Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου απαντά για τα «περί εμπάθειας»

ekprosopos-tupou-arhiepiskopou-apanta-gia-ta-peri-empatheias

Του Αντώνη Κουμιώτη
Μέσω του zougla.gr, απαντά ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης στη Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και στον χαρακτηρισμό «εμπαθής» που του πρόσαψε, πάντα με αφορμή την τοποθέτησή της για τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία. 
Ο κος Κονιδάρης, σε τηλεφωνική επικοινωνία του zougla.gr μαζί του, δήλωσε τα εξής:
«Προσωπικά το θέμα δεν με αφορά και οπωσδήποτε δεν τίθεται ζήτημα εμπάθειας. Τις απόψεις της κας Ρεπούση απλά σχολίασα, εκτός αν η ίδια θεωρεί ότι αυτές είναι υπεράνω κριτικής ή αποτελούν κάτι σαν ιερή αγελάδα. Ειλικρινά δεν γνωρίζω από πού πηγάζει το σύνδρομο επιθετικότητας της κας Ρεπούση απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που τόσα έχει προσφέρει διαχρονικά στον τόπο, ούτε η πολιτική διακρίσεων σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ορθοδόξων. Θα της συνιστούσα όμως να διαχειριστεί τα συγκεκριμένα ζητήματα με κάποιον τρόπο».
Ο κος Κονιδάρης, απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν το θέμα θεωρεί ότι είναι προσωπικό ή του πολιτικού φορέα που η κα Ρεπούση εκπροσωπεί, απάντησε:
«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα αποσαφηνίσει, εάν το επιθυμεί, ο πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί. Δεν μπορώ εγώ να πάρω θέση».


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου