Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΙ ΣΥ ΔΑΦΕΡΜΟ ... ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΑ "ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ" ... ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ !!!

NSA: Νέα συνταρακτική αποκάλυψη για το μυστικό πρόγραμμα παρακολούθησης απλών πολιτών!

 
Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr National Security Agency) διεξήγαγε μεταξύ του 2010 και 2011 ένα μυστικό πρόγραμμα σε πιλοτική βάση με στόχο τον έλεγχο των διαδικασιών συλλογής μαζικών δεδομένων: 
Ποια ήταν τα μαζικά δεδομένα; Τα δεδομένα σχετίζονταν με την τοποθεσία στην οποία βρίσκονταν οι Αμερικανοί πολίτες ανά πάσα στιγμή μέσω ... παρακολούθησης των κινητών τους τηλεφώνων.

Σε αυτή την αποκάλυψη προέβησαν αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών, προσθέτοντας παράλληλα ότι η υπηρεσία «δεν προχώρησε ποτέ στην υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος».

Η επιβεβαίωση της ύπαρξης του πιλοτικού προγράμματος ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη από τους New York Times, ενώ αμέσως μετά επιβεβαιώθηκε από τον James R. Clapper, τον επικεφαλής της CIA, κατά τη διάρκεια δημόσιας ακρόασης προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας των Η.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος χρησιμοποιούνταν δεδομένα από κεραίες κινητής τηλεφωνίας ώστε να εντοπίζεται η τοποθεσία των Αμερικανών πολιτών μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Στην κατάθεσή του, ο Clapper αποκάλυψε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα: «Το 2010 και το 2011, η N.S.A. ελάμβανε δείγματα με στόχο να δοκιμάσει την ικανότητα ελέγχου της μορφής των δεδομένων από τα συστήματά της. Όμως, τα συγκεκριμένα δεδομένα δεν χρησιμοποιούνταν για κανέναν άλλο σκοπό και δεν διατίθεντο για σκοπούς ανάλυσης πληροφοριών [...] Όμως ο Γερουσιαστής Ron Wyden, μέλος των Δημοκρατικών από το Oregon ο οποίος λαμβάνει απόρρητες ενημερώσεις όντας μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης της τοποθεσίας των πολιτών μέσω των κινητών τους τηλεφώνων αναφέροντας σε δήλωσή του ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες πληροφορίες γνωστές από όσες έχει αποχαρακτηρίσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση»

O Wyden δήλωσε ότι η ηγεσία των CIA και NSA αποφάσισαν για μία ακόμη φορά να αποκρύψουν την «πραγματική ιστορία», αναφέροντας όμως λανθασμένα ότι η πλήρης αλήθεια «δεν θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια».. Πώς γίνεται να μην τεθεί σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια, όταν όλοι οι πολίτες μίας χώρας συνειδητοποιήσουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν ακόμη και που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή;

pentapostagma.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου