Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Βόμβα μεγατόνων στην Κύπρο - Πάγωμα των περιουσιακών στοιχειών του Α. Βγενόπουλου


Βόμβα μεγατόνων στην Κύπρο καθώς ανακοινώθηκε ότι μπλοκάρονται τα περιουσιακά στοιχεία των Α. Βγενόπουλου και Ευ. Μπουλούτα, για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δις και για τον Κ. Μάγειρα, ύψους €1,5 δις. Την απόφαση αυτή εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
Για αγωγή που κατατέθηκε στα αναρμόδια κυπριακά δικαστήρια και όχι στα ελληνικά, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η MIG, απαντώντας ουσιαστικά στην προσφυγή εναντίον της . Η αγωγή εναντίον της MIG, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, “είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών”.

Απαντώντας στην προσφυγή εναντίον του και στο διάταγμα παγοποίησης της περιουσίας του ο Α. Βγενόπουλου αναφέρει ότι “η κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κατέθεσε καταχρηστικώς αστικές αγωγές στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια”, προσθέτοντας ότι “επιτέλους η λασπολογία και οι συκοφαντίες θα αντιμετωπισθούν με δικαστικές αποφάσεις”.

Πάντως, κύκλοι προσκείμενοι στον Α. Βγενόπουλο αναφέρουν ότι το διάταγμα παγοποίησης περιουσίας δεν ισχύει πουθενά αλλού, παρά μόνο στην Κύπρο.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από την Ειδική Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, Άντρη Αντωνιάδου ότι στο πλαίσιο των γενικών εντολών της προχώρησε με την καταχώρηση ενδιάμεσης αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και πέτυχε την έκδοση Ενδιάμεσων Διαταγμάτων εναντίον των Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, Κυριάκο Μάγειρα και Marfin Investment Group Holdings SA.

Τα εν λόγω Διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Αρ. Αγωγής 8400/2012 και έχουν επιδοθεί προς τα ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα.

Αυτά αποτελούνται από προστακτικά Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων εναντίον των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δις και για τον κ. Μάγειρα ύψους €1,5 δις. Επίσης, αφορούν Διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και Διατάγματα που απαγορεύουν στην Marfin Investment Group Holdings SA από του να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου