Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

"Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!"


15Είναι γνωστό ότι ο Helmut Schmidt μιλάει έξω από τα δόντια. Την φήμη του αυτή φρόντισε να επιβεβαιώσει με συνέντευξή του στην Handelsblatt, κατά την οποία κατακεραυνώνει την οικονομική πολιτική της Angela Merkel αλλά και αποκλείει το ενδεχόμενο ανάληψης της ηγεσίας της Ευρώπης από την χώρα του λόγω της μνήμης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
  «Η Angela Merkel δεν έχει ιδέα από οικονομικά» λέει μέσα σε άκρες στη συνέντευξή του ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην Καγκελάριος. Για να στηρίξει του λόγου το αληθές παραπέμπει στο πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο που εμφανίζει η Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια, δηλ. το γεγονός ότι η χώρα εξάγει πολύ περισσότερο από ό,τι εισάγει.
  «Θα πρέπει να μειώσουμε το πλεόνασμα του ισοζυγίου πληρωμών», ισχυρίζεται και προτείνει τη γενναία αύξηση μισθών, ώστε να προσαρμοσθούν στην οικονομική δύναμη της χώρας.

  Παράλληλα, απορρίπτει κάθετα την ηγεσία της Ευρώπης από τη Γερμανία.

  «Οι Γερμανοί, λόγω του παρελθόντος του παγκοσμίου πολέμου, αποκλείονται για αιώνες από την ηγεσία της Ευρώπης. Το ιδανικό θα ήταν να γινόταν χρήση από τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των διατάξεων της Συνθήκης της Λισαβόνας, οι οποίες ορίζουν, ότι είναι επιτρεπτό κάποιοι συμμετέχοντες να συμφωνούν μια στενότερη συνεργασία σε σχέση με το σύνολο της ΕΕ».

  Από τα βέλη του πρώην Καγκελάριου δεν ξεφεύγει και το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, δεδομένης της παράλληλης εργασίας κάποιων Δικαστών ως Καθηγητών, αλλά και του γεγονότος ότι δίνουν διαλέξεις πάνω σε θέματα που αργότερα καλούνται να δικάσουν. Και σχολιάζει:

  «Η ανεξαρτησία των συνταγματικών δικαστών δεν είναι εγγυημένη 100%». 


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23491:i-merkel-den-ec&catid=99:nea&Itemid=369

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου