Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

20 Σεπτεμβρίου 2013
ΣΟΚ! Επιβάλλουν τη μαντίλα και σε δασκάλες που ΔΕΝ ασπάζονται το Ισλάμ στην Αγγλία!!!
Δασκάλες που εργάζονται σε μουσουλμανικό σχολείο στο Derby της Αγγλίας τους έχει επιβληθεί να φοράνε την μαντίλα παρόλο που δεν ασπάζονται το ισλάμ. Σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες οι υπεύθυνοι του σχολείου έχουν... αναγκάσει τις δασκάλες να υπογράψουν νέα ατομική σύμβαση
εργασίας στην οποία αναφέρεται ρητά ότι εν ώρα εργασίας οφείλουν να καλύπτουν το κεφάλι τους με μαντήλα. Επίσης τους έχει επιβληθεί ένα νέο dress code το οποίο απαγορεύει φανταχτερά κοσμήματα και αξεσουάρ και οτιδήποτε που μπορεί να θεωρηθεί προκλητικό.

Το μουσουλμανικό σχολείο έχει 200 μαθητές από 4 ως 16 ετών και ιδρύθηκε το 2012. Τουλάχιστον πέντε δασκάλες έχουν διαμαρτυθεί στην Ενωση Δασκάλων και ζητούν να μην εφαρμοστεί ο παράλογος όπως τον χαρακτηρίζουν ενδυματολογικός κώδικας.

Η γενική γραμματέας της Ενωσης Δασκάλων του Derby είπε: «Το όλο πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σχολείο που ο γονιός δεν πληρώνει δίδακτρα και οι υπεύθυνοι του σχολείου κάνουν ότι θέλουν. Οι δασκάλες θα πρέπει να ακολουθήσουν την νομική οδό. Από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε αυτό το σχολείο είχαμε τις ενστάσεις μας. Αλλά επειδή είναι δωρεάν και δεν χρηματοδοτείται από το κράτος κάνουν ότι θέλουν. Ειδάλλως αν δεν πειθαρχήσεις σε αναγκάζουν να φύγεις».


πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου