Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ... ΘΑ ΤΟ ΣΒΥΣΟΥΝ !!! ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ... ΟΟΟΛΟΙ !!!

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Η κοινωνική βία και ο εξτρεμισμός δεν θα επιλυθούν με την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής

Η κοινωνική βία δεν θα επιλυθεί με την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής, επεσήμανε ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ωστόσο αν αποδειχθεί ότι βρίσκεται πισω από φόνους, η απαγόρευσή της είναι μονόδρομος, γιατί η δημοκρατία θα είναι σε κίνδυνο.
«Εάν αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι υπαίτια για τους φόνους, για τους οποίους κατηγορείται ,τότε θα πρέπει να απαγορευθεί. Η κοινωνική βία και ο εξτρεμισμός δεν θα επιλυθούν με την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο ένα κράτος δικαίου, μια δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός κόμματος το οποίο σκοτώνει επικαλούμενο λόγους αντισημιτισμού και ρατσισμού. Διότι εάν αποδειχθεί αυτό, τότε η δημοκρατία θα βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε ο φιλέλληνας πολιτικός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη μαζί με την έτερη συμπρόεδρο των Πράσινων, Ρεβέκκα Χαρμς.
Ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ απέδωσε την κρίση που περνά η Ελλάδα, στο λάθος φάρμακο της νεοφιλελεύθερης συνταγής.

«Όταν συζητάμε, εδώ στην Ελλάδα, για την Ευρώπη, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε σε δύο παγίδες», επεσήμανε και συνέχισε εξηγώντας: «Πολλές είναι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που ισχυρίζονται πως ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οφείλεται στους Ελληνες. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλοί Ελληνες που αποδίδουν τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη. Και οι δύο κάνουν λάθος. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η τόσο σφοδρή κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στο ότι το φάρμακο που πρόσφεραν αυτοί, που ονομάζουμε "νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν" δεν ήταν αποτελεσματικό».
«Το γεγονός ότι πάρα πολλοί Ελληνες υποφέρουν έχει να κάνει με το ότι η ελληνική κοινωνία διέπραξε πολύ σημαντικά λάθη κι έχει ανεχθεί επί μακρόν ένα σύστημα διαφθοράς» παρατήρησε, η λύση όμως, κατά την άποψή του δεν βρίσκεται εκτός Ευρώπης, γιατί όπως είπε, υπάρχουν λύσεις εκτός Ευρώπης «που θα είναι πιο καταστροφικές».

Όπως είπε ο Γαλλο-γερμανός ευρωβουλευτής, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι επείγον και πλέον απαιτείται ένα σχέδιο για την Ευρώπη, «πιο οικολογικό και πιο κοινωνικό, για να ανασάνει η Ελλάδα».
Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την θριαμβευτική επανεκλογή Μέρκελ, απάντησε πως δεν μπορεί ακόμα να πει αν θα αλλάξει η γερμανική πολιτική.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τη γερμανική κυβέρνηση και να έχουμε συνέχεια το μυαλό μας κολλημένο σε αυτή. «Υπάρχει η γερμανική κυβέρνηση, υπάρχει η γαλλική κυβέρνηση, από την άλλη μεριά. Εμείς βρισκόμαστε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους ώστε να ασκηθεί πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την προώθηση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Χωρίς να μας νοιάζει αν η κ. Μέρκελ ξύπνησε καλά, είναι ευδιάθετη σήμερα ή όχι», όπως  χαρακτηριστικά ανέφερε.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου