Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ... !!!

«Πολιτική κρίση» εξαιτίας της ΕΡΤ με ασφαλή κέρδη για τους εμπνευστές της!

Παρακολουθώ όπως όλοι οι Έλληνες, «με …κομμένη την ανάσα», τις «ραγδαίες» πολιτικές εξελίξεις αφού έτσι μας υπέβαλαν, για πολλοστή φορά, να αισθανόμαστε, οι εντεταλμένοι εκτελεστές του έθνους μας και τα πειθήνια φερέφωνα της ενημέρωσής μας που όλως τυχαίως απεργούν, επί πολλές ημέρες, στην τόσο ….κρίσιμη αυτή στιγμή για τον τόπο!
Είναι όμως τα πράγματα όπως φαίνονται ή μήπως συντελείται εκ του ασφαλούς, μια ακόμη προσχεδιασμένη εξαπάτηση του Ελληνικού λαού; Μήπως πρόκειται για μιαν ακόμη καλοστημένη παράσταση, από ικανότατους μεν σκηνοθέτες αλλά με βασικούς πρωταγωνιστές ηθοποιούς που αναγνωρίζοντας την ασημαντότητά τους, είναι πρόθυμοι, να εκτελέσουν πιστά τις όποιες εντολές του σκηνοθέτη ακόμη κι αν τους εκθέτουν στα μάτια των θεατών τους;

Για όποιον δεν εθελοτυφλεί και έχει μιαν απλοϊκότητα στη σκέψη, καθίσταται πασιφανές πως είναι αδύνατον έτσι ξαφνικά, οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, να αποφάσισαν, να στυλώσουν τα πόδια, για τους υπαλλήλους της …ΕΡΤ που μέχρι χθες έβριζαν. Θεωρεί εντελώς γελοίο, οι μεγαλοδημοσιογράφοι των ιδιωτικών ΜΜΕ, να απεργούν επί τόσες μέρες, για να στηρίξουν «τον δίκαιο αγώνα» των εργαζομένων της που στην πρώτη ευκαιρία θα ξαναλοιδωρήσουν. Ελέγχει ως μεγίστη κοροϊδία την σύσσωμη υποστήριξη όλων των συνδικάτων στην αποκατάσταση της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης που ως δια μαγείας ανακάλυψαν μετά το …νιοστό προεδρικό διάταγμα! Δεν μπορεί να αποδεχτεί τέλος πως ο κ. Σαμαράς έλαβε μια τόσο αλαζονική και κυνική απόφαση χωρίς την εντολή ή τουλάχιστον την έγκριση των δανειστών της χώρας. Αντιλαμβάνεται δε πως ούτε ο βασικός εντολοδόχος τρελλάθηκε ούτε τα …δεκανίκια του τελούσαν εν αγνοία ως προς τα μελλούμενα. Πιθανότατα συναποφάσισαν κιόλας, να πειθαρχήσουν στην έξωθεν εντολή!

Τι συνέβη λοιπόν κι όλα αυτά τα παραπάνω «απίθανα» πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα; Όπως σας προανέφερα, όποιος διακρίνεται για την απλοϊκή σκέψη του, αδυνατεί να διακρίνει μακρύτερα από δυο βασικά ενδεχόμενα. Είτε οι εντολείς, των «υπευθύνων» της τρικομματικής κυβέρνησης, επιθυμούν εκλογές είτε νέα κυβέρνηση από την παρούσα βουλή.

Στην περίπτωση νέων εκλογών, οι ξένοι σχεδιαστές τους δεν φοβούνται απολύτως τίποτε. Προσδοκούν μόνο κέρδη, με απόλυτη βεβαιότητα. Αν η ΝΔ αναδειχτεί πρώτο κόμμα, ο κ. Σαμαράς αναδεικνύεται πανίσχυρος κι αδιαμφισβήτητος ηγέτης που θα οδηγήσει με «ασφάλεια» τον τόπο στην πλήρη υποδούλωση των κατοίκων του και εκποίηση της πολύτιμης περιουσίας του. Τα δυο «προοδευτικά» κόμματα που τον στηρίζουν, θα τσιμπήσουν κάτι παραπάνω ή στην χειρότερη ελπίζουν οτι θα παραμείνουν κοντά στα παλιά τους ποσοστά αφού θα είναι αυτά που «προστάτευσαν την χώρα από την κατάλυση της δημοκρατίας και του Συντάγματος». Αλλά κι αν καταποντιστούν, ελάχιστα ενδιαφέρει τους δανειστές της χώρας αφού τα λεμόνια στύβονται ακόμη, μόνον όταν συνεισφέρουν έστω και μια σταγόνα επιπλέον χυμού. Αλλιώς χαρακτηρίζονται λεμονόκουπες και αποβάλλονται στον κάλαθο των αχρήστων καθώς νέα και …χυμώδη εσπεριδοειδή «φρούτα» θα εμφανιστούν αφού «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια»! Εξάλλου «την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν, τον προδότην ουδείς». Ας κόψουν το κεφάλι τους. Δεν απόλαυσαν και λίγα ως τώρα! Ας γευτούν κι άλλοι τη χαρά της εξουσίας.

Σε περίπτωση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταδειχτεί περίτρανα πως αποκλείεται μόνος του να κυβερνήσει. Με ποιον όμως; Μόνον οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ταχθεί υπέρ μιας συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ την απέρριψε κατηγορηματικά ενώ η Χρυσή Αυγή θεωρείται από όλους «χολεριασμένη».

Ή θα αναγκαστεί λοιπόν, να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ (πάλι αυτό το κόμμα ρυθμιστής) ή (και) με την υπεύθυνη αριστερά του Κουβέλη που στα γεράματα απεδείχθη τόσο σημαντικός, για τη διάσωση της χώρας! Αν τίποτε από τα παραπάνω δεν επισυμβεί, ο Πρόεδρος της …Δημοκρατίας θα δώσει εντολή σχηματισμού σε όλα τα κόμματα μέχρι να καταλήξει στον σχηματισμό «οικουμενικής» συγκυβέρνησης που θεωρώ ως την πιθανότερη εξέλιξη σε κάθε περίπτωση.

Στην περίπτωση που δεν αποφασιστούν εκλογές που «θα ήταν καταστροφικές για τον τόπο» τότε οι «υπεύθυνοι» πολιτικοί ηγέτες θα συναποφασίσουν από τώρα (ή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα) οικουμενική κυβέρνηση. Όπως όταν «υποχρέωσαν» τον κ. Παπανδρέου, να προτείνει δημοψήφισμα και κατόπιν τον καθαίρεσαν, με αφορμή αυτό, επιβάλλοντας τον κομήτη, τεχνοκράτη κ. Παπαδήμο στον σβέρκο της κακόμοιρης Ελλάδας. Σ’ αυτή την περίπτωση, σήμερα ή αύριο μετά τις εκλογές, παίζουν ισχυρά τα ονόματα των κυρίων ή κυριών Μπακογιάννη, Παπαδήμου ή και …Καραμανλή αν και αυτός δεν ξαναβγαίνει από το καβούκι του παρά μόνο ως ..πρόεδρος Δημοκρατίας το 2015. Ίσως όμως να γελάσει και ο κάθε ….Πικραμμένος! Τον θυμάστε τον κύριο; Αποδείχτηκε κι αυτός σημαντικό …κεφάλαιο για την χώρα.

Προσωπικά όμως θεωρώ ως μεγαλύτερη «καβάντζα» του συστήματος τον κ. Αβραμόπουλο, το ρομπότ αυτό της ευγενείας που πολύ σύντομα θα κληθεί, να αναλάβει τα ηνία της χώρας, με την σοβαρότητα που τον διακρίνει και την αποδοχή που απολαμβάνει (παραδόξως) από το σύνολο του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Δεν απασχόλησε ποτέ αρνητικά τα ΜΜΕ και τα αντιπολιτευτικά κόμματα (γιατί άραγε;), έχει άριστες σχέσεις με όλους τους ξένους ηγέτες, κατευόδωσε, μόνος αν θυμάστε, την κ. Μέρκελ στο αεροδρόμιο κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα ενώ ξέρει άπταιστα πολλές ξένες γλώσσες! Άρα περνάει και με τα κριτήρια του …ΑΣΕΠ αν αύριο προκριθεί αυτός ο τρόπος επιλογής των ικανών πρωθυπουργών! Ως σημαντικό του …επίτευγμα επίσης καταγράφηκε στην ιστορία και η παραγγελία 2.000.000, νομίζω, εμβολίων, για την αντιμετώπιση του περίφημου «δολοφονικού ιού της γρίππης», από τον οποίον κινδύνευε, υποτίθεται, όλος ο κόσμος από μαζική εξόντωση. Ευτυχώς, η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν ανταποκρίθηκε, αντιλαμβανόμενη πως κάτι δεν πήγαινε καλά σ’ αυτή την ιστορία. Δυστυχώς όμως όπως ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που φοβούνται περισσότερο τον θάνατο αφού θεωρούν πως είναι πιο κοντά τους εμβολιάστηκαν. Άλλοι με τη θέλησή τους κι άλλοι χωρίς αυτήν όταν σύμφωνα με καταγγελίες κάποιων γιατρών, την επόμενη χρονιά έπρεπε να εμβολιαστούν όλες οι ευαίσθητες ομάδες, από το εμβόλιο της συνηθισμένης γρίππης.

Δεν ξέρω τέλος αν θυμάστε αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ίδρυσε το ΚΕΠ. Κόμμα Ελλήνων Πολιτών. Ένα κόμμα που ενώ σε ένα εξάμηνο άγγιξε το 19% σύμφωνα με τις πάντα ..έγκυρες δημοσκοπήσεις, σε ενάμιση ή δυο χρόνια διαλύθηκε! Πρόλαβε όμως κατά την ιδρυτική διακήρυξη του νεοσύστατου τότε κόμματος, να προειδοποιήσει τους Έλληνες πως ο ίδιος και τα 665 ιδρυτικά μέλη του κόμματος θα φέρουν την νέα εποχή στην Ελλάδα! Όπως αντιλαμβάνεστε, παραείναι σοβαρή υπόσχεση ώστε να μείνει αναξιοποίητη από τους υποστηρικτές της παγκοσμίως.

Μπορεί βέβαια, να ρωτήσει με πειστικότητα κάποιος. Κι αν οι κάλπες τους αιφνιδιάσουν; Αν επιφέρουν εκπλήξεις; Θεωρείται τόσο σίγουρο πως δεν θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο; Είναι στημένο το αποτέλεσμα των εκλογών όπως και των δημοσκοπήσεων; Δυστυχώς όλα τα προαποφασισμένα θα εξελιχθούν απολύτως δημοκρατικά, σε περίπτωση εκλογών οποτεδήποτε κι αν προκηρυχθούν. Πάντως η «Real news» τις προανήγγειλε για τις 14 Ιουλίου στο τελευταίο κυριακάτικο φύλλο της.

Η σιγουριά, των εμπνευστών της «πολιτικής κρίσης», πηγάζει από διάφορα στοιχεία. Πρώτον, οι παραλίες θα αναστενάξουν, κρατώντας μακριά από τις κάλπες τους «υποψιασμένους» πολίτες. Αυτούς που όπως και τον περασμένο Ιούνιο, δεν θα ψηφίσουν «αφού όλοι είναι ίδιοι». Δεύτερον, τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως όποτε λοιδωρείται μια κοινωνική ομάδα, υποκριτές άλλων κοινωνικών ομάδων, αναδεικνύονται προθυμότατοι, να την πετροβολήσουν με πολλή μεγάλη ευχαρίστηση. Ώσπου βέβαια να έλθει και η δική τους σειρά που θα δώσει το δικαίωμα στους πρώην λιθοβοληθέντες, να εκδικηθούν την ..«κατσίκα του γείτονα»! Θα ρωτήσει πάλι κάποιος άλλος. Αν ισχύει αυτό που ισχυρίζεσαι, πώς γίνεται και όλοι υπερασπίζονται σήμερα τους ..απολυμένους της ΕΡΤ με τόσο πάθος; Μα αφού αγαπητοί υπάρχει ο πρωτοφανής τραγέλαφος, επί πέντε μέρες να ενημερώνεται ο κόσμος μόνο από την ΕΡΤ που υποτίθεται πως ήθελαν να κλείσουν αφού όλα τα ιδιωτικά κανάλια είχαν απεργία ενώ κάποια εξ αυτών αναμετέδιδαν το πρόγραμμά της (πχ ο σταθμός «902»), με κίνδυνο, να τους κατεβάζει τους διακόπτες η Digea! Τρίτον, οι περισσότεροι πολίτες έχουν ήδη χαρακτηρίσει πρόσωπα και σχηματισμούς χωρίς κανέναν φυσικά επηρεασμό από την ισχύουσα προπαγάνδα. Το ΚΚΕ υποστηρίζει θεωρίες ουτοπικές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι (ψε)κα(σ)μένοι και γραφικοί, οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής φασίστες, ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα της δραχμής, η ΝΔ φιλελεύθερη, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ υπεύθυνα κόμματα που εγγυώνται την σταθερότητα του πολιτικού συστήματος ενώ το λευκό κι η αποχή μαγκιά. Η αυτοδέσμευση των ψηφοφόρων σε στερεότυπα και με δεδομένη τη διαρκή εμμονή της επιστροφής στη δραχμή που αποτυπώνεται εμφαντικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δεν αφήνει ούτε κατ’ ελάχιστον περιθώρια εκπλήξεων.

Επομένως οι εμπνευστές, του σημερινού «αδιεξόδου», μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι αφού «τα δικά τους θα παραμείνουν δικά τους και τα δικά μας πάλι δικά τους θα είναι», σε κάθε περίπτωση είτε εκλογών είτε αναβολής τους. Κερδίζουν όμως, σε περίπτωση εκλογών, την δημοκρατική αναβάπτιση της ξένης κατοχής και της αυταρχικής διακυβέρνησης, με ταυτόχρονη απομάκρυνση του ενδεχομένου βίαιων αντιδράσεων, από τις «μειοψηφίες των βολεμένων». Ενώ σε περίπτωση οικουμενικής είτε άμεσα είτε ως το φθινόπωρο χωρίς καν εκλογές, την εξώθηση του κ. Σαμαρά στην ανάληψη …διδακτικού έργου και την ανάθεση της διακυβέρνησης σε εξίσου έμπιστους αλλά χωρίς κανένα απολύτως φόβο πολιτικού κόστους τεχνοκράτες, έτοιμους να κερδίσουν κι άλλο χρόνο εις βάρος της πατρίδας μας αποπροσανατολίζοντας τους πάντες και διαλύοντας και την τελευταία υποψία δημοκρατίας στον τόπο.

Ενώ ο ύπνος των περισσοτέρων πολιτών είναι «εν εγρηγόρσει» ως παθητική αντίδραση και διαφυγή από την πραγματικότητα αφού τη νύχτα δύσκολα τους πιάνει, από την τρομερή πίεση της καθημερινότητας. Κι όταν κάποια στιγμή έλθει, συνοδεύεται συνήθως από τρομακτικούς εφιάλτες που συνεπικουρούν τον σχεδιασμό, των εχθρών του Ελληνικού λαού. Τέτοιος ύπνος όμως όχι μόνο δεν ξεκουράζει αλλά οδηγεί σε εξόντωση, σωματική και ψυχολογική, ενώ δεν απομένει ούτε μια ικμάδα δύναμης για ουσιαστική αντίσταση, σε όσα αποφασίζονται ερήμην μας.

Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου