Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ούτε 1 ούτε 2 αλλά 9 επιθέσεις με χημικά όπλα έχουν κάνει οι Η.Π.Α – Η απόλυτη Αμερικανική υποκρισία

 
Η Washington όχι απλώς δεν διαθέτει την νομική εξουσιοδότηση για μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αλλά κυρίως την ηθική. Η Αμερικανική κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει στο ιστορικό της παρελθόν πολύ πιο αποτρόπαιες και φονικές επιθέσεις με χρήση χημικών όπλων κατά αθώων ανθρώπων από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Assad . Το Δυτικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα χρησιμοποιεί άλλη μία αφορμή για να επιτεθεί κατά της Συρίας, αποκλείοντας περαιτέρω διερευνήσεις για την εξακρίβωση της αλήθειας.  

Παρακάτω θα διαβάσετε τη λίστα των 9 επιθέσεων με χημικά όπλα που έχει πραγματοποιήσει η Αμερικανική κυβέρνηση ή/και οι σύμμαχοί της κατά αθώων πολιτών:

1. Οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις έριξαν 20 εκατομμύρια Γαλόνια Χημικών Ουσιών στο Βιετνάμ μεταξύ του 1962 - 1971

 

Κατά τη διάρκεια του Πολέμου στο Βιετνάμ, ο στρατός των Η.Π.Α ψέκασε 20 εκατομμύρια γαλόνια χημικών ουσιών , συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικά τοξικού στοιχείου Πορτοκαλί Παράγοντα (Agent Orange), στα δάση και τις καλλιέργειες του Βιετνάμ και των γειτονικών χωρών, καταστρέφοντας σκοπίμως τα αποθέματα τροφίμων, διαλύοντας την οικολογική ισορροπία της ζούγκλας, και κυριότερα καταστρέφοντας τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων. Το Βιετνάμ εκτιμά ότι ως αποτέλεσμα της χημικής επίθεσης δεκαετούς διάρκειας 400.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν, 500.000 μωρά γεννήθηκαν με ανωμαλίες, και 2 ακόμη εκατομμύρια άνθρωποι έπαθαν καρκίνο ή άλλες σοβαρότατες παθήσεις. Το 2012, ο Ερυθρός Σταυρός υπολόγισε  ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Βιετνάμ υποφέρουν από αναπηρίες ή σοβαρά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον Πορτοκαλί Παράγοντα (σ.σ. pentapostagma.gr - Agent Orange)

2. Το Ισραήλ Επιτέθηκε κατά Παλαιστίνιων Πολιτών με Λευκό Φώσφορο το 2008 - 2009

 

Ο Λευκός φώσφορος είναι ένα αποτρόπαιο εύφλεκτο χημικό όπλο που λιώνει κυριολεκτικά την ανθρώπινη σάρκα ως το κόκκαλο. 

Το 2009, πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις , συμπεριλαμβανομένου του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σ.σ.
pentapostagma.gr - Human Rights Watch), της Διεθνούς Αμνηστίας (σ.σ. pentapostagma.gr -Amnesty International), και του Διεθνούς Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού - International Red Cross – ανέφεραν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση πραγματοποιούσε επιθέσεις κατά των παλαιστίνιων πολιτών με χημικά όπλα στην ίδια τους τη χώρα. Ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας ισχυρίστηκε τότε ότι είχε αδιάψευστες αποδείξεις για την εκτεταμένη χρήση λευκού φωσφόρου, ως όπλο καταστροφής σε πυκνοκατοικημένες περιοχές άμαχου πληθυσμού. Ο στρατός του Ισραήλ διέψευσε πρωταρχικά τους ανωτέρω ισχυρισμούς, αλλά τελικώς παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις με λευκό φώσφορο ήταν γεγονός .

3. Η Washington επιτέθηκε με Λευκό Φώσφορο κατά Ιρακινών Πολιτών το 2004

 

Το 2004, δημοσιογράφοι που ακολουθούσαν τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο Ιράκ ξεκίνησαν να αναφέρουν  τη χρήση λευκού φωσφόρου στην Fallujah κατά Ιρακινών ανταρτών. Πρωτίστως, ο αμερικανικός στρατός είπε ψέματα αναφέροντας  ότι χρησιμοποιούσε τον λευκό φώσφορο μόνο για να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού ή να φωτίσει τους στόχους του. Μετέπειτα, παραδέχθηκε την χρήση  του αποτρόπαιου χημικού στοιχείου ως εύφλεκτο όπλο.. Εκείνο το έτος, ο Ιταλικός τηλεοπτικός σταθμός RAI δημιούργησε ντοκιμαντέρ που είχε ευρεία προβολή με τίτλο "Fallujah, Η Κρυφή Σφαγή", περιέχοντας ανατριχιαστικές βιντεοσκοπημένες σκηνές και φωτογραφίες καθώς και αναφορές αυτόπτων μαρτύρων που αποκάλυψαν ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες έκαναν χημικές εφόδους στην Ιρακινή πόλη «λιώνοντας» κυριολεκτικά γυναίκες και παιδιά. 

4.  Η CIA βοήθησε τον Saddam Hussein να Σφάξει Ιρανούς και Κούρδους με Χημικά Όπλα το 1988

 

Τα αρχεία της CIA αποδεικνύουν πλέον ότι η Washington γνώριζε ότι ο Saddam Hussein χρησιμοποιούσε χημικά όπλα (συμπεριλαμβανομένου του sarin, του αερίου νεύρων και αερίου μουστάρδας) κατά τον Πόλεμο Ιράν-Ιράκ, αλλά συνέχισε να δίδει μυστικές στρατιωτικές πληροφορίες στον Ιρακινό στρατό, πληροφορώντας τον Hussein για τις κινήσεις του Ιρανικού στρατού παρότι γνώριζε ότι θα χρησιμοποιήσει τις απόρρητες πληροφορίες για να εξαπολύσει χημικές επιθέσεις.  Περίπου στις αρχές του 1988, η Washington προειδοποίησε τον Hussein σχετικά με μία στρατηγική κίνηση του Ιρανικού στρατού η οποία θα τερμάτιζε τον πόλεμο με καθολική ήττα της ιρακινής κυβέρνησης. Έως τον Μάρτιο, ο Hussein με τους νέους συνεργάτες-φίλους από τη Washington επιτέθηκε κατά κουρδικού χωριού που είχε καταληφθεί απόιρανικά στρατεύματα με πολλαπλούς χημικούς παράγοντες – χημικά στοιχεία   , σκοτώνοντας έως και 5,000 ανθρώπους και τραυματίζοντας έως και 10.000 ακόμη, οι περισσότεροι από αυτούς πολίτες. Χιλιάδες ακόμη πέθαναν τα ακόλουθα χρόνια από επιπλοκές, σοβαρές παθήσεις, και ανωμαλίες κατά τη γέννηση.  
5. O στρατός των Η.Π.Α πραγματοποίησε χημικές δοκιμές σε συνοικίες φτωχών και μαύρων στο St. Louis κατά τη δεκαετία του ‘50

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 50, ο Στρατός των Η.Π.Α έστησε μηχανοκίνητες συσκευές στην κορυφή κατοικιών από συνοικίες χαμηλού εισοδήματος στο St. Louis,όπου διέμεναν κυρίως μαύροι, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών όπου σχεδόν το 70% των κατοίκων ήταν παιδιά ηλικίας κάτω των 12. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε προς τους κατοίκους ότι πειραματιζόταν με τη δημιουργία ενός σύννεφου-προπετάσματος καπνού για να προστατεύσει την πόλη από τις Ρωσικές επιθέσεις, αλλά στην πραγματικότητα γέμιζε την ατμόσφαιρα με  εκατοντάδες κιλά λεπτώς κονιοποιημένων σουλφιδίων του ψευδαργύρου και του καδμίου.

6. Η Αστυνομία επιτέθηκε με Χημικά Δακρυγόνα κατά των Διαδηλωτών του Κινήματος Occupy Wall Street το 2011

 

Η αγριότητα της αστυνομικής βίας κατά του Κινήματος Occupy Wall Street το 2011 είναι καλά τεκμηριωμένη, περιλαμβάνοντας την χρήση χημικών δακρυγόνων  και έτερων χημικών στοιχείων. Τα δακρυγόνα, σημειωτέον, έχουν απαγορευθεί ως όπλο χρήσης ακόμη και κατά αντίπαλων στρατιωτών  από  τη Σύμβαση Περί Χημικών Όπλων

7. Το FBI Επιτέθηκε κατά Ανδρών, Γυναικών και Παιδιών με Χημικά Δακρυγόνα στο Waco το 1993

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Waco από το FBI κατά μίας ειρηνικής κοινότητας αποτελούμενης από Αντβεντιστές της Έβδομης Ημέρας, το FBI έριξε δακρυγόνα  εντός κτιρίων γνωρίζοντας ότι γυναίκες, παιδιά και μωρά βρίσκονταν μέσα στα κτίρια. Τα δακρυγόνα ήταν εξαιρετικά εύφλεκτα και ανατινάχθηκαν τυλίγοντας στις φλόγες και σκοτώνοντας 49 άντρες και γυναίκες, καθώς και 27 παιδιά, ανάμεσα τους μωρά και βρέφη… 

8. Ο Αμερικανικός Στρατός Ψέκασε το Ιράκ με Τοξικό Απεμπλουτισμένο Ουράνιο το 2003

 

Ο Αμερικανικός στρατός έχει ψεκάσει την ατμόσφαιρα του Ιράκ με χιλιάδες τόνους όπλων κατασκευασμένους από απεμπλουτισμένο ουράνιο, που αποτελεί ένα τοξικό και ραδιενεργό πυρηνικό απόβλητο . Ως αποτέλεσμα, περισσότερα από τα μισά παιδιά που γεννήθηκαν στην Fallujah μεταξύ του 2007-2010 γεννήθηκαν με ανωμαλίες

9. Ο Αμερικανικός Στρατός Σκότωσε Εκατοντάδες Χιλιάδες Ιάπωνες πολίτες με βόμβες Napalm μεταξύ του 1944 – 1945

 

Το Napalm είναι ένα κολλώδες και εξαιρετικά εύφλεκτο gel που έχει χρησιμοποιηθεί ως όπλο τρομοκρατίας από τον Αμερικανικό στρατό. Το 1980, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κήρυξε  τη χρήση napalm κατά άμαχου πληθυσμού ως έγκλημα πολέμου. Αυτό  ακριβώς πραγματοποίησε κατά συρροή ο Αμερικανικός στρατός  κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βομβαρδίζοντας σε μία μόλις βομβιστική επιδρομή με αρκετό ναπάλμ ώστε να τυλίξει στις φλόγες 100.000 ανθρώπους, και να τραυματίσει ένα εκατομμύριο ακόμη.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου