Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΡΩΣΙΑ: ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΕΒΓΚΕΝΙ ΡΟΔΙΟΝΟΦ


1Στην περιοχή της λίμνης Μπαϊκάλης τοποθετήθηκε ο τιμητικός σταυρός προς μνήμη του μαρτυρικού άθλου του στρατιώτη Εβγκένι Ροδιόνοφ, μεταδίδει το πρακτορείο «Russkaya linia».

Δύο κίονες με την καμπάνα κάτω στο τρούλο και ο Τιμητικός Σταυρός με την εικόνα του Σωτήρος θα αγιαστούν από τον αρχιεπίσκοπο της Τσιτά και Κρασνοκάμενσκ κ.Ευστάθιο στην αρχή του Νοεμβρίου.


Επίσης, σχεδιάζεται η εγκατάσταση μιας αναμνηστικής πλακέτας με περιγραφή του άθλου του στρατιώτη - ήρωα.  Ο Εβγκένι Ροδιόνοφ δέχτηκε θάνατο για το Χριστό στις 23 Μαΐου 1996, την ημέρα της γιορτής της Ανάληψης του Κυρίου στην Τσετσενία.

Παρά τα μαρτυρικά βάσανα στα οποία τον υπέβαλαν οι τρομοκράτες της Τσετσενίας, δεν έβγαλε το σταυρό από πάνω του και προτίμησε να πεθάνει παρά να αρνηθεί την Ορθόδοξη Πίστη, και αποκεφαλίστηκε.

«Ο σταυρός φέρει την εικόνα του Σωτήρος, η απεικόνιση του οποίου φιλοτεχνήθηκε από  ιταλικό σμάλτο, αιώνιο υλικό, η εικόνα δε θα ξεθωριάσει μετά από καιρό. Η καμπάνα είναι μια εικόνα που ηχεί. Πάνω από τη καμπάνα βρίσκεται το σύμβολο της αντοχής των ανθρώπων που προστάτευαν την πατρίδα, το παράσημο της Ανδρείας, με το οποίο βραβεύτηκε μετά θάνατον ο στρατιώτης Έβγκένι Ροδιόνοφ και οι τρεις σύντροφοι του που σκοτώθηκαν μαζί του.

Στην κάτω ζώνη της καμπάνας φιλοτεχνήθηκε η επιγραφή: «Προς μνήμην και τιμήν των στρατιωτών που θυσίασαν τη ζωή τους για την Πατρίδα και τους συντρόφους τους», ανέφερε ο γλύπτης του συγκροτήματος, ο διάσημος αρχιτέκτονας της Ρωσίας Βίκτωρ Κουλές.

Ο στρατιώτης Εβγκένι ακόμα δεν δοξάστηκε στους αγίους, αλλά η λαϊκή του δόξα διαδίδεται όλο και περισσότερο.

ΠΗΓΗ:  http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=31160:r%CE%BFia-timitikos&catid=273:r%CE%BFsiki-ekklisia&Itemid=766

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου