Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΠΕΡΙ ΙΣΛΑΜ


1Πληροφορούμεθα μετά βαθυτάτης θλίψεως ότι ελαχίστη θορυβούσα και βερμπαλίζουσα μειοψηφία των ελλογιμωτάτων Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «προοδευτικαρί-ων» επιχειρεί να επιβληθεί στην δυστυχώς υπνώττουσα μετά πολλής υποθερμίας πλειοψηφία των ελλογιμωτάτων συναδέλφων τους, επιδιώκουσα να υλοποιήσει το «όραμά» της για την έκπτωση του ομολογιακού χαρακτήρα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης σε θρησκειολογικό με την ανίδρυση τμήματος Ισλαμικών σπουδών.
Δυστυχώς για τους ελλογιμωτάτους κ.κ. Καθηγητάς η θρυλική πολυπολιτισμικότης απεδείχθη στην Ευρωπαική τουλάχιστον ήπειρο σκέτη πομφόλυγα όπως απεδείχθη πρόσφατα και έμπονα στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Στοκχόλμη και την στόχευση του «οράματός» τους την διεκδικούν μετά πολλών επαίνων γνωστά διεθνιστικά κέντρα και μυστικοπαθή ιδρύματα ως λ.χ. του κ. Σόρος.
Διερωτώμεθα εφ’ όσον είναι δεδομένο ότι οι ελλογιμώτατοι κ.κ. Καθηγηταί δεν αγνοούν τον αντιτριαδισμό του Ισλάμ, ούτε ασφαλώς τας ύβρεις του κατά του Θεανθρωπίνου προσώπου και έχουν μελετήσει τα κορανικά χωρία κεφ. 112,3/4,169/19,36/20,93/5,77/9,31/10,69/21,30/23,93/25,2/43, 58/72,3 με τα οποία σαφώς επαναλαμβάνεται η κατεγνωσμένη αντιτριαδική αιρετική διδασκαλία του αιρεσιάρχου Αρείου από τον κοινό υποβολέα, Αρείου και Μωάμεθ τον Αρχέκακο και βύθιο δράκοντα, με τι συνείδηση εισηγούνται κάτι τόσο φρικτό και αποτρόπαιο στην χώρα που το προοίμιο του Συντάγματος της οποίας άρχεται με την επίκληση του Παναγίου Ονόματος του Παναχράντου Τριαδικού Θεού;

Πάντως με την ίδια νοοτροπία και αντίληψη θα ήταν εύλογο εφ’ όσον οι Ελλογιμώτατοι κκ Καθηγηταί επιδιώκουν να αναδειχθούν στην ιστορία και την αιωνιότητα «μέντορες και ποδηγέται» του αντιτριαδισμού να ανιδρύσουν και τμήμα «βιβλικών σπουδών» της ανωνύμου μετοχικής εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ των μαρτύρων του Ιεχωβά που φαίνεται θα λησμόνησε την αποστροφή της για τις έννοιες Εκκλησία και Χριστός και αυτοπροβάλλεται σήμερα ως «Εκκλησία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά» γιατί τις ίδιες βλασφημίες επανέλαβε και ο ιδρυτής της Κάρολος Ράσσελ καθώς και τμήμα σπουδών των άλλων αντιτριαδιστών των πρακτικιστών της Χριστιανικής επιστήμης της Μαίρης Εντυ Μπέκερ και της αυτοπροσδιοριζόμενης ως «Εκκλησίας των αγίων του Ιησού Χριστού της υστέρας ημέρας» του Ιωσήφ Σμιθ.

Προτείνομε δε στους εν λόγω ελλογιμωτάτους κκ Καθηγητάς το νέο τμήμα Ισλαμικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να ονομαστεί τιμής ένεκεν για τον διδάκτορα τους «Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών –Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος Γιαζίγ» και σαν μότο του νέου Πανεπιστημικού φορέα να χρησιμοποιήσουν ένα τμήμα του Κορανίου από το κεφ. 47 στιχ. 4 «Όταν συναντάτε τους απίστους φονεύετε και κατασφάζετε συγκρατούντες στερεά τα δεσμά του αιχμαλώτου»...

Μπορούν άριστα ακόμη να εμπνέονται από την καταχώρηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Μουσουλμανικής αδελφότητος στην Αίγυπτο του στενού συνεργάτη του εκδιωχθέντος Ισλαμιστή Προέδρου Μόρσι κ. Εσάμ Αλ Χαντάντ που έγραψε: «Το μήνυμα που πρέπει να έχει απήχηση σε όλο τον Μουσουλμανικό κόσμο είναι ξεκάθαρο. Η Δημοκρατία δεν είναι για τους Μουσουλμάνους. Γι’ αυτό ο Θεός με την σοφία του έδειξε σαν μόνο δρόμο το σπαθί και τη βία».

Με που σεβασμό και εκτίμηση στην επιστημοσύνη τους μπορούν μήπως οι εν λόγω κκ Καθηγηταί να μας πληροφορήσουν για κάποιο αντίστοιχο παράδειγμα μουσουλμανικής θεολογικής σχολής παγκοσμίως που να διαθέτει τμήμα Ορθοδόξων Χριστιανικών Σπουδών. Περιμένομε με αγωνία!

Ο Δομήτωρ και Κύριος της Εκκλησίας με τον παραβολικό Του λόγο περιέγραψε καταστάσεις σαν την παραπάνω και προσδιόρισε τα προσόντα που απαιτούνται. Γιά περισσότερα παραπέμπουμε στην σχετική παραβολή Λουκ. 18,2. 


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24601:mitropolitis-pe&catid=288:eipan&Itemid=787

1 σχόλιο:

  1. Με το καλό το νέο τμήμα Ισλαμικών Σπουδών! Έτσι κι αλλιώς αυτά τα εκτρώματα που επιβιώνουν σήμερα και ονομάζονται Θεολογικαί Σχολαί μόνο Θεολογία δεν διδάσκουν. Καλύτερα να κλείσει το μαγαζί γιατί μόνο κακό κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή