Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΣΤΗ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ... Με κυβερνητική εντολή «κόπηκαν» δίκτυα τηλεπικοινωνιών και τηλεοπτικές συνδέσεις!!





Η τουρκική κυβέρνηση «μπλόκαρε» τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη τη στιγμή που στην πλατεία Ταξίμ γινόνταν οδομαχίες μεταξύ της Αστυνομίας και των διαδηλωτών. Είναι προφανώς πως στόχος της ήταν να μην σπεύσουν στην φλεγόμενη πλατεία χιλιάδες ακόμη διαδηλωτές και μετατραπεί σε πλατεία… Ταχρίρ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το CNN η κυβέρνηση του Ρ.Τ. Ερντογάν ζήτησε από την Turkcell, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας να «κλείσει» το δίκτυο της. Η εταιρεία φυσικά υπάκουσε στην απαίτηση των τουρκικών αρχών.
Μάλιστα, όπως διέρρευσε στο CNN η επι χρόνια δημοσιογράφος Ruhat Mangi εντολή για απενεργοποίηση των επικοινωνιών δόθηκε και σε τουλάχιστον άλλα δύο κύρια δίκτυα τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, τα οποία επίσης υπάκουσαν στις αξιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης.
Η ίδια δημοσιογράφος κατήγγειλε πώς απενεργοποιημένες έμειναν σκόπιμα για αρκετές ώρες με εντολή των τουρκικών αρχών και οι κάμερες του CCTV την ώρα που στην πλατεία Ταξίμ δίδοντας μάχες σώμα με σώμα και η Αστυνομία επιτίθονταν με πρωτοφανή βία και βαρβαρότητα στους διαδηλωτές τραυματίζονταν σοβαρά δεκάδες απ’ αυτούς.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πώς η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών όχι μόνο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως η Άγκυρα και η Σμύρνη που μεταδόθηκαν τα έκτροπα, με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης και του κόμματος του Ρ.Τ. Ερντογάν AKP.
Μάλιστα η φίμωση των ΜΜΕ οδήγησε και στο αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεργασία μεταξύ CNN και CNNTurk, καθώς το κανάλι στην Τουρκία τη στιγμή που καίγονταν η πλατεία Ταξίμ και η Αστυνομία έπνιγε με χημικά την περιοχή και άνοιγε κεφάλια διαδηλωτών, αυτό επέλεξε να μεταδίδει εικόνες άσχετες με τα όσα διαδραματίζονταν στην κεντρική πλατεία της Πόλης.
Όλα αυτά αποδεικνύουν πώς η εικόνα του δημοκράτη και φιλειρηνικού Ερντογάν, που ενδιαφέρεται για το μέλλον των πολιτών του ήταν επίπλαστη. Οι μάσκες έπεσαν και δείχνουν πώς η Τουρκία κάθε άλλο παρά κυβέρνηση δημοκρατική διαθέτει. Να τα βλέπουν αυτά και στην Ελλάδα που χρόνια τώρα θεωρούν «αξιόπιστο» συνομιλητή τον Τούρκο πρωθυπουργό!
Stranger..Καποια στιγμη θα σας μιλησω για το παιδι που επαιζε αναμεσα σε δυο καθρεφτες !! Για οσους μπορουν ακομα να λειτουργουν το μυαλο τους!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου