Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ; - ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΑΡ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


1Σενάρια αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση λόγω ΕΡΤ διαρρέουν από την Αγίου Κωνσταντίνου (έδρα των γραφείων της ΔΗΜΑΡ) και πιθανόν αυτό να είναι κάτι που διευκολύνει την κατάσταση αν πλέον φτάσει στο απροχώρητο η σύγκρουση με το Μαξίμου.

Όμως, σε περίπτωση που η ΔΗΜΑΡ αποχωρήσει, μαζί με τους 14 βουλευτές που έχει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μένουν με 153 βουλευτές, τους 125 της ΝΔ και τους 28 του ΠΑΣΟΚ.


Βέβαια και το αποχωρήσει δεν σημαίνει ότι στα "δύσκολα " νομοσχέδια δεν θα υπερψηφίζει, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Πάντως μια τέτοια κυβέρνηση θα έχει μικρό περιθώριο επιβίωσης: Με 153 βουλευτές και το πολιτικό κλίμα σε σημείο βρασμού, θα είναι ανά πάσα στιγμή ανοικτή σε ανατροπή.

Εκτός αυτού, θα έρθει σε δύσκολη πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα πιστεί ακόμα περισσότερο.

Σε περίπτωση που επικρατήσει αυτό το σενάριο, τότε η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή εκ νέου.

Σε διαφορετική περίπτωση πάμε σε διερευνητικές εντολές.

Πάντως το τραπέζι έχει πάει και η ανάληψη του υφυπουργείου δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από την ... ΔΗΜΑΡ! Ασφαλέστερος τρόπος να αυτοκτονήσει πολιτικά η ΝΔ δεν υπάρχει...


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23638:pane-gia-kubern&catid=284:politika&Itemid=780

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου