Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΜΗ ΜΑΣ ... ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!

ΗΠΑ: Δικαστήριο φέρνει στο φως τα απόρρητα Οτζαλάν…


Οτζαλάν
Ομάδα ερευνητών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατάφεραν μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών κατάφεραν -μέσω του αμερικανικού νόμου Freedom of Information Act (FOIA)- να κερδίσουν με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο, χιλιάδες έγγραφα που αφορούν τον ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Οι ερευνητές στόχευσαν το διάστημα πριν, κατά και μετά τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη, ο οποίος κατατρεγμένος από πολλές μυστικές υπηρεσίες βρήκε καταφύγιο στην ελληνική πρεσβεία στη Κένυα, όπου και εξαναγκάστηκε σε παράδοση σε πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι τον μετέφεραν στην Άγκυρα, όπου υπέστη -και άντεξε- φρικτά βασανιστήρια.
Πρόκειται για αναφορές των αμερικανικών πρεσβειών στις πρωτεύουσες των χωρών οι οποίες «αναμείχθηκαν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη διαφυγή του Οτσαλάν από τη Συρία και στη σύλληψη του στο Ναϊρόμπι, αφού προηγουμένως πέρασε από την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ελλάδα και την Κένυα. Επίσης πολλά από τα έγγραφα είναι αναφορές της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα και του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.
Υπενθυμίζεται ότι αρνητικότατο ρόλο έπαιξε η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, που υπό το φόβο των τουρκικών και αμερικανικών αντιποίνων, ουσιαστικά εκδίωξε τον Οτσαλάν από την ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Η απόκτηση των εγγράφων με νόμιμο τρόπο είναι μία ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ερευνητές που εργάστηκαν με μεθοδικότητα και αυταπάρνηση για να επιτύχουν τον αποχαρακτηρισμό των ντοκουμέντων για τον Οτσαλάν.
πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου