Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΤΙ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ... κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ;;;

Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΕΓΑΝΑ...


1Υπεγράφη σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων η επετειακή διακήρυξη της 20ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας από τους εκπροσώπους των Κοινοβουλίων – μελών της.Κατά την έναρξη της επίσημης τελετής ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergei Popov που αποδέχτηκε την πρόταση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να διεξαχθεί η επετειακή αυτή συνέλευση στην Ελλάδα, απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό: «Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, σ’ αυτά τα 20 χρόνια που ολοκληρώνονται σήμερα από την ίδρυση της Δ.Σ.Ο έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα τα οποία έχουν καταγραφεί στην ιστορία. Στηριζόμαστε σε βασικές πανανθρώπινες αξίες που αποτελούν το οικοδόμημα των σύγχρονων κοινωνιών, στηριζόμαστε σε αρχές αγάπης, αλληλεγγύης, συναδέλφωσης, ειρήνης, αρχές οι οποίες αποτελούν το οικοδόμημα μας και ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια της κάθε χώρας, αγγίζουν τις καρδιές όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και ξεπερνούν τα θρησκευτικά στεγανά τα οποία πολλές φορές υπάρχουν και μας δημιουργούν αγκυλώσεις.


1

Αυτή λοιπόν η συνέλευση, κατάφερε να δημιουργήσει ένα κοινωνικό ρεύμα σε όλες τις χώρες, ώστε να γίνει ακόμα πιο κατανοητό ότι η συμβίωση των πολιτών αλλά και των κοινωνιών μπορεί πράγματι να γίνει μέσα από κάποιες συγκεκριμένες ανθρώπινες αρχές και αξίες και με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα για να μπορέσουμε πράγματι να ξεπεράσουμε τις όποιες δύσκολες συνθήκες υπάρχουν σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να μπορέσουμε να κηρύξουμε την πανανθρώπινη αγάπη και ενότητα, να κηρύξουμε την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των λαών.

Γι’ αυτό ακριβώς αυτές οι αρχές και αξίες αποτελούν τη γέφυρα όλων αυτών των πολιτισμών και πολύ περισσότερο είναι χρήσιμες για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή μας στην οποία υπάρχουν πολλές φορές εντάσεις και ακραίες συμπεριφορές. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα βρούμε την κατανόηση που απαιτείται, είμαι σίγουρος ότι με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, με ανοχή, με αντοχή, με επιμονή, με αγάπη, με διάθεση συναδέλφωσης θα συμβιώσουμε όλοι ειρηνικά όπως άλλωστε είναι και τα βασικά κηρύγματα των αρχών τα οποία έχουμε αποδεχτεί.

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω, να ευχηθώ σε άλλα 20 χρόνια να μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε στην Ελλάδα, να έχουμε την εορτή των 40 ετών της Ορθοδοξίας να έχουμε πολλαπλάσιο δημιουργικό έργο και να μπορέσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει. Ταυτόχρονα εύχομαι αυτή η διακήρυξη που θα υπογράψουμε σήμερα να είναι το πνευματικό και ηθικό συμβόλαιο που να μας οδηγήσει προς τα εμπρός και η ηθική και πνευματική παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στα κοινοβούλια μας και στη νεολαία για να μας οδηγήσουν».


1ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24163:o-memarakis-m&catid=284:politika&Itemid=780

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς εννοεί ότι οι αξίες τις Γαλλικής Επανάστασης και της μετανεωτερικής Ευρώπης είναι σημαντικότερες από τις αξίες του Χριστιανισμού. Θεωρούν τον Χριστιανισμό ως ένα μη προοδευτικό (...) κήρυγμα επειδή δεν υποδουλώνει τον άνθρωπο στα πάθη του όπως κάνουν οι κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών κρατών που τιμούν κάθε είδους διαστροφή. Είναι αγκυλώσεις και στεγανά για τον σύγχρονο κόσμο τα ου μοιχεύσεις και ου πορνεύσεις. Και μετά εμείς πάμε και τους ψηφίζουμε ως το λιγότερο κακό κόμμα; Ένα κόμμα που θεωρεί την Χριστιανική Παράδοση «στεγανό»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή