Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Νέο φονικό χτύπημα από ανεμοστρόβιλους στην Οκλαχόμα (Φωτογραφίες)



Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από νέους ανεμοστρόβιλους που πλήττουν την Οκλαχόμα Σίτι στις νότιες ΗΠΑ, εκεί όπου βρίσκεται η πόλη Μουρ, την οποία σάρωσε στις 20 Μαΐου ένας ισχυρότατος ανεμοστρόβιλος προκαλώντας τον θάνατο 24 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.

Ανάμεσα στους νεκρούς και μια μητέρα με το μωρό της που σκοτώθηκαν την ώρα που μετακινούνταν οδικώς στην διαπολιτειακή οδό 40, δυτικά της Οκλαχόμα Σίτι και το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από ανεμοστρόβιλο.


Σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες, τουλάχιστον 40 έως 50 είναι οι τραυματίες, μεταξύ τους πέντε σε κρίσιμη κατάσταση εκ των οποίων ένα παιδί, από τις συγκρούσεις αυτοκινήτων και φορτηγών και τα τροχαία εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων.


Η μετεωρολογική υπηρεσία ήρε τον συναγερμό για τους ανεμοστρόβιλους στην πολιτεία Οκλαχόμα, αλλά διατήρησε το συναγερμό για πλημμύρες και καταιγίδες.


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τέσσερις ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή της Οκλαχόμα Σίτι, με ανέμους 145 χλμ. την ώρα και σφοδρή χαλαζόπτωση.


Οι ανεμοστρόβιλοι έχουν προκαλέσει τεράστιες υλικές ζημιές, την εκκένωση του αεροδρομίου, ενώ 170.000 κάτοικοι έχουν πληγεί από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη.


Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που πλήττεται από τους περισσότερους ανεμοστρόβιλους στον κόσμο --1.200 κατά μέσο όρο ετησίως-- κυρίως οι πολιτείες του Τέξας, της Οκλαχόμα, του Κάνσας αλλά και η Φλόριντα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου