Πέμπτη 9 Μαΐου 2013


ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟΒΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΛΟΥ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: «Έτοιμο το ρωσικό Ναυτικό για εκκένωση στη Συρία»

Πλοία του ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο είναι έτοιμα να συνδράμουν στην εκκένωση ρώσων πολιτών από τη Συρία εάν αυτό απαιτηθεί οποιαδήποτε στιγμή.   

Αυτό δήλωσε ο Διοικητής των αποβατικών πλοίων του Στόλου Μαύρης Θάλασσας Πλοίαρχος Αλεξέι Κομαρόφ, ο οποίος επιβαίνει μαζί με το επιτελείο του επί του  του ρωσικού αρματαγωγού Azov που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. 
Συγκεκριμένα ο Πλοίαρχος Κομαρόφ ανέφερε ότι: «Ρωσικά πλοία συμμετέχουν σε ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Συρίας, αλλά δεν εμπλέκονται ενεργά σε επιχειρήσεις αυτήν την ώρα.

Πρόκειται για πλοία του Στόλου Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα αν απαιτηθεί να εκκενώσουν ρώσους πολίτες από την Συρία».

Tο ρωσικό αρματαγωγό Azov πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Χάιφα, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης που πραγματοποιεί πλοίο του ρωσικού Ναυτικού στο Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι το Azov ανήκει στην ομάδα μάχης πλοίων του ρωσικού Ναυτικού αποτελούμενη από το καταδρομικό Moskva, τα μεγάλα ανθυποβρυχιακά πλοία Marshal Shaposhnikov και Severomorsk, τις φρεγάτες Yaroslav Mudry και Smetlivy, καθώς και άλλα πέντε μεγάλα αποβατικά σκάφη Kaliningrad, Novocherkassk, Alexandr Shabalin, Saratov, Nikolai Filchenko, τα οποία επιχειρούν στον χώρο της ανατολικής μεσογείου και χρησιμοποιούν ως προσωρινή βάση ανεφοδιασμού τη ρωσική ναυτική βάση στο λιμάνι της Ταρτούς.  
 
defencenet.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/dioikhths-apovatikwn-stolou-mavrhs-thalassas-etoimo-to-rwssiko-nautiko-gia-ekkenwsh-sth-syria.html#ixzz2SmTHJOkt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου