Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΜΠΡΟΣ ... ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ !!!

«Βρυχάται» ο Putin κατά Netanyahu: Αυστηρή προειδοποίηση κατά νέων προκλήσεων και μέτρων




ΟΙ S-300 ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ; O Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin φαίνεται αποφασισμένος να ακυρώσει τις εγκληματικές ισραηλινές και δυτικές «πιέσεις» αναφορικά με το ζήτημα της Συρίας, καθώς προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο κατά της λήψης οποιωνδήποτε μέτρων που ενδεχομένως θα «οξύνουν την παρατινόμενη κρίση και θα οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της Αραβικής χώρας».

Ο Putin προέβη στον ανωτέρω σχολιασμό, χθές, έπειτα από την ολοκλήρωση των συνομιλιών που πραγματοποίησε στη Ρωσία με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu σχετικά με την συριακή κρίση, στο θέρετρο Sochi της Μαύρης Θάλλασας.

"Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφευχθούν οποιεσδήποτε κινήσεις (σ.σ pentapostagma.gr ίσως εννοώντας και προειδοποιώντας για μία νέα ισραηλινή επίθεση στα συριακά εδάφη;)  που θα οξύνουν την κατάσταση," δήλωσε ο Putin δίχως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες αλλά αφήνοντας να εννοηθούν πολλά..

Εν προκειμένω, θεωρείται ότι η προειδοποίηση του Ρώσου Προέδρου αφορούσε δύο τινά: α) την ενδεχόμενη άμεση στρατιωτική επέμβαση των Η.Π.Α-Ισραήλ και β) την παροχή όπλων προς τους ισλαμιστές τρομοκράτες που επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Assad.

Οι δύο ηγέτες δεν φαίνεται ότι κατάφεραν να συμφωνήσουν στα κρισιμότερα ζητήματα της συνάντησης. Το αίτημα του Ισραήλ είναι να σταματήσει η Ρωσία να παρέχει όπλα στην Συριακή κυβέρνηση, ένα αίτημα που είναι σχεδόν αδύνατο να ικανοποιηθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α John Kerry και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron έχουν ήδη πραγματοποιήσει κύκλο συνομιλιών με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Οι Η.Π.Α, η Βρετανία και το Ισραήλ πιέζουν πλέον τη Ρωσία να ακυρώσει την εξοπλιστική συμφωνία με την Συρία: η εξοπλιστική συμφωνία αναμένεται να «παραδώσει» το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300 στις δυνάμεις Assad.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου