Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Υπάρχει φυτό που μπορεί να σηκώσει μωρό!!!!

Ημερομηνία: 19 Ιουνίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Υπαρχει φυτο που μπορει να σηκωσει μωρο!!!!
Το φυτό Victoria amazonica είναι αρκετά γνωστό στο ευρύ κοινό μέσα από τις φωτογραφίες του που το απεικονίζουν συνήθως μαζί με ένα... μικρό παιδί να κάθεται στο κέντρο του ακριβώς για να δει κάποιος τόσο το μέγεθός του όσο και την αντοχή του.
Το είδος αυτό του φυτού χρησιμοποιείται κυρίως για καλλωπιστικούς λόγους, παρόλο που χρειάζονται κάποιες ειδικές προϋποθέσεις για την επιτυχημένη καλλιέργειά του.

Η Victoria amazonica είναι φυτό της Ν. Αμερικής και ανακαλύφθηκε πρώτη φορά στη Βολιβία το 1801. Το πρώτο του όνομα ήταν το Eurgale amazonica αλλά τελικά απέκτησε το σημερινό του όνομα προς τιμή της βασίλισσας Βικτώριας. Στη Ν. Αμερική φυτρώνει στα απόνερα του Αμαζονίου.

Χαρακτηριστικό της Victoria amazonica είναι τα τεράστια κυκλικά φύλλα της που μπορούν να φθάσουν σε διάμετρο τα 2,5μέτρα, έχουν σηκωμένα χείλη και παραμένουν σταθερά στην επιφάνεια του νερού πάνω στα μακριά στελέχη τους που είναι θαμμένα στις λάσπες του ποταμού. Τα φύλλα αρχικά φυτρώνουν σαν αγκαθωτά κεφάλια, αλλά επεκτείνονται ραγδαία περίπου μισό τετραγωνικό κάθε μέρα. Η άνω επιφάνειά του έχει μία αρκετά καπιτονέ επιφάνεια και ένα κηρώδες στρώμα που απωθεί το νερό. Η μοβ-κόκκινη κάτω επιφάνειά του έχει ένα πλούσιο δίκτυο από αιχμηρά αγκάθια πιθανόν για να αμύνεται εναντίον σαρκοβόρων ψαριών.

Ο αέρας που αιχμαλωτίζεται ανάμεσα στη σειρά των στελεχών της επιτρέπουν να επιπλέει. Δείχνουν να έχουν ιδιαίτερες αντοχές αφού μπορούν να σηκώσουν χωρίς να βουλιάξουν το βάρος ενός μικρού παιδιού. Ένα ώριμο φύλλο μπορεί να σηκώσει ακόμα και 45κιλά αν το βάρος είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο. Σε μία μόνο σεζόν κάθε φυτό παράγει 40-50 φύλλα που καλύπτουν την επιφάνεια του νερού, εμποδίζουν το φως και παράλληλα και την ανάπτυξη των περισσοτέρων άλλων φυτών.

Απολαύστε τα, νιώστε τα και φανταστείτε τον εαυτό σας να χαλαρώνει στην αγκαλιά του.







Πηγή: http://on-news.gr/

ΠΗΓΗ:   http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=13242

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου