίες ισχυρίστηκε ότι περιόρισε τις τριγωνικές συναλλαγές , μην εξηγώντας βεβαίως πως γίνεται να παραμένουν βασικά προϊόντα σε υπερυψηλές τιμές  συγκριτικά με τα ίδια προϊόντα που πολούνται από τις ίδιες πολυεθνικές σε άλλες χώρες.
Υπερασπίστηκε με θέρμη τους «καημένους» τραπεζίτες και εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει εμφυσήσει αισθήματα εμπιστοσύνης και σταθερότητας, στα ξένα funds. Αυτό που παρέλειψε να εξηγήσει είναι ότι η ευδαιμονία στα funds προέρχεται από την ικανοποίηση ότι ανέλαβε την εξουσία μία ενδοτική στις ορέξεις τους κυβέρνηση, ή οποία μειώνει μεθοδικά την αξία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, μετερχόμενη πρακτικές στα όρια της νομιμότητας και με ολοκληρωτικές πρακτικές όπως άλλωστε ομολογεί και ο προκάτοχος του, Παπακωνσταντίνου σε ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο έτυχε τον χλευασμό του παγκόσμιου «συνταγματικού τόξου»!!!
Τέλος τα περί διάσωσης της χώρας από τις καταστροφικές συνέπειες μιας εξόδου από το Euro, έρχεται να διαψεύσει σημερινό δημοσίευμα της New York Times από το οποίο συνάγεται ότι η χώρα οδηγήθηκε στην μιζέρια με μέθοδο, για να μην καταρρεύσει η Ευρώπη!
Αυτά και οι μεθοδεύσεις των τελευταίων εβδομάδων με το  show της Χρυσής Αυγής, και τις επιλεκτικές διαρροές «προστατευόμενων μαρτύρων» να επικαλύπτει βολικά όλη την υπόλοιπη ειδησεογραφία, έχουν οδηγήσει μεγάλη σιωπηρά πλειοψηφία, να καταδικάζει μεν τις πράξεις βίας και τις κακουργηματικές πρακτικές  μπράβων της Χρυσής Αυγής, αλλά αντίθετα απ’ ότι φαίνεται στις δημοσιοποιημένες δημοσκοπήσεις, αλλά να παραμένει στην απόφαση για ψήφο τιμωρίας προς τα συστημικά κόμματα, τα οποία επιμένουν στις βολικές για τους ίσιους και τους περί αυτών πρακτικές τους.
Κύριοι της Βουλής θα βρεθείτε προ μεγάλης εκπλήξεως. Αν η Χρυσή Αυγή υιοθετήσει μία μετριοπαθέστερη εικόνα, απομονώνοντας τις ακραίες συμπεριφορές αλλά μη εγκαταλείποντας τον πατριωτικό προσανατολισμό της, θα ανασυντάξει την εκλογική της δύναμη και θα την αυξήσει!!
Αρχίζει σιγά-σιγά να εμπεδώνεται η πεποίθηση, ότι η δολοφονία του άτυχου νέου, ήλθε σε μία εξαιρετικά βολική για τα συστημικά κόμματα στιγμή, εξ ίσου βολική με εκείνην του θανάτου των τριών ανθρώπων στην Mafin. Και στις δύο περιπτώσεις υπόβοσκε λαϊκή εξέγερση!!!
Ο σοφός λαός λέει: Δείξε μου τον ωφελούμενο, να σου δείξω τον φταίχτη!!!
Παραστάσεις σαν την χθεσινή του Υπουργού Οικονομικών Στουρνάρα, διευρύνουν το χάσμα μεταξύ πολιτικού συστήματος και πολιτών και οξύνουν τον θυμό των τελευταίων!!!
Ιωάννης Δέμος

ΠΗΓΗ:   http://www.pentapostagma.gr/2013/10/show.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29&utm_content=Yahoo!+Mail

1 σχόλιο:

  1. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ «ΑΛΤΕΡ» Ή ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ Ρ/ΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΟ «ΕΠΑΙΖΕ» ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ. ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ MEGA - ΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή