Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ''Η Κ. ΡΕΠΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΙΚΥΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ''


altΤου Γιώργου Θεοχάρη
Ο γέροντας Άνθιμος στο ''Αγιορείτικο Βήμα''
Ηχηρή απάντηση  του Αγιορείτη γέροντα Άνθιμου στην κ. Ρεπούση για  τα  όσα είπε περί  προαιρετικής  διδασκαλίας  των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία και να σταματήσει η ''ορθόδοξη κατήχηση'' των μαθητών!

Οι πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτίνας της ΔΗΜ.ΑΡ. πυροδοτούν έντονες αντιδράσεις και εντός του Αγίου Όρους. Ο μοναχός Άνθιμος  από το Καλύβι  Εισόδων της Θεοτόκου  στη σκήτη  Αγ. Παντελεήμονος, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του υπογραμμίζοντας στο '' Αγιορείτικο Βήμα'':
"Η κ. Ρεπούση είναι  γραικύλα, δηλ . ελληνόφωνη  βάρβαρη. Δεν είναι Ελληνίδα. Είναι δυστυχισμένη . Η καρδία της έχει λυσσαλέα κακία. Διότι αν ήταν διαφορετική δεν θα έλεγε αυτά τα πράγματα και μάλιστα να επιμένει..."
Τι κακό της εποίησε ο Χριστός;

Την πειράζει ο Χριστός και οι  Άγιοι μας στα σχολεία;’’
Ο γέροντας Άνθιμος συνεχίζοντας είπε "Δεν έχει  Ιερό και όσιο. Όταν  ο άνθρωπος φτάσει εις βάθη κακού, καταφρονείται. Την καθοδηγούν τα πάθη της και ο σκοταδισμός που την έχει κυριεύσει"
Προσπαθούν να χτίσουν ένα έθνος άθεων . Οι Έλληνες όμως δεν  θα το επιτρέψουν.
Όλοι όσοι το επιδιώκουν θα καταργηθούν.  

Θα πάει στο φρενοκομείο η κ. Ρεπούση με αυτά που λέει. Προσωπικά δεν ασχολούμαι  με τις Ρεπούσηδες , βασική και μοναδική ασχολία μου είναι η επιδίωξη μου  να συναντήσω τον Χριστό.
Από τα επτά παιδιά που έκανε ο πατέρας μου οι δυο είμαστε ρασοφόροι. Η κ. Ρεπούση τι προσφέρει; Τι επιδιώκει; Μήπως έναν άλλο κουμμουνισμό;
Έχει μέσα τις δυνάμεις του σκότους .
Σχολιάζοντας την Ελλάδα του σήμερα ο Αγιορείτης  γέροντας   μιλά για σχέδια συγκεκριμένων κέντρων που εξυπηρετεί και η κ. Ρεπούση.
‘’Η  Ελλάδα μετατράπηκε σε έναν πολυεθνικό οργανισμό που εμπεριέχει όλες τις φυλές του Ισραήλ . Αλλά να  θέλουν να καταργήσουν και τα θρησκευτικά από τα σχολεία, διότι αυτές οι φωνές σαν της κ. Ρεπούση, προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται, μας προκαλούν….

Η κ. Ρεπούση εξυπηρετεί συμφέροντα αλλόθρησκων και  σιωνιστών. Πιστεύουμε ότι το ελληνικό στοιχείο δεν θα εκλείψει ποτέ’’, τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση.
Καταλήγοντας είπε ΄΄Αν θέλετε να εξολοθρεύστε  τους  Έλληνες  συντρίψτε  τους το θρήσκευμα και τη γλώσσα , είχε πει ο Κίσινγκερ.
Ποιοι έβγαλαν τις εικόνες από τα σχολεία ; Ποιοι  φτιάχνουν  τα τζάμια; Ποιοι απαξιώνουν την ορθοδοξία;

Μη ξεχνάμε! Ακόμα και τον  Σωκράτη  τον θανατώσανε  επειδή τόλμησε και μίλησε για έναν αληθινό Θεό. Τι περιμένετε….
Χαρά και ειρήνη στις ψυχές σας και στον κόσμο, αν και το δεύτερο προς το παρόν δεν θα επικρατήσει.

Μέσα σε αυτή την εποχή της διαφθοράς  το Άγιο Όρος  έχει γεμίσει καλόγερους .Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο!’’.


ΠΗΓΗ:  http://www.agioritikovima.gr/agnea/27914-g-anthimos-agi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου