Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Λαοθάλασσα στους δρόμους της Βραζιλίας. Στην Ελλάδα στους καναπέδες. Φωτογραφίες από τις μαζικές διαδηλώσεις

Λαοθάλασσα στους δρόμους της Βραζιλίας

Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, βγήκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Βραζιλίας, στις πιο μαζικές διαδηλώσεις που έχουν γίνει στη χώρα την τελευταία 20ετία. 
Οι μισοί από τους διαδηλωτές, περίπου 100.00, κατέκλυσαν τους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο. 
Παρότι πολλές από τις διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, σε κάποιες πόλεις υπήρξαν και σκηνικά βίας. 
Στο Ρίο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση και χτυπήθηκαν από διαδηλωτές ενώ ένας αστυνομικός ψέκασε με σπρέι πιπεριού μια διαδηλώτρια στο πρόσωπο. 
Οι διαδηλώσεις άρχισαν με την έναρξη των αγώνων για το Confederations Cup, ένα μήνα πριν την επίσκεψη του Πάπα στη χώρα....., ένα χρόνο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξενείται στη Βραζιλία και τρία χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς του 2016 που διεξάγονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. 
Η κυβέρνηση της χώρας δαπανά δισεκατομμύρια για τη διοργάνωση του Κυπέλλου και των Ολυμπιακών Αγώνων. 
Πολλοί Βραζιλιάνοι είναι δυσαρεστημένοι για τη δυσβάσταχτη φορολογία σημειώνοντας πως δεν έχουν καμία ανταπόδοση στη δημόσια παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια και τις μεταφορές. 
«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Μας σφάζουν στους φόρους αλλά όταν φεύγουμε το πρωί από το σπίτι για να πάμε στη δουλειά δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ζωντανοί λόγω της εγκληματικότητας», δήλωσε η Maria Claudia Cardoso που διαδήλωνε μαζί με τον 16χρονο γιο της. 
«Δεν έχουμε καλά σχολεία για τα παιδιά μας. Τα νοσοκομεία μας είναι σε άθλια κατάσταση. Η διαφθορά βασιλεύει. Αυτές οι διαδηλώσεις θα αφήσουν ιστορία και θα ξυπνήσουν τους πολιτικούς μας, δεν αντέχουμε άλλο», πρόσθεσε. 
Δείτε τις φωτογραφίες






























πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου