Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΚΑΡΙ !!!

Πατριάρχης Αντιοχείας: ''Ελπίζω σύντομα να έχουμε κοντά μας τους Επισκόπους''

Πατριάρχης Αντιοχείας
Σοφία Πολίτη
Με τον επικεφαλής της ασφαλείας, Στρατηγό Αμπάς Ιμπραχίμ συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.
Η συνάντηση των δύο αντρών έγινε στο αεροδρόμιο "Ραφικ Χαρίρι" μόλις, είκοσι λεπτά πριν ο Πατριάρχης αναχωρήσει για το Βατικανό.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν ο Πατριάρχης Ιωάννης και ο Αμπάς, συζήτησαν τις εξελίξεις σχετικά με την απαγωγή των Ιεραρχών στο Χαλέπι.
"Τους ευχαριστούμε όλους για τις προσπάθειές τους, ιδιαίτερα τον στρατηγό Αμπάς Ιμπραχίμ για τις ενέργειες που έχει κάνει στο θέμα των απαχθέντων επισκόπων, και θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε", δήλωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. 
Επίσης ο Πατριάρχης Ιωάννης ανέφερε: "Με τη βοήθεια του Θεού, σύντομα θα γιορτάσουμε την παρουσία των επισκόπων Παύλου και Ιωάννη ανάμεσα μας."
Όπου και αν πάμε, κουβαλάμε τις ανησυχίες των ανθρώπων μας και της περιοχής, επομένως θα υπάρξουν συζητήσεις για την κατάσταση στις χώρες μας, στην Ανατολή, στη Συρία και το Λίβανο", δήλωσε ο κ. Ιωάννης σχετικά με την επίσκεψή του στη Ρώμη.
Τέλος ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο χωριό Μααλούλα, το οποίο προσφάτως δέχτηκε επίθεση από ομάδες ανταρτών, που φέρεται να κατέστρεψαν και να προχώρησαν σε πλιάτσικο εκκλησιών, αναγκάζοντας δεκάδες οικογένειες να φύγουν από την περιοχή. 
Το συγκεκριμένο χωριό είναι μεγάλης σημασίας για τον Χριστιανισμό καθώς ορισμένοι από τους κατοίκους μιλούν Αραμαϊκά, τη γλώσσα που πιστεύεται ότι μιλούσε ο Ιησούς.
Romfea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου