Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΤΟΝ ... "ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ" !!!

O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΡΑΜΑΖΑΝΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


1200 μουσουλμάνοι στο ιφτάρ της Διεύθυνσης πολιτικών υποθέσεων Θράκης

«Αναγνωρίζοντας η ελληνική πολιτεία στην πράξη την ανεξιθρησκεία, προστατεύουμε, εγγυόμαστε και στηρίζουμε αυτόν που θρησκεύεται» θα πει ο γενικός γραμματέας θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής που εκπροσώπησε την κυβέρνηση

Η απομόνωση και η περιχαράκωση δεν αποτελούσε ποτέ χαρακτηριστικό της ελληνικής Θράκης
και δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εισαγωγή της στον τόπο αυτό, τόνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικών υποθέσεων Ξάνθης  Νίκος Πιπερίγκος
Καθημερινές είναι οι διοργανώσεις των ισλαμικών ιφτάρ, της γιορτής κατάλυσης της ημερήσιας νηστείας, που γίνονται στην περιοχή μας. 
Το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου όμως το ιφτάρ που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά η υπηρεσία πολιτικών  υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών είχε μεγαλύτερη διεύρυνση και ανταπόκριση θρησκευόμενων, όλων των γενεών, επαγγελματιών, μουφτήδων, εκπαιδευτικών ιεροδιδασκάλων, δείχνοντας το σεβασμό της επίσημης πολιτείας στα θρησκευτικά ειωθότα της μουσουλμανικής μειονότητας.

1

Παρόντες ως οικοδεσπότες ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας σε θέματα θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικών υποθέσεων Ξάνθης  Νίκος Πιπερίγκος, από τις τοπικές αρχές οι νόμιμοι μουφτήδες της Θράκης, Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, Ξάνθης Μεχμέτ Σινίκογλου, Διδυμοτείχου Μεχμέτ Σερίφ Δαμάτογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο αντιδήμαρχος Λεβέντ Ισμαήλ, ο συντονιστής μειονοτικής εκπαίδευσης Νίκος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης – Έβρου Μεχμέτ Δερντιμάν, ο διευθυντής του Ιεροσπουδαστηρίου Χαριγιέ, εκπαιδευτικοί από Ξάνθη και Ροδόπη, διευθυντές σχολείων και δεκάδες απλοί πολίτες μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους.

1
Προχωράμε με σχέδιο σε μια συνολικά διαφορετική πολιτική όσον αφορά το ισλάμ, για να ενθαρρύνονται με την πολιτική μας τα ζητήματα που τους αφορούν. Είδαμε ήδη  το θέμα των δασκάλων, των τεμενών, ενώ όλα τα θρησκευτικά θέματα πρέπει να γνωρίζουν ότι λύνονται και κρίνονται στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η ελληνική πολιτεία είναι δίπλα και μαζί με τους Έλληνες μουσουλμάνους», τόνισε ο κ. Καλαντζής που βρέθηκε στην πόλη μας ειδικά για να παραστεί στο χθεσινό ιφτάρ.
Η απομόνωση και η περιχαράκωση δεν αποτελούσε ποτέ χαρακτηριστικό της ελληνικής Θράκης και δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εισαγωγή της στον τόπο αυτό, ήταν το μήνυμα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικών υποθέσεων Ξάνθης  Νίκος Πιπερίγκος. Ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις ενέργειες που έγιναν εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας στο θέμα των ιεροδιδασκάλων επισημαίνοντας τα εξής: «Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των πρώτων 90 από τους 240 ιεροδιδασκάλους θα αποτελέσει ορόσημο για την Θράκη, αναγνωρίζοντας την προσφορά των ιμάμηδων και των ιεροδιδασκάλων, αλλά και των δασκάλων αποφοίτων των ιεροσπουδαστηρίων οι οποίοι προσέφεραν και συνεχίζουν να παρέχουν σημαντικό έργο στην περιοχή, υπηρετώντας το θρακικό Ισλάμ, τις τοπικές θρησκευτικές παραδόσεις και έθιμα των ομοθρήσκων τους, παρά την έλλειψη αξιοπρεπούς, σταθερού και διαφανούς εργασιακού επιδόματος. Για πρώτη φορά οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί θα απολαμβάνουν την μέριμνα της ελληνικής Πολιτείας, όπως και οι χριστιανοί ομόλογοί τους.

Η Πολιτεία αντιλήφθηκε το πρόβλημα και, όπως ξέρετε, πριν μερικά χρόνια προχώρησε στη θεσμική κοινωνική και εργασιακή και ασφαλιστική εξασφάλιση του μουσουλμανικού ιερατικού κλάδου της Θράκης. Ο νέος νόμος έφερε σημαντικές βελτιώσεις, απαραίτητες ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένος και αντιπροσωπευτικός των ειδικών για τον ιερατικό κλάδο αναγκών. Εντός ολίγων πλέον ημερών, θα δοθεί ένα αίσιο τέλος σε όλη αυτή την πολύχρονη διαδικασία, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν και να κατοχυρωθούν τα εργασιακά αιτήματα και επαγγελματικά δικαιώματα των μουσουλμάνων θρησκευτικών λειτουργών».

Το γεύμα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προσευχή και όλοι είχαν την ευκαιρία να συνφάγουν και να συνομιλήσουν σε χαλαρή ατμόσφαιρα. 

ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=26145:genikos-gramm&catid=284:politika&Itemid=780

1 σχόλιο:

  1. Είναι θρησκεία μία πίστη που διδάσκει ότι για να είσαι πιστός στον θεό σου πρέπει να πολεμάς τους απίστους; Δε νομίζω... Άρα με ποια δικαιολογία το Υπουργείο της αθεϊστικής Παιδείας τους στηρίζει και τους προστατεύει; Θέλει τα γεγονότα της Συρίας να μετεφερθούν εδώ και να ψάχνουμε στα βιντεάκια του youtube τους αποκεφαλισμένους μητροπολίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή