Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Όταν διψάτε μην πίνετε μόνο νερό



Μπαίνοντας σιγά σιγά σε πιο ζεστούς μήνες, ένα ερώτημα που πολύ συχνά τίθεται είναι το κατά πόσο το νερό αποτελεί το καλύτερο μέσο ενυδάτωσης και αναπλήρωσης των χαμένων υγρών μας.
Η απάντηση είναι ότι να μεν το νερό μπορεί να αποτελεί μία σημαντική πηγή υγρών αλλά υστερεί όσον αφορά την περιεκτικότητα συγκεκριμένων βιταμινών και μετάλλων, που χάνουμε με τον ιδρώτα και μαζί με το νερό συμβάλλουν στην καλή μας υγεία.

Μελέτες δείχνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών μας σε υγρά, μέταλλα και βιταμίνες είναι η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ιδιαιτέρως υπό τη μορφή χυμών.

Οι φρέσκοι χυμοί αποτελούν μια εξαιρετική πηγή υγρών, ενώ παράλληλα η περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες προμηθεύει τον οργανισμό μας ενέργεια για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινής μας σωματική και πνευματικής δραστηριότητας.

Για το λόγο αυτό η κατανάλωση ενός χυμό αποτελεί σημαντικότατο συστατικό ενός υγιεινού πρωινού, ώστε η μέρα να ξεκινήσει με υγεία και ζωντάνια, και όχι μόνο.

Παράλληλα, περιέχουν μια σειρά σημαντικότατες βιταμίνες και μέταλλα, με κυριότερες από αυτές τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Ε, τη βιταμίνη Α, το β καροτένιο, το φυλικό οξύ και το κάλιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου