Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΛΕΓΕ, ΚΑΙ ΑΣ' ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ !!!

ΠΟΥΤΙΝ: "Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ"


15Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας βοηθάει στην ενότητα του ρωσικού έθνους και του κράτους καθώς και στο να διατηρούνται καλές σχέσεις με άλλους λαούς, αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Συνέντευξη για την ταινία "Δεύτερη βάφτιση των Ρως "


"Η Εκκλησία εκτελεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο για τη Ρωσία επειδή δημιουργεί συνθήκες για την ειρήνη και τη συμφιλίωση μεταξύ των θρησκειών, εθνών και λαών ", είπε ο επικεφαλής του κράτους στο ντοκιμαντέρ "Δεύτερη βάφτιση των Ρως ". Η ταινία του τηλεοπτικού καναλιού "Ρωσία-1" αφιερώνεται στα 1025 χρόνια της βαφτίσεως των Ρως και στην αναγέννηση της ορθόδοξης εκκλησίας της Ρωσίας.

Κατά τη γνώμη του Πούτιν, "η σημασία της εκκλησίας ξεπερνάει ακόμη και τα σύνορα της σημερινής Ρωσικής Ομοσπονδίας ". "Μας βοηθάει στη δημιουργία καλών σχέσεων με λαούς άλλων χωρών και αφορά πρώτα από όλα τις χώρες της πρώην Σοβιετικής  Ένωσης. Η εκκλησία εκτελεί έναν πολύ εποικοδομητικό και θετικό ρόλο ", ανέφερε ο Πρόεδρος.

"Στην ουσία με την έλευση του χριστιανισμού, της ορθοδοξίας, άρχισε να δημιουργείται το ρωσικό έθνος και να δημιουργείται το ενωμένο ρωσικό κράτος. Στην ουσία στη βάση του ρωσικού έθνους και του ρωσικού κράτους βρίσκονται ενιαίες πνευματικές αξίες οι οποίες ενώνουν όλη τη μεγάλη ευρωπαϊκή έκταση όπου βρίσκονται σήμερα η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία. Είναι η δική μας πνευματική και ηθική έκταση. Και είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας της ένωσης των λαών ", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο επικεφαλής του κράτους επίσης δίνει πολύ υψηλή εκτίμηση στην ένωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Εξωτερικού που έγινε το 2007. "Οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας στο εξωτερικό είναι αληθινοί Ρώσοι. Βιώνουν τα συμφέροντα της Ρωσίας ενώ βρίσκονται μακριά. Αντιλήφθησαν ότι ήρθε ο καιρός για την ένωση όλου του ρωσικού έθνους, επειδή η ορθοδοξία ενώνει και τους ανθρώπους από διαφορετικά έθνη ", είπε ο Πούτιν. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι "στο διαβατήριο του υπηκόου της Ρωσικής Αυτοκρατορίας δεν αναφερόταν η εθνικότητα, αλλά το θρήσκευμα".

Κατά την εκτίμηση του Πούτιν το κράτος και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας "έχουν πολλούς τομείς συνεργασίας ". "Είναι η πνευματική και η ηθική αγωγή των ανθρώπων γενικώς και ιδιαίτερα της νεολαίας, είναι η στήριξη  του θεσμού της οικογένειας,  η ανατροφή παιδιών, η προστασία εκείνων που χρειάζονται ειδική βοήθεια και στήριξη: ανθρώπων που πάσχουν όχι μόνο από ασθένειες, αναπήρων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και ανθρώπων που βρίσκονται σε χώρους στέρησης της ελευθερίας ", ανέφερε ο επικεφαλής του κράτους υπογραμμίζοντας ότι "η εκκλησία εδώ είναι ένας φυσικός συνεργάτης του κράτους ".

Ο Πούτιν θεωρεί ότι "στις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας ο λαός απευθυνόταν στις ρίζες του, στις ηθικές βάσεις, στις θρησκευτικές αξίες ". Ως  παράδειγμα ανέφερε την ανακοίνωση για την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: "Ο πρώτος που ανακοίνωσε το γεγονός αυτό στο σοβιετικό λαό ήταν ο Μολότωφ ο οποίος είπε: "Πολίτες!", και όταν μίλησε ο Στάλιν παρ’ όλη την αρκετά σκληρή και, μπορούμε να πούμε, πολύ σκληρή πολιτική σχετικά  με την εκκλησία, απευθύνθηκε στο λαό: "Αδελφοί και αδελφές!" "Στα λόγια αυτά κρυβόταν πολύ μεγάλη σημασία, δεν ήταν απλά λόγια. Απευθύνονταν  στην καρδιά, στην ψυχή, στην ιστορία, στις ρίζες μας για να απεικονίσει  την τραγικότητα των γεγονότων που συμβαίνουν και να συσπειρωθούν οι άνθρωποι για να πολεμήσουν υπέρ της πατρίδας τους ", είναι πεπεισμένος ο επικεφαλής του κράτους.

Μυστική βάφτιση του Προέδρου

Ο Πρόεδρος θεωρεί την ομαδική προσέλευση των Ρώσων στην ορθοδοξία στο τέλος 1990 - αρχή 2000 πολύ φυσιολογική και λογική. Ο Πούτιν ανέφερε το λεγόμενο "Κώδικα των κατασκευαστών του κομμουνισμού " ο οποίος κατά τη γνώμη του ήταν μια "απλοποιημένη υπενθύμιση για τις θρησκευτικές και ηθικές αρχές σχεδόν όλων των παραδοσιακών σύγχρονων θρησκειών ". "Όταν αυτή η απλοποιημένη μορφή λόγου που απευθύνεται στους ανθρώπους έπαψε να υπάρχει, εμφανίστηκε ένα τεράστιο ηθικό κενό το οποίο θα μπορούσε να γεμίσει μόνο με την επιστροφή στις αληθινές, πραγματικές αξίες.

Οι αξίες αυτές μπορούσαν να είναι μόνο αξίες θρησκευτικού χαρακτήρα ", ανέφερε ο επικεφαλής του κράτους. Δεν εντυπωσιάζει τον Πούτιν ότι "η ίδια η κοινωνία χωρίς να την σπρώχνουν οι αρχές και η εκκλησία "  προσέγγισε την ορθοδοξία. Υπενθύμισε ότι στο τέλος της δεκαετίας 1990 "η εκκλησία βρισκόταν σε μια τέτοια κατάσταση που δεν μπορούσε να σπρώξει κανέναν, βρισκόταν σε μια αξιοθρήνητη κατάσταση ".

"Εννοώ όχι μόνο την υλική πλευρά της υπόθεσης, επειδή την είχαν λεηλατήσει  κατά τα σοβιετικά χρόνια τόσο πολύ, που κανένας και ποτέ δεν την έχει λεηλατήσει. Αλλά και από την πλευρά την οργάνωσης και της πνευματικής κατάστασης βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση ", διευκρίνισε ο Πρόεδρος. Είναι σίγουρος ότι "οι άνθρωποι στην ουσία από μόνοι τους γύρισαν στις ρίζες τους, στην πίστη τους, στις πνευματικές αξίες, ήταν μια φυσιολογική αναγέννηση του ρωσικού λαού ".

Ο Πούτιν διηγήθηκε πως στα παιδικά του χρόνια τον βάφτισαν τον ίδιο και η οικογένεια του ήταν αναγκασμένη να το κρύβει για να μην βλάψει τη δουλειά του πατέρα. "Η μητέρα με βάφτισε δήθεν εν αγνοία του πατέρα μου που ήταν μέλος του κομμουνιστικού κόμματος. Δεν ήταν παράγοντας, εργαζόταν στο εργοστάσιο, ήταν ένα μικρό μέλος στο επίπεδο της οργάνωσης του εργοστασίου. Η μαμά μου δήθεν κρυφά από τον πατέρα μου με βάφτισε ", είπε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν στο ντοκιμαντέρ "Δεύτερη βάφτιση των Ρως " που προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Ρωσία-1".


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25533:poutin-i-orthod&catid=288:eipan&Itemid=787

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου