Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Putin: Η Ρωσία πρέπει να «θωρακιστεί» κατά της Αφγανικής απειλής




O Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin δήλωσε χθές ότι η Ρωσία θα πρέπει να αυξήσει τις αμυντικές δυνατότητες στο νότιο τμήμα της χώρας και να συνεργαστεί με τους συμμάχους της Κεντρικής Ασίας, ώστε η Ρωσία να προστατευθεί από την απειλή της εξτρεμιστικής βίας που «προέρχεται από το Αφγανιστάν».

Ο Putin υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι οι Η.Π.Α και οι δυνάμεις του NATO «δεν έχουν ακόμη καταφέρει να πραγματοποιήσουν αποφασιστικά βήματα στη μάχη κατά των τρομοκρατικών και ριζοσπαστικών ομάδων του Αφγανιστάν», προειδοποιώντας ότι οι συγκεκριμένες εξτρεμιστικές ομάδες έχουν πρόσφατα αναπτύξει περαιτέρω τη δράση τους.

Η απόσυρση των Ρωσικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ίσως αποτελέσει ένα σημείο-κλειδί για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του νότιου τμήματος της Ρωσίας – μία διαπίστωση που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στους Ρώσους αξιωματούχους (σ.σ. pentapostagma.gr η απομάκρυνση του μεγαλύτερου μέρους των Ρωσικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν θα λάβει χώρα έως το τέλος του 2014).

"Θα πρέπει να ενδυναμώσουμε την ασφάλεια στη στρατηγική νότια περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής ενίσχυσης" τόνισε ο Putin. Η Ρωσία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Putin, θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους της περιφέρειας, μία εκ των οποίων είναι ασφαλώς και η Κίνα. 

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου