Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

"ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ" ... ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ !!! ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ !!!

Πάφου Γεώργιος: ''Οι εικόνες μου δεν δακρύζουν''

Πάφου Γεώργιος
Πάφος: Με τον Μητροπολίτη Πάφου τα έχουν κάτοικοι της κοινότητας Πάχνας, επειδή ο Πανιερότατος φέρεται να απαγόρευσε στην εικόνα του χωριού τους να δακρύζει, παρόλον ότι οι ίδιοι αποδίδουν την υγρασία που εμφανίστηκε στην εικόνα σε θαύμα.
Κάτοικοι της κοινότητας επικοινώνησαν με τον «Φ» υποστηρίζοντας πως όταν ενημέρωσαν τον Πάφου Γεώργιο ότι η εικόνα της Αγίας Μαρίνας δακρύζει, αυτός τους είπε «οι εικόνες μου εν δακρύζουν».
Σύμφωνα με τους κατοίκους, στις 11 Αυγούστου γύρω στις 5 το απόγευμα, πιστοί οι οποίοι επεσκέφθησαν το ξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται έξω από την Πάχνα, έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν την εικόνα της Αγίας Μαρίνας να δακρύζει.
Η είδηση μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και κάτοικοι του χωριού και μη έτρεξαν να δουν την εικόνα που δακρύζει και κάποιοι ενημέρωσαν και τον Μητροπολίτη, ο οποίος, κατά τους ίδιους τους κατοίκους, δεν αντέδρασε όπως ανέμεναν και υπέδειξε πως οι εικόνες του δεν δακρύζουν.
Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, στις 22 Σεπτεμβρίου, κάτοικοι του χωριού που πήγαν να προσκυνήσουν στο ξωκκλήσι, παρατήρησαν ότι η ίδια εικόνα δακρύζει ξανά.
Αφού ενημερώθηκε η επιτροπή της εκκλησίας και ο ιερέας της κοινότητας, φέρονται να επιβεβαίωσαν το συμβάν και ενημέρωσαν εκ νέου τον Μητροπολίτη Πάφου, ο οποίος φέρεται να επέδειξε αδιαφορία για δεύτερη φορά.
Η επιτροπή της εκκλησίας ζήτησε να σταλεί από τη Μητρόπολη Πάφου ειδικός, ούτως ώστε να επιβεβαιωθεί το «θαύμα» αλλά όταν αυτός επέδειξε, κατά τους κατοίκους, αδιαφορία, ενημέρωσαν τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιο Δίπλαρο, ο οποίος βρισκόταν τυχαία στην κοινότητα και αφού επεσκέφθη την εκκλησία, του ζητήθηκε να καλέσει τα τηλεοπτικά κανάλια, κάτι το οποίο φέρεται να έπραξε.
Ο Μητροπολίτης Πάφου φέρεται να ανέφερε σε δημοσιογράφους πως αυτά που διαδίδονται, «εν πελλάρες τους Παχνιώτες».
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και της εκκλησιαστικής επιτροπής, η Μητρόπολη φέρεται να ενημέρωσε της κοινότητα πως το πρωί της επόμενης μέρας θα σταλεί ο αρμόδιος να επιβεβαιώσει, κάτι το οποίο δεν έγινε.
Στο μεταξύ, κάτοικοι της κοινότητας αλλά και πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά επισκέπτονται το ξωκκλήσι.
Προχθές, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του περιφερειακού δημοτικού σχολείου Πάχνας επισκέφθηκαν το ξωκκλήσι, και όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της κοινότητας, μέχρι τις 11 η ώρα το πρωί η εικόνα εξακολουθούσε να δακρύζει, μέχρι που κάποιοι σκούπισαν την υγρασία με βαμβάκι.

Philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου