Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Βλαντιμίρ Πούτιν: ''Θα υπερασπιστώ τις χριστιανικές ηθικές αξίες''


poutin
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Η Ρωσία θα ήταν αδύνατον να προχωρήσει προς τα εμπρός χωρίς την πολιτιστική και πνευματική της ταυτότητα, δήλωσε κατά τη διάρκεια του Φόρουμ του "Βαλντάι" ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συγκεκριμένα ο κ. Πούτιν τόνισε: "Η πρόοδος της χώρας δεν θα ήταν εφικτή χωρίς της πνευματική και πολιτιστική ταυτότητα. Δεν θα ήμασταν σε θέση αλλιώς να αντιμετωπίσουμε τις εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις, γι' αυτό και δεν ακολουθήσαμε το παράδειγμα της Δύσης."
Επίσης ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας, ανέφερε ότι η Δύση έχει "αρνηθεί" τις χριστιανικές αξίες οι οποίες αποτελούν την βάση του δυτικού πολιτισμού.
"Οι άνθρωποι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες νιώθουν ντροπή και αμηχανία να μιλήσουν για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, και αυτό το μοντέλο προσπαθεί να επιβληθεί σε όλο τον κόσμο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν.
Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε ότι "χωρίς τις χριστιανικές αξίες ο άνθρωπος γίνεται ανήθικος και χάνει την άνθρωπινη αξιοπρέπεια."
"Θεωρώ ότι είναι χρέος μας, να υπερασπιστούμε τις χριστιανικές ηθικές αξίες", υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.
Να αναφερθεί ότι το Φόρουμ του Βαλντάι οργανώνεται από το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλούς δημοσιογράφους, πρώην ηγέτες και ειδικούς, Ρώσους και ξένους, σε ρωσικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου