Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η αποστασία του «υιού της απωλείας», το μέγα σημείο των εσχάτων καιρών!



Την αποστασία ως μεγάλο σημείο των εσχάτων καιρών αναφέρει και ο Απόστολος Παύλος (βλ. Β΄Θεσ. Β΄1-4) συνδέοντάς την με την εμφάνιση του Αντιχρίστου, του κατ’ εξοχήν αμαρτωλού ανθρώπου, του«υιού_της_απωλείας», που θ’ αντιταχθεί στην αλήθεια υπερυψώνοντας τον εαυτό του πάνω από κάθε άλλον που προσκυνήθηκε ως θεός από τους ανθρώπους, θέλοντας ν’ αναγνωριστεί ο ίδιος ως θεός.

Ο Απόστολος διαβλέπει ότι οι άνθρωποι θα είναι τότε φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, ανυπάκουοι στους γονείς, αχάριστοι, ανευλαβείς, άσπλαχνοι, αδιάλλακτοι, συκοφάντες, ασυγκράτητοι, ανήμεροι, προδότες, αυθάδεις, φουσκωμένοι από υπερηφάνεια και εγωισμό, θ’ αγαπούν περισσότερο τις ηδονές παρά τον Θεό και θα επιδεικνύουν υποκριτική ευσέβεια (Β΄Τιμ. Β΄1-7).

Είναι αλήθεια, ότι τα χαρακτηριστικά αυτά σήμερα τα λαμβάνει ο άνθρωπος από μικρό παιδί σε μεγάλο βαθμό: η επιρροή της τηλεόρασης και γενικά των τεχνολογικών πειρασμών, το κατάντημα της παιδείας, η διάλυση της οικογένειας και η έλλειψη επαφής με τους γονείς, η αμέλεια για σωστή ανατροφή, το πλήθος των υποχρεώσεων, η μοναξιά της παιδικής ηλικίας, η αντικατάσταση των ηρώων και των καλών προτύπων από δαιμονικές μορφές και φτηνά είδωλα του σταρ σύστεμ, η έλλειψη αξιών, η στέρηση κατήχησης, η απουσία βιώματος της χριστιανικής ζωής, του παραδείγματος της αγιότητας, η γαλούχηση με εικόνες διαβολικής διαστροφής και επιθετικότητας, όλα αυτά συμβάλουν στην καταστροφή της παιδικής ψυχής και του χαρακτήρα των σημερινών παιδιών.

Πόσοι γονείς στην (κάποτε) Ορθόδοξη πατρίδα μας ξυπνούν τα παιδιά τους το πρωί της Κυριακής για την εκκλησία; Πόσοι τα στέλνουν στο κατηχητικό; Πόσοι καταφέρνουν να τους προσφέρουν μια εικόνα ζωής άξια για μίμηση και πόσοι άραγε νοιάζονται γι’ αυτό;
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρεί ότι η αμέλεια που δείχνουμε για την ανατροφή των παιδιών μας είναι ικανή ν’ ανατρέψει όλη την οικουμένη. Πόσο μάλλον όταν αυτή συνοδεύεται από την προβολή της διαστροφής των ημερών μας, που προάγει ακόμα και την ομοφυλοφιλία ως πρότυπο ζωής!  Η κραυγαλέα αποστασία της εποχής μας γίνεται αισθητή όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η ιδεολογική και θεσμική καταξίωση της ομοφυλοφιλίας είναι κάτι το πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία, αφού ομοφυλοφιλικοί γάμοι και υιοθεσίες δεν υπήρξαν σε καμιά κοινωνία πρωτόγονη ή πολιτισμένη.

Ο Απόστολος Ιούδας στην καθολική του επιστολή (Ιούδα 18-19) αναφέρει ότι οι άνθρωποι των εσχάτων καιρών θα εμπαίζουν τα θεία και τα ιερά και θα παρασύρονται από τις αισχρές τους επιθυμίες στην ασέβεια. Σήμερα παντού ακούγονται ειρωνείες για την Εκκλησία και τους θεοσεβούμενους ανθρώπους. Επιπλέον είναι ολοφάνερη, συγκριτικά με κάθε άλλη εποχή η απομάκρυνση των ανθρώπων από την ευσέβεια και η αποχή από τη μυστηριακή και λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, που αποτελούσε το κέντρο της κοινωνικής ζωής άλλοτε στα χωριά της πατρίδας μας, αλλά και των άλλων χριστιανικών χωρών.
Ακόμη και όταν οι ναοί γεμίζουν σήμερα, οι άνθρωποι που εκκλησιάζονται αποτελούν μικρό ποσοστό του συνόλου και ανήκουν κυρίως στην τρίτη ηλικία. Αλλά κι απ’ αυτούς, οι συνειδητοί χριστιανοί που αγωνίζονται να μεταμορφωθούν σύμφωνα με το θέλημα του Χριστού, πράγματι είναι ελάχιστοι… Δουλειές, καριέρες, διασκεδάσεις, ποδόσφαιρο, κουτσομπολιά, ηλεκτρονική ζωή, ατέλειωτες «υποχρεώσεις», αμαρτωλά πάθη, μονοπωλούν τον χρόνο μας και αφήνουμε τη σχέση μας με το Θεό στο περιθώριο. Δεν αναζητάμε να μιλήσει ο Θεός στην ψυχή μας, δεν βρίσκουμε χρόνο για προσευχή και για μελέτη της Αγίας Γραφής. Προβάλλουμε τις επιθυμίες μας υπεράνω της αγάπης και της ανοχής. Δεν έχουμε λεφτά για ελεημοσύνη, δεν έχουμε διάθεση για νηστείες, για πνευματικές κουβέντες ή αναγνώσματα, δεν έχουμε συμπόνια για όσους υποφέρουν και μας χρειάζονται, δεν γινόμαστε εθελοντές σε έργα αγάπης και συχνά βρίσκουμε χιλιάδες δικαιολογίες για να μην εξομολογούμαστε και να μην κοινωνούμε Σώμα Χριστού!!
Κοντολογίς, με μια λέξη: ΑΠΟΣΤΑΤΟΥΜΕ από την πίστη και την αγάπη του Θεού, προκρίνοντας την καλοπέρασή μας και πολλές δευτερεύουσες ή εφάμαρτες ενασχολήσεις. Η αδιαφορία μας για την πνευματική ζωή που περικλείει όλη την αληθινή χαρά της ανθρώπινης ψυχής, φανερώνει τη μεγάλη αποστασία της εποχής μας. Ο κόσμος μας θυμίζει τα Σόδομα και Γόμορρα σε νέα, μοντέρνα, παγκόσμια έκδοση…

Η αποστασία των… «αγανακτισμένων»
Ο Αντίχριστος θα αποκαλυφθεί αμέσως μετά τη μεγάλη αποστασία, μας βεβαιώνει ο Απόστολος Παύλος (Β΄Θεσ. Β΄3-4) και θα θελήσει με απατηλά μέσα να αναδείξει τον εαυτό του θεό!

Ιδιαίτερα χρειάζεται την προσοχή μας το σύγχρονο φαινόμενο της διεθνούς οικονομικής κρίσης που υποδαυλίζει επιτηδευμένα την επανάσταση όλων των λαών, προκειμένου να βρεθεί η «παγκόσμια_λύση». Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το παγκόσμιο κίνημα των «αγανακτισμένων» που οργανώνει συγκεντρώσεις σε όλο τον πλανήτη με στόχο την «παγκόσμια_αλλαγή», χρηματοδοτείται από παράγοντες της διεθνιστικής και σιωνιστικής ελίτ, όπως ο Τζωρτζ Σόρος και ο Αλ Γκορ, που εργάζονται απροκάλυπτα για την ανάδειξη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης…

Η διεθνής μάζα των αγανακτισμένων πολιτών εκφράζει την κορύφωση της αποστασίας, καθώς διεκδικώντας (εύλογα) τα υλικά αποκτήματα, ταυτόχρονα αδιαφορεί για κάθε πνευματική αξία, αδυνατεί να εντοπίσει το «παιχνίδι» που παίζεται σε βάρος της και αποστατεί από κάθε ηθική και έννομη τάξη του παρελθόντος, απορρίπτοντας κάθε θεσμό κοινωνικό, πολιτικό, ή θρησκευτικό.

Μέσα στη μάζα αυτή, πολλοί έντιμοι άνθρωποι με την ελπίδα ενός καλύτερου κόσμου, θα κινδυνεύσουν σοβαρά να εμπιστευθούν την «ειρηνική_και_δίκαιη» μάσκα μιας προκαθορισμένης πλανητικής αλλαγής, που θα τους φέρει στο στόμα του λύκου…
Μετά την κατάρριψη του παλαιού συστήματος όπου τα «χλωρά» καίγονται μαζί με τα «ξερά», η διαδικασία εδραίωσης της νέας παγκόσμιας κυβέρνησης, καθιερώνει και επίσημα τη νέα παγκόσμια αντίθεη ηθική, που εξοβελίζει εντελώς τον Θεό και θέτει ως κέντρο της τον «Άνθρωπο», εγκαινιάζοντας έτσι την εποχή του Αντιχρίστου.

ΕΝΑ ΕΡΓΟ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!
Ένα έργο 400 σελίδων
ΑΡΧΙΜ. ΔΑΒΙΔ ΤΣΕΛΙΚΑ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΑΡΩΦ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου